Gizli Üye(36-45)+1 yılEvim, arabam, yazlığıma kadar her şeyimi aldım. Bunları yaparken, bir kere bile yanımda olduğunu hissetirmeyen ama, sevmediği halde terk etmeyen bir kız arkadaşım vardı. En son mutlu olmadığımı ve olamayacağımı ve olacaksa da başka denizlere yelken açmak gerektiğini anladım ve ben bıraktım.
Sonra Türkiye’de güçlü bir erkek olunca evlilik gerçekten çok gereksizmiş, bunu anladım. Artık evliliği düşünmem için, beni gerçekten çok etkileyen bir kadının hayatıma girmesi lazım. Ama böyle bir kadın olduğunu zannetmiyorum.09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Heraklius işte o bir sorun zaten. Artık kimse samimi gelmiyor. O yüzden evlilik falan düşünmek yerine, anlık ve kısa vadeli yaşıyorum.
- +1 yıl
- +1 yıl
@Heraklius seçim kişiye ait. Herkes ne ararsa onu bulur...
- +1 yıl
@Heraklius bende diyorum ki böylelerini görüp farkedip yanında tutmak erkeğin seçimi ki verdiğiniz oran çok fazla. O kadar değil
Cevap sahibi+1 yıl@Hayatgercek bunun erkeğin seçimi olduğunu zaten zamanla öğreniyorsun. Ama şunu da öğreniyorsun, kadın erkeği genellikle o kadar da sevmez. Onun hayatını sever. Erkek evlilik öncesi sevilen bir hayattır, kadın için aynı zamanda hedeflenen bir hayattır. Evlilik bu hayata ulaşmanın formülü oluyor. Ulaşınca ise çekiciliği kalmıyor. Eskiden toplum kadınların bu değişken ruh halini bildiğinden, evliliğe bağlı kalmasını sağlayacak baskılar oluşturmuş. Desteklediğimden değil, ama artık bunların neden zamanında gelenekselleştiğini çok iyi anlıyorum. Bugün ise kadınlar kendi devrimlerini yarattılar. Takdir ediyorum. Ama bugünün kadını erkekten aynı anlamda bir evlilik bekleyemez. Çünkü erkek evlilikle kadına aslında hayatını veriyor. Kadınsa onu değersizleştirerek, artık mevcut olmayan geleneklerle korumak zorunda olmadığı için kolayca harcayabiliyor. Günümüz Dünya’sı özgür kadınların Dünya’sı. Ama aynı zamanda kimseye hayatını adamayan ama sürekli kadınların hedefinde olan erkeklerin Dünya’sı. İkisi arasında kalan erkekler ve kadınlar ise maalesef hala geleneksel evlilik peşinde. Ama artık böyle bir evlilik yok! Yıllanmış yaşanmışlıklar ve birlikte geçirlen anlamlı yıllarınız yoksa, yapacağınız evlilik sahte bir evliliktir. Kadının ilgisi azaldığı anda yok edilebilecek ve erkeği mağdur edecek bir evliliği neden isteyelim?
- +1 yıl
Evlilik zorunlu değil zaten kimse bunu kabul etmek zorunda değil fakat gününü gün etmek de pek sadakat ve sevgi bağlılık aşk anlamı taşımıyor bu yüzden de artık sevgiler değersiz ve menfaat odaklı. Bu yüzden bu duzene uyan kimin eli kimin cebinde bir hayatı kabullenip yaşıyor etmeyen de yalnızlığın keyfini sürer bu kadar basit. Kadın ya da erkek birbirinden menfaat olunca sağlıklı bir birliktelik mümkün değil aşk ımkansiz. Saf ve temiz duygular olmayan bir iliskiden zaten bir sonuç beklemek olanaksız. Kimse kimseye mecbur değil artık eski düzen iyi ki bitti ama ahlak yozlugu ile artık insanlık baş başa...
En İyi Cevaplar
+1 yılAdı üzerinde maddiyat. Şimdi sen evlenmek istediğine karşı taraftan sen ya da ailen nasıl bir liste çıkaracak. Pazar Listesi değil ki kilo kilo alasın.
Ailesinin karşısında hâkir görülmektense hiç gönül vermem. Her iki taraf için de en hayırlısı derim benim için. Durumu kimin iyi ise çıksın yapsın. Ben hiç duymadım çevrem de en azından. Erkek tarafı karışmasın biz her şeyi yaparız diyen de görmedim. Varsa da Helâl olsun...00 Yorumla
+1 yılHerkes ayda 10.0000 maaaş almıyor. Milyona genç erkek var kaç milyonu iyi bir maaşa çalışıyor? Kaçının sorumluluğu sadece evlenmek? Armut piş ağzıma düş diye bekleyenden zaten hayır gelmez. Çalışıp çaba gösterenin bir kaçı evleniyor zaten yuvasını kuruyor. Hele şimdi bir düğün yapmak 200 den aşağı değil herkes Sabancı ya da koç soyundan gelmiyor maalesef 😄
02 Yorumla- +1 yıl
Sıfırı fazla atmışım hızlı yazmaktan :d
Soran+1 yılFarkettim
Birkaç sebebi var,
A) Artık tüm dünyada insanlar daha geç yaşta evleniyor, ancak bazı Türk kızları hemen olsun istiyor, yani Türk erkekleri geç değil, Türk kadınları erken davranıyor.
B) evlenme sırasında büyük beklentiler büyük maddi külfet getiriyor bir kaç sene içerisinde biriktirilebilecek tutarlar değil.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
106Cevap
+1 yılGereksiz gösteriş yapan Aile ve kadın yüzünden olmasın! Herşeyin en güzeli olsun şu olsun bu olsun diyip Adama evle beraber 500 bin TL'ye varıyor Ondan sonra o adam bunu ödemek için yıllarca mal gibi çalışıyor sizde çalışsanız bile kendi paranız cebinizde kalsın istiyorsunuz Çalışıp yardım edenlere amenna onlar baş tacı. Söylesene insan bu kadar parayı neden versin daha doğrusu bu krizde 2850 TL ile çalışıp bu parayı nasıl biriktirip ödesin. Ne zaman ki Aileler gelinler gösterişi bırakıp sade bir Evlilik düşünür o zaman evlenir işte bu gençler.
10 YorumlaBu açıkçası tek taraflı bir durum değil bence, iki tarafından gereksiz gösteriş istekleri insanları yoruyor. Üstelik şu anki ekonomide geleceği görmek, geleceğe dair plan yapmak da çok zor. Kimisi de maddi açıdan kendi hazır olsa bile psikolojik açıdan hazır hissetmeyebiliyor. Ya da evlenebileceği biriyle henüz tanışmamış da olabiliyor. Sadece erkeğe özgü olduğunu düşünmüyorum ben bu durumun.
30 Yorumla
+1 yılŞahsen ben daha 19 yaşındayım 2-3 sene kariyerim için çalışıp evlenmeyi düşünüyorum ama Oda tr kızlarından olmucak tipim saçlarım yabancılara benzediği için ve o kızlar daha güzel oldukları için. tr kızlarının çoğu (hepsi degil) evleneceği kişiye ve ailesine namuslu gözüküp yemediği halt kalmıyor ve Hobbit gibiler adeta
10 YorumlaÇünkü kimse cidden yuva kurma niyetinde değil, milletçe anca gösteriş yaparız. Şu kadar altınım olsun, mobilyalarım böyle olsun, düğün şöyle güzel olsun diye diye iki tarafta birbirini maddi, manevi bitiriyor.
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekler neden bu kadar gerildi bu soruya😁
Sonuçta ev kızı da olsak, meslek sahibi de olsak isteriz ki kocamız olacak şahıs kendi ayakları üstünde durabilen, evini ailesini geçindirebilecek şekilde, işinde gücünde olan birisi olsun isteriz. Bunda bu kadar tepki gösterecek bir şey yok bence. tabiki evlilikte iki tarafında eve maddi katkısı olması cok iyi olur. ama kadının işsiz olması ile erkeğin işsiz olması aynı şey değil bence.13 Yorumla
Soran+1 yılİşlerine gelmiyor kendi ablası vs olsa en iyisini isterler 🤣🤣
Cevap sahibi+1 yılaynen 😅
- +1 yıl
Ekonomi bitik oldugu icin kadin calismazsa bile erkekler biliyor yalniz basina evlenemez birikimle
Gizli Üye(30-35)+1 yılEkonomi gerçekten çok kötü kimseden ev araba vs gbi beklentiler olmamalı karşına çıkan adaylardan kafana uygun olanla bı yola girebilirsn ikinizde çalışırsanız bi süre sonra toparlanır ama yok bi elim yagda bı elim balda olsn dersen çok beklemen lazm ya da deden zengin biri
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu bence insanların bilerek içinde bulunduğu bir durum değil koşullar ortada ben çalışıyorum işim de güzel ama borcum var gelirim giderimi karşılamıyor falan şimdi bu benim hatam mı ne alkol var ne sigara ne de dışarı çıkan biriyim kaldı ki kadında çalışmalı artık bir geliri, mesleği olmalı her şey erkekten beklenmemeli param olsa dahi düğün vs asla yapmam en fazla nikah kıyılır bitti o devirler, antika adetler.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMesela ben evliliğe para biriktirmeyi düşünüyorum ama ekonomik evlilik istiyorum temel ihtiyaçlar para varsa ev alınır takıyla fazla uğraşılmayacak gibi. Bir kişi altın saat 10 bilezik falan istiyordu bu ne böyle? Evlilik mi soygun mu? 2 tane altın alırım yeter. Düğüne falan da gerek yok.
03 Yorumla- +1 yıl
ne altini olum gitsin kendisi alsin cok istiyosa madem altin istiyo bende araba isterim
Cevap sahibi+1 yılÖyle olmuyor işte
- +1 yıl
iste bu yuzden turk kizlari ile evlenmicem
Para & Ekonomi konusunda 370 cevap paylaştı. Çok doğru bir tespit ama sebebi belli.
Herşeye çılgın zamlar geliyor ülke resmen battı. Bu devirde aile kurmak geleneklerimizin yükünü de görünce çok zor.
Yoksa herkes ailesine bakabilir emin ol zor olan evlilik masrafları.10 Yorumla
+1 yılHayat sartlari zortlasti. Artik kimse mutlu degil olamiyor. Evlilikler mutsuz
50 Yorumla
+1 yılNe yapmasını bekliyorsun ekonomiye baksana her şey pahalı asgari ücret tek kişiyi bile zor geçindiriyor birde sizin beyaz eşyanız çeyiniz vs vs türlü türlü harcalamalarınız var adamlar ne yapsın
10 YorumlaBenim annemle babam evlenirken herseyi babam yapmış o zamanlar çalışılıp yapılıyormuş ailesinden de yardım almamış benim simdi konuştuğum kişiye ailemden yardım almıcan herseyi kendimiz yapalım dediğimde onlar bizim ailemiz tabiki yapıcaklar gibi bir tepki aldım yani demem o ki şu an ki insanlar hazıra konmaya çok meraklılar
00 YorumlaDolandırılma ihanet iftira müşteri den çıkan çocuk nafaka boşanma yıkım bıktı erkek ler. Siz parayı biriktirin biz evlenelim sonra iftira atıp boynuzlar boşanır ız
00 Yorumla
+1 yılyani üniden mezun oluyorsun yok kyksı yok askerliği yok ünideki borçlar falan hadi iş buldun bunları kapatana kadar zaten baya zaman geçiyor ne yapsın bu erkekler babadanda bir şey yoksa
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 846 cevap paylaştı. Babam gurbetçi ve multi milyoner, düşük zekalı olan erkeklerden değilim.
Evlencek olsam plan sözleşme imzalatır öyle evlenirim, gold diggerlara para kaptıramam şu devirde.00 Yorumla
+1 yılKendimizi sana hazırlamadığımız için özür dileriz ya. Neticede kişi kendinden bilirmiş, sen de öyle laylay lomsun demekki hemen anlıyosun kimin ne olduğunu.
00 Yorumla
+1 yılBen çalışıyorum.
Evliliğe hazır olmam için birisiyle görüşmem lazım değil mi? O yok işte...
Kafa dengi , ahlaklı, edepli birisini bulamadım ki.
Nereden bulunuyor öneride bulun bakalım00 Yorumla
+1 yılÇünkü her şey çok pahalı. Sen maddi yönden hazır mısın da karşındaki erkekten bekliyorsun?
33 Yorumla- +1 yıl
Valla bı erkwgın eline bakana o yüzden cesme akarken kanını dokduruyorum
- +1 yıl
Dediğinden bir şey anlamadım
- +1 yıl
Yanı Şu an cok ıyı kazanıyorum onu ıyı degwrlendırıyorum manası da
+1 yılBenim de fikrim yok. Hayat şartlarının zorluğundan kaynaklı herhalde. Kimse zora gelmek istemiyor, gezip tozup keyfine bakmak istiyorlar.
10 YorumlaBir düğün hiç yoksa 120-130 bin TL. Asgari ücret 2850 TL. Bu adam evlenmek için en güzel 5 yılını bankaya ipotek mi etsin.
19 Yorumla- +1 yıl
120 bine düğün yapan geçinemiyorum diye şikayet etmesin
- +1 yıl
200 bin tutmazsa gel yüzüme tükür jshs evi saymıyorum
- +1 yıl
Senin için söylemedim kanka yukarıdaki koyuna söyledim
- +1 yıl
Sorun yok 🙏
- +1 yıl
Düğün demiş şimdi de mobilya beyaz eşya diye çeviriyor birisi de koyun demiş değişik😂
+1 yılamaan ne evlencen kız hayatına bak işte daldan dala kon
20 Yorumla
+1 yılMaddiyatı sadece erkekte önemli gibi gören kadınlar hep iticidir
23 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum ama öyle dememiş belki kendi çalışıyor ekonomik bağımsızlığı var karşındakinin de öyle olmasını istiyor olabilir
- +1 yıl
O zaman ben böyle böyleyim aynı gelire sahip olduğum biri neden yok deyip soruda belirtmesi gerekmiyo mu?
Sana da parası için evleniyor hissi vermiyor mu soru? - +1 yıl
Maddi olarak beğenmeye hazır değilim üzgünüm 😆
Hazır erkekleri yere düşmeden kapıyorlarda ondan. Bazılarıda evlilik istemiyor artık rahatlık diyebilirim sebebi.
00 YorumlaAvrupa ya da Amerikan vatandasligi olup kafama yatan biri olmali. Donanimsiz ya da potansiyel gormedigim biri ile olmaz maalesef.
04 Yorumla- +1 yıl
Sen ne iş yapıyorsun?
- +1 yıl
Hayır benim abim daha doğru düzgün bir işi bile yok yıldız teknik gemi müh. universitede okuyo yavastan evlenmesi lazım artık kız begenmiyo sanki kendisi çok donanimlı sizde mi o havalardasinız diye sormuştum kötü bir niyetren değil
+1 yılEvi olmayan adama kız vermiyorlar, altın istiyorsunuz ama biz anca kendi karnımızı doyurabiliyoruz artık kazandığımız parayla 🤷
00 YorumlaDolar euro altin ne alem de sen biliyon mu yok tabi yan gel hqci yatmaz oldugun icin nerden bilecen ki
00 Yorumla
+1 yılGeçim sırtımızda olduğu için Baba evinden çıkıp lüks yaşama hevesi olduğu için bizde birşeylerin peşindeyiz
00 Yorumla
+1 yılHer şey çok pahalı. Hele erkek tek çalışan olacaksa 2 kere düşünüyor. Sevgi saygı vs vs olsa da bunları kazanda kaynatamazsın.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü durum vaziyet bu, sizin yaşlar pek okumadı. Lay lay lom geçiniyor. 😏 Çalışmak güzel ya. 🙂 Bir başlasam duramam. 😀🙂 Kafalarında gibi. Gelecek için çalışmak şart.
00 Yorumla
+1 yılEnflasyon artışı ve ekonomik problemlere bağlı olarak yaşadığımız sorunlardan dolayı olabilir. Gerçekten büyük sorunlar yaşıyoruz ülkece.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılİşim gücüm gelirim var düğün dernek ev vs kaygım yok. Ama muhtemelen maddi olarak tek başıma aile geçindirmekte zorlanırım
00 Yorumla
+1 yılTek derdiniz koca parası yemek, biraz da bunu tartışalım mı?
10 Yorumlaher kadin artik ona teslim olunca evlilik istemiyor bu bahane
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmaddi olarak durumlar eşitlendi kadınla erkek bölüşmeli.
40 YorumlaTurkiyede çok büyük bir ekonomik kriz var bunu gözardı etmeyin. maaşlar çok az ve aşırı pahalilik var ne yapsın erkekler. birde altın ev araba diyor herkes. kendi akrabalarımda öyle bu şekilde kimse evlenemez
20 Yorumla
+1 yılTürkiye'de eğitim süresinin çok uzun olduğunu düşünüyorum 24-25de anca mezun oluyor insanlar maalesef mezun olunca da hemen iş beklemiyor anca paranı kazan, bir mevki gel, ayrı eve çık, gez kendini geliştir yaş oldu 30 maalesef
20 Yorumla
+1 yılEvlenen erkek nafaka ihanet iftira ve başkasın dan çıkan çocuktan başka bir şey görmediği için
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 561 cevap paylaştı.
+1 yılSaymakla bitmez ama gelirin etkisi ve karakterine bağlı olarak değişir
00 Yorumla Ben almanyada çalıştığım halde kendimi hazir hissetmiyorum Turkiyede kiler ne yapsin
00 Yorumla
+1 yılbiz hazırdık bir dedigini iki etmedik de ne oldu her istedigi olmuşken ihanet etti :(
00 Yorumla
+1 yılyooo ben maddi manevi bence hazırım ama benim kafamda kadın yok etrafımfa
00 Yorumla
+1 yılNasıl olsun Allah aşkına ekonomiye bakıyor musunuz hiç
00 Yorumla
+1 yılBende her türlü hazırım. Evlenecek birini arıyorum. Kafama göre uyan anlasabilecegiim
00 YorumlaBenim maddi imkanım var ama ben sorumluluk almak istemediğim için
00 YorumlaBir kız da maddi olarak evliliğe hazırsa çok kaliteli bir ev erkeği alabilir
00 Yorumla
+1 yılEnflasyon 250 gramcıları da vurdu demek. Ee serbest piyasa bacım
00 Yorumla
+1 yılGençler işsiz , yaşını alanlar parayı vurmuş evliliği hata olarak görüyor çok zor maalesef
00 YorumlaValla bende tam tersi evliliğe manevî olarak hazırım ama aday yok:(
00 YorumlaPlanı yoktur belki. İlerde lazım olur kafasında yaşamıyordur
00 YorumlaŞu zamanda artık insanlar önünü göremiyor gelecek göremiyor çünkü
00 Yorumla
+1 yılEvliliğe her anlamda hazır olunmalı yoksa boşanan boşanana
00 Yorumla
+1 yılPara yok bacım para
bu gidişle brni de kimse istemicek evde kalacağım:/01 Yorumla
+1 yılBu zamanada madii olarak evlilikten korkan çok ondan laylaylom gez toz kafasında
01 Yorumla- +1 yıl
İşsizlerle gezme telaşında birsürü kızlar var evlilik düşünmeyenler
Ben çalışıyorum. Aileme destek olduğum için de evliliğe maddi anlamda henüz hazır değilim.
00 Yorumla
+1 yılBende tam tersi ev araba vs aklına gelebilecek her şey hazır ama düzgün birini ne yazıkki bulamadım
00 YorumlaGünümüzde maaslar o kadar yüksek ki sanırım akillarina evlilik gelmiyo 😒
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer şeyi erkekten beklediğiniz için doğal olarak erkeğin evliliğe hazır olması 30 unu buluyor. Evliliğe hazır kadın niye yok onu sorgulamanız lazım. Bu devirde karı koca çalışmadan geçinmek zor.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 552 cevap paylaştı. Yooo var hazırım ama kafa yapısı bana uyan biri yok çok zor hatta
00 Yorumla
+1 yıluzun zamandır hazırım maddi olarak...
ama buna değecek kadın yok..20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 618 cevap paylaştı. herkes ister böyle kurulu düzene gelip kurulmayı. peki sen ne iş yapıosun bayan çok bilmiş
03 Yorumla
Soran+1 yılHemşireyim sen
Soran+1 yılBı sustun
- Devamını Gör (81)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım