Bu makaleyi mutlaka okusun herkes..
Nakit para devri bitiyor mu?
Bu makaleyi mutlaka okusun herkes..
Nakit para taşımaktan hoslanmıyorum hemde hiç temassız özellıgı güzel aslında otobus kartlarımızda kaldırılsa ve banka kartlarıyla eşleştirilse hes kodumuzla vs hem covid temaslı insanlar ayıklanır hemde süreklı akbil dolumuyla ugrasmayız. Bankaların mobil bölümünde akbil dolumu aylık haftalık ögrenci dolumları falanda yapılsa tadından yenmez. Markette bakkalda pislık saçıyor paralar
Nakitsiz toplum hareketi diye bir hareket var. İngiliz menşeili ve Çin üzerinden dünyaya yayılan. Tam da senin dediğin fikirleri savunuyorlar.
Bir gece ansızın bir kaza olsa diyelim, hastaneye gitme durumu olsa hangi taksi kredi kartı kabul edecek?
ya da teknik bir sorun olduğunda pos cihazları veya bankamatikler 24 saat çalışmasa parasız kalır mısın?
Kartımı taşırken tabı ki yanımda nakitte taşıyorum demek istedigim dahada kolaylaşabilir nakit para taşımaktan hoşlanmıyorım demem nakit paranın kaldırılması değil genel olarak banka kartımla işlem yapıyorum mesela uygulaması varakbilin gel gelelım gidip okutmadan doldurdugun tutar akbıle yansımıyor bıle bunlar cok saçma benım Şu an sabah erken işin olabiliyor dunden kartı doldurmayı unutmus olablıyorsun ve akbıl dolum yerleri uzak kalablıyor genel olarak sıkıntı yasıyoruz. Ben kolaylastırma açısından bakıyorum ve hıjyen açısından nakıt paralar kaldırılmakı dıye bir şey yazmadım görüşümde kendi şahsi fikrim aza indirmek isterdim.
Ve zaten öyle dusunursek nakit varken bıle taksısıne almayan taksıcılerde var hatta ağır yaralı falansanız cok zor taksıye alınmanız. Bir çok etken var yanı karsınıza engel cıkarabılecek sadece nakit para değil. Ve bu diyelim ki desteklenıyorsa deneme sürecı olur elbet her şey ona göre ayarlanır bütün pos cihazları bozulacak değil ya ama zaten Şu an öyle bir durum yok yavas yavas değişsede nakit paranın kaldırılacagını düşünmüyorum. Kesinlıkle de kaldırılsın demıyorum banane kım ne kullanırsa kullansın
Yanlış anlaşıldım, ben görüşüne tepki vermiyorum. Fakat sahip olduğun bu görüşü destekleyen vakıflar, kuruluşlar var. Bunların amacı senin dediğin ve istediğin gibi hijyen, hız veya kolaylık değil. Tam kontrol!
Yani olayın sosyolojik boyutu, diğer etmenlerin çok önünde. Buna dikkat çekmek istedim.. Soruyu güncelledikçe kendimi daha iyi ifade edebileceğim
Evet bende cevabını okurken başta olumlu sonra olumsuz tepki verdim gibi geldi 2 3 kez okudum yanlış anlamışım
Verdin* gibi diyecektim
Cevap
4Cevap
Kart Mart kullanmıyorum. Ben nakit paradan yanayım. İsteyen istediği şekilde ödemesini yapar. Nakitsiz toplum oluşmasın mümkünse.
Kredi kartı kullanmıyorum ve kullanmakta istemiyorun
Aynen
Banka kartı da var ama cok ayrı ikisi içerisine attgınız kadarını kullanıyorsunuz mevzunun kredi kartıyla bır alakası yok
Evet ama hiç birini kullanmıyorum
Kredi kartı kullanmıyorum ama maaş kartımı kullanıyorum bunun yerine.
Artık devir bu kripto paraya millet deli gibi sardı herkes borsacı oldu iyi mi
Sanal paraları destekliyorum, diğer para birimleri sona ersin sjdh
Nakit taşımayı sevmiyorum. Kart kullanıyorum genelde. Ve evet coin vs piyasasındayım. Artık devir değişiyo. Gidip bi pantolon alsan 300 tl. Nakit cepte her zaman olmuyo karttan alınca sankı o para benden çıkmamış gibi hissediyorum ve daha kolay oluyo herşey🤣
Devir artık değişiyor. Dijitale adapte olmamız gerekiyor. Herkesin bu konuda bilinçlenmesi gerekmekte.
İzmir de pazara gidiyorum pos makinesi falan yok, yalanı birak
Kağıt paraları da tasvip etmiyorum altın kullanmalıyız
Bitmesin ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?