Bir yatırım danışmanı dolar 10 lira olacak ya 15 lira olacak ya demişti daha yolumuz uzun— Kubilay Mert (@kubilaymrtt) November 12, 2021

Bir yatırım danışmanı dolar 10 lira olacak ya 15 lira olacak ya demişti daha yolumuz uzun— Kubilay Mert (@kubilaymrtt) November 12, 2021
Normal şartlarda yüksek döviz kurları avantaj olarak kullanılabilir, ihracatı artırıp, ithalatı azaltabilir ama bunlar normal ülkelerde olur, bizim gibi anormal ülkelerde değil, hayal olmaz bir şey ama özellikle ithalata dayalı veya ithal maddelerle üretilen herhangi bir şeye sahip olmak daha pahalı olacak, tabi bunlara bağlı olarak her şey zamlanqcak zaten oluyor şu an.
Bilgisayar toplamak yalan oldu laptop almak yalan oldu araba zaten yalandi tamamen yalan oldu artık her şey yalan oldu ama biz bunu hakediyoruz iyi oluyor düzelir miyiz hayır bu kafada devam ettigimiz sürece düzelmeyiz bunu yurtdisinda yapsaydın eger senin anani avaradini bacini s. ikerim diyip bastakilerini kaziga oturtmuslardi bile ama bizim milletimiz bozuk elin gavuruna gelince vatan millet bayrak asarim keserim kafasini iyi yasarlar kendilerine gelince de bir s. ik yapamazlar gerci elin gavuruna sadece lafta konusabiliyorlar icraat yok hic bir sekilde yok kendini düşünmüyen bir millet var tabki de birileri bu milleti s. ikecek
Bana göre iyi oldu yurt dışına ürün satmaya başlayacam. Eskiden 80 dolara satmam gereken bir ürünü şimdi 15 dolara satabiliyorum.
Aklı olan bu zamanda yurt dışı satışa yönelir iç satışlar genel ihtiyaçlar dışında çökücek
Sosyal yaşam hayal oldu
Güzel ülkemde delüasyon yaşandı 1.30 tl ile yola çıktık bu gün 10 tl $ oldu gelir yerlerde kapitalizm al al harca harca diyor millet kredi kartlarına faiz ödüyor sorsan iyiyiz
Cevap
111Cevap
Her şeyi. Yakında kuru ekmek yemek bile lükse girecek. Gariban evde ekmekle, salçadan yaptıpı çorbayı içip karın doyuruyordu. Salça oldu 10 ekmek oldu 2 tl. Yani ekmeği bile kıt kanaat oldu insanlar ülkede.
Eskiden 1 tl’ye aldığımız simit ayran şu an 5₺.
Neyin hayalinden bahsediyorsun. Hayalimiz mi kaldı?
telaşa kapılmayın adam zamanında 6 sıfır atmış bi adam, şimdi bi 0 daha atıcak şaak 1 dolar 1 tl olacak ekonomi şahlanıcak, zaten 2023'te lozanın gizli maddeleride bitiyor kendi petrolümüzü çıkarıcaz kendi bordan uzay gemimizi yapıcaz rahat olun olm adam dünya lideri.
Bu devirde evlenmek alenen enayiliktir. Trilyoner olmayıp da evlenmek rus ruletinden farksız. Kadınlar para kocamdan çıkıyor zaten deyip sabah akşam netten kıyafet siparişinde. Hergün dışarıda yemek isteyen ebli kadınlar avmden çıkmayanlar var. Evlenmeyin de ne yaparsanız yapın hemcinslerim.
Iphon kullanmayin, kavenizi starbucksat icmeyin, dolar insin.
Bakin ne güzel acikliyor, TÜRKIYE#yi seven, vatanim diyen herkes iyice sonuna kadar dinlesin
Ayrica eksileyin eksileyin, akil ve zekaniz olmadigi icin dogrulari anlamak kavramak isinize gelmiyor. Ekonomik kriz dünyada var, dolar TC kuruldu kurulali cikiyor, indigi zamani bilen var mı ?
Ayrica Türk parasının oldukça değerli olduğu ülkede 10,29 Rus rublesi 1 Türk lirasına eşit sayılıyor. Aradaki fark, bizdeki zevk düskünü vatan hainleri Ruslarda yok.
bu gidişle seneye 15'in de üstünde belki 20 TL olacak bilemiyorum, şu an araba, ev, elektronik eşya vs almak en zorları ama artık market alışverişleri, pazar alışverişleri, elektrik, su, akaryakıt vs vs hepsi sıkıntılı. o nedenle:
https://www.youtube.com/embed/VmWHIrKzzI8Ülkeyi bu duruma düşürenleri yıllarca pohpohlayıp kendilerini vatan aşığı olarak gören canım kardeşlerime sesleniyorum
Hakkım haram zıkkım olsun.
Daha fenasını söylerdim de seçime az kaldı az daha sabır. 🙂
otomobil

ev
10 sene önce harçlığımla yapabildiğim şeyleri şimdi maaşımla yapabiliyorum. O zaman okula gidiyordum şimdi işe gidiyorum. Değişen bir şey olsa hissederdim heralde
Ben hazırım sorun yok bu millete her şey müstehak çevreme yalvardım secimde bir kişiye ülke emanet edilmez dedim evet oyu verdiler şimdide bedel zamanı inşallah daha kötün olur
@bigudiist tayyip ve akp zihniyetinin karşısında kim olursa ona vericem bende boş damacana koy karşısına damacanaya atarım oyumu
@bigudiist kimi çıkarırlarsa artık karşısına biliyorsun cumhur seçiminde 2 aday var sadede
Ülkede istikrarlı olan tek şey giderek daha da dibe batmak. Olumlu denemez ama tek istikrarlı şey bu.
Bugüne geldik. Açlıktan kimse ölmez boşverin ayçiçek yağı kullanmayalim. Isınmayalim. Ben zaten karşıyım mandıra filozofuyum !
Bira sukretmemiz gerekiyor eskiden ampul mu vardi
Gaz lambalari mi?
Onu da biz yaptık son başbakan☺️
Onlar bilmez yok onlarda böyle bir araştırma ben ekonomistim!
Yok değilim bu arada gerçekten asgari ücret tam olarak ne kadar bilmiyorum tam kurusu kuruşuna
Çoğu insan için yaşamak, bir kısmı için tatil yapmak, bazıları için ev ya da araba almak, daha az bir kısım için yurtdışına çıkmak. Ama belli ve az bir kesim var ki hayat onlar için hiç zor olmayacak.
Ya en kötüsü ne biliyoe musun bunun normal karşılanması. Herkes bir şey diyor ama hükümet kanadı ısrarla gerçekten uzak sarayında mutlu bir hayat yaşıyor. Halk fakirleşti falan kimsenin umurunda değil. Hergün bakın hergün bimde-Şokta-A101 de fiyat etketleri değişiyor. Bazen yetişemiyorlar zammı kasa da öğreniyorsun. 3 liralık şeyi makine 3.50 okuyor. Bunlar hiç normal değil. Hemde hiç. Başka ülkede olsa. Neyse burası Türkiye. Sorry.

eskiden komikti :))
Dıj güşler yapıyo bunu. Ezanımızı susturup, bayrağımızı indirecekler. Erduvan olmasa ülkeye girdiydiler!😀😀
Oha diyorum artık
Eskiden 500000 tl 50 kuruşa eşitti. Artık tedavulden kuruşların kalkması yakındır. Çok üzülüyorum
Birikmiş paramı öne eden dolara çevirdiğim için bu açıdan benim bir endişem yok ama genel anlamda düşmesini istiyorum.
her şey hayaller hedefler umutlar her şey rafa kaldırıldı en az 5 yıl kadar da kimse toparlanamayacak
An itibari ile Akbank tarafından yapılan resmi işlemlerde Dolar 10,4201 TL düzeyinde işlem görüyor. Saat saat oturduğumuz yerde fakirleşiyoruz.
Sabah reyiz bi açıklama yapar
TL’den bir sıfır atıyorum diye
Şaaaak diye 1 dolar=1 lira
bütün dünya ters köşe. Var olsun galaksi liderimiz.
Yıl sonu tahminim 10.30 du.
Faiz kararı 100 baz daha inerse hedef tamamdır.
Kimseye bir şey olmaz aynı aynı hamam..
Sahibinden sitesinde otomobil ilan sayısı geçen ay 380 bindi şimdi 267 bin. Herkes ilanları kaldırdı zam gelecek diye.
Yani bi dolara 10 lira veremeyeceksek ne anladim ben dünya lideri kiskanilasi ekonomiden hatta o George Washington u Itri ile döveriz biz🤣
Almanya'dayı ve ailemin gönderdiği para hep artıyor ama ben aynı parayı bankadan çekiyorum neden acaba bir düşüneyim :
AKP YÜZÜNDEN
1₺ tam 17 pakistan rupisi ediyor hala ekonomimiz birçok ülkeden daha iyi durumda kıskananlar çatlasın
Keşke hayal olsa... Artık hayal bile kuramaz olduk.
Biz bu saatten sonra yurtdışına gitmek için kendimizi satsak yine para biriktiremeyiz. Mahvolduk.
Dışarıda millet easy mode da takılıyor biz hardcore bu nasıl adalet...
Tiksiniyorum bu ülkeden ya. Muhalefetinden de iktidarından da destekleyenlerinden de.
Aynen hepsi aynı
Artık ekonomi sorunları düşünmeden yaşamak, ülkedeki neredeyse her bir vatandaş için hayal oldu...
SMA ilacı için yol uzadı. Allah sabır versin ailelere
Atacağımız her adımın hesabını yapıyor olmak çok vahim bir vaka
Şimdi birisi çıkar dolar la mı maaş alıyoruz der ben sinirlenirim.. 20 tl olsa da boş
Sen dolar diyorsun 5 litre suya 1.50 TL zam gelmiş 😂
Valla dertlerim bana yetiyor. Bir de yok dolar yok şu yok bu yok seçim vallahi bıktım ya.
@KaramelizeSoğan Almanya'yı bıraktım yeni hayalim İsviçre 🔥❤️😊
Öyle ya da böyle çok kazanmalıyız. Ama benim hayalim Avrupa'ya kaçmak
Benimdee
Benim ki Almanya ama olursa da büyük ihtimal Fransa.
Ya senin
İskoçya veya irlanda
İrlanda yi son zamanlar da çok duyuyorum
Kimden
Sitede konustuklwrim var daha sonra Instagram falan :) ben İrlanda düşündüm de bilmiyorum ya biraz garip geliyor. www.google.com/.../irlanda-ya-gittikleri-an-sudan-cikmis-baliga-donen-turistlerin-yasadiklari-ilginc-kultur-soklari-953350
Evet kültürlerini biliyorum fazla ilgi alanim olduğu için çok araştirdim
Benim aklımdan geçen aslında İrlanda da bı sure kalıp İngiltere'ye sekmek biraz daha mantıklı gibi. Bı sure irlanda da kalsak yol yordam öğrenince İngiltere'ye geçiş kolay olur diye düşünüyorum
Birbirine yakin ülkeler zaten hem benim için geçiş kolay olur diye düşünüyorum çift vatandaşliğim var
Nasıl çift vatandaşlığın var
Annemden dolayi
Hangi ülke annen?
Bulgaristan
Benimle evlenir misin 😂
Ahaha 😅😅
Cevap vermedin 😂 bak utandiysan özelden de evet diyebilirsin
Evlilik zor ya dkdjs
😂❗😂
Milyonlarımıza milyonlar ekleniyor her geçen saniye, umarım 15 lirayı bulur euro.
Bu ülkede bi cafede kahve içmek bile lüks allah aşkına ya. Uzun zamandır böyle zaten şimdi dolar çift haneyi bulunca mı aklınız başınıza geliyor. Oy verenler açıklayın.
Araba ve Ev Allah yardımcımız olsun yokuş aşağı iniyoruz valla
Bunun inme imkanı var mı acaba en merak ettiğim şey bu
Ben yasamiyorum kimse yasamasin su veren itfainin hortumunu sksinler 40 lira olur insallah
bu devirden itibaren yapmak istediğin planladığı. her şey yalan oldu hayal oldu :(
Süphanallah imtihanımızı başarıyla geçeceyiz işallah
iste dediler ya 10 la daha rahat çarpıyoruz diye relax
Dışarıdan büyük bir baski var boyun egersek zinciri kıramayiz gibime geliyor
Şaka deyin şaka olsun.
Ben Dayımın yanına çalışmaya gidicem
Sonra biri çıkar dolarla mı maaş alıyoruz neden bu kadar sıkıntı yapıyoruz der lutfen 😃
Amerikanın parası kullanılırsa Türkiye sömürge ülkesine döner asıl altının değeri düşmesin diye dolar yüksek
@şahtiyee anlamıyorlar işte işlerine geleni yapıyolar
Türk lirası ile alınacak her şeyi almak zor oldu ve olacak...
Yazık ya ülke tamamen batmış durumda, halkın çoğunluğu fakir, ama ülkeyi yönetrn zat ve yandaşları aşırı lüks ve rahat içinde yaşıyor, götürdükleri paralarla, yazık zerre adalet yok dünyada
çok ağır konuşmak isterdim ama bu ülkede düşünce özgürlüğü bile yasak sitede kaldırır zaten hemen. soruna cevap verecek olursam yaşamak hayal oldu diyorum.
Bir spa masajı yaptırmak artık hayal oldu.
Tatile geldim, geçen sene 200 TL’ye yaptırdığım masaj şimdi 750 Tl.
Lanet olsun
Paranın ne önemi var hayatım önemli olan sevdamız 😍😍😍
Akepeli koyunlar düşünsün. Artık arpa makarna alamayacaklar
daha kötü günler görmemek için bu yaşananlara sabretmemiz icap eder
burada soru soracağına ülkeye faydalı bişi yap madem
Ekonomi vs her şey düzelir de şu etnik mülteci döküntülerini göndersek yoksa doların 10 TL bile olduğu bir ülke kalmayacak
Ciddi misin
Türkiye siyasetine Türkiye den değil de yurtdışından bakarsan anlayabilirsin, hatta bazı yurtdışında yaşayan akademisyen, siyasetçi, sosyologlara sorarsan neyse boş ver simdi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?