Hesap öderken sen ödedin ben ödedim oluyor ve gereksiz tartışma çıkıyor. Bunun yerine ortak bir şekilde bir hesaba para atıp, harcamalarımızı oradan yapmaya karar verdik. Sizce mantıklı mı yoksa ileride sorun olur mu?
Sevgilimle ortak hesap açmaya karar verdik. Ne dersiniz, mantıklı mı sizce?
Çözüm arayışına girmişsiniz ama yine de yeterli bir çözüm bulamamışsınız. Öncelikle parayı sen harcadın ben harcadım tarzında tartışmalara girmenizi değerlendirmelisiniz. Neden siz o harcadı bu harcadı tartışmasına giriyorsunuz? Önce bunu tespit edin. Tespit edildikten sonra bu tartışmaya gerek var mıydı? Tartışmadan sonra ne kazandık? Ne kaybettik? Devam etseydi ne kazanacaktık, ne kaybedecektik? Aşkı mı kaybedecektik? Sevgiyi mi kaybedecektik? Yolsuzluk mu kazanacaktık? Eğer sevgilinize eş gözüyle bakıyorsanız eşinizden hiç bir şeyinizi esirgememelisiniz. Aksi taktirde bu sizin eşiniz olmaz iş arkadaşınız olur. Aynı çatı altında mesaiye giden bir çift insan gibi... Onun suçuysa o suçludur! Çözüm bulunur ama bir fayda etmez çünkü arada ki vefasızlık çözüm yollarını kapatır. Bunu daha sonra anlarsınız.
Hesapların birleşmiş olması aynı tartışmayı engelleyeceğini sanmıyorum. Çünkü yine o harcayacak siz harcayacaksınız... Bunun reçetesi olacak... Diyelim ki o harcadı siz niye bunu sorguluyorsunuz? Güvenmiyorsanız sorgularsınız dimi... Siz harcadınız o niye bunu sorguluyor? Güvenmiyor mu? Güvenden bahsederken şeyi kast ediyorum alınan şeylerin sizin için faydalı olacağı veya bireyin kendisi için veya ne bileyim çevresinden herhangi bir insan için faydalı olabileceği düşüncesinden... Yani faydalı bir şey için harcadığını düşünmez misiniz? Birde faydasız olsa da sıkıntı olmamalı... Adı üstünde eştir o eş gönlünüz onu istediyse muradınıza erdiğiniz gibi dikenleri de arada köreltmek size kalır. Bunu nazikçe duyarlı bir şekilde aşılayana kadar bu tartışmalarınız son bulmaz.
Ek Bilgi : Bir konu ne kadar uzar ise o kadar gereksiz vaziyet alır. Bir konunun kapanması için karşı tarafın içindeki lavı boşaltmasını bekleyin. Her karşılık tartışmayı alevlendirir.
Olabilir sana iki tane hesap kartı söyleyim Papara ve Tosla bunlarda harca bölüş var harcama yapacaksınız parayı birlestirebiliyorsunuz hesapta oradan harcıyorsunuz alip kullanabileceginiz güzel kartlar banka hesap karti degil tabi uygulamayı indirip oradan kayıt olup istiyorsunuz
Ortada ciddi bir ilişki varsa en çok parayı kim harcamış bunun bir önemi olmaz zaten. Hesabı da davet eden öder görgü kuralları gereği. Ortak şekilde çıkmak istediyseniz yemeği biriniz, sonradan içeceğiniz kahveyi diğeriniz ödeyin. Ortak hesap bizim de vardı, ama zorda kaldığımız zaman, parasız kaldığımız zaman, ya da birlikte yapılacak tatile harcamak için. Yani dokunulmayan para o.
Evli olsan hadi neyse sevgiliyken niye böyle bir şey yapıyorsun hem sevgiline o kadar güveniyor musun gerçekten? Bence hiç güvenme bir bakmışsın tüm parayı almış gitmiş. Eğer hesap ödemede sorununuz varsa kura çekin veya ne biliyim sırayla ödeyin daha mantıklı bu asla mantıklı değil
Çok kötü bi fikir kusura bakma. Ortak hesap işi ancak evlendikten sonra olabilir, Sevgiliyle yapılacak şeyler değil bunlar. Biraz mantıklı düşün. Ortak hesap demek, ortak söz sahibi olmak demek. Senin paran benim param muhabbeti yapılmaz, Sevgiliyken bile, bana göre. Hesap ödeme kavganız ne kadar büyük olabilir ki? Sen ödedin ben ödedim tartışması çok uzuyorsa, bu çok çocukça bi davranış
Bence gerekli değil bu. Daha çok soruna yol açabilir. Bırak herkes kendi hesabı olsun. Sen ödedin ben ödedim gereksiz tartışma çıkarsa bundada sen kullandın ben kullanmadım kredi kartını ya da ben para yatırdım sen yatirmayacan olur. Parayı çok dakmayin kafanıza önemli olan birlikte olmak tir. Ortak hesap açmayın. Bence
Sen ödedin ben ödedimden tartışma çıkıyorsa yol yakınken bırak bence o adamı. Böyle şeylerin dile gelmesi hoş değil. Kişilerin maddi durumuna göre değişir tabi ama bence bir ilişkide iki tarafta içinden gelerek rastgele ödeyebilir. Bir sen bir ben ya da ortak gibi şeylerin lafı yapılmamalı.
Tartısma cıkarmanıza gerek yoktu ortak hesaba da, haftada iki mi cıkıyorsunuz, bi bulusmada sen bir bulusmada o odese is tamamdı zaten. kadına hesap odetilmez mantıgını dogru bulmuyorum cunku iliski iki kisilikse harcamaları iki kisi yapıyorsa odemeyi de iki kisi yapar. Ki evlilikte de durum boyledir , evlenecekseniz iyi bir alıstırma hem geziye gidiyorsanız hesabınızda para birikir
Kulağa komik geliyor 🤗 Para konusuna bu kadar dikkat ediyorsanız ileride sorun çıkabilir. Ortak paraya ben çok yatırdım ama sen çok harcadın ben az harcadım diye sorun çıkabilir. Tabi siz birbirinizi daha iyi tanıyorsunuz. Siz daha iyi bilirsiniz.
Çoğu ilişkide olduğu gibi %90 ayrılma ilişkiyi bitirme ihtimaliniz var. Sonradan baş ağrıtacak işlere girmeye ne gerek var ne de lüzum. İlişki bir üst seviyeye geçer evlenirsiniz falan o zaman yapın böyle şeyleri.
senin paran benim param kavgasına girdiyseniz sizin evlenmenizin hiç bir mantığı yokki. sadece cinsel ihtiyacınızı gidermek için birbirinizi idare ediyorsunuz
Tüm harcamalar değilde sanırım yemek harcamalarinda bu sorun çıkıyor öyle ise ortak hesap iyi ama diğer turlu tüm harcamalarda sıkıntı varsa sen cok harcadin ben çok harcadim o zaman evlilik sonu geldi gibi birsey
Bence son derece saçma insanlar yıllarca evli kaldıkları kocalarına bile güvenemezken sevgili bu yarın ayrıldınız nolucak o zaman bu kadar güvenmeyin insanlara
İkinizdende eşit miktarda para yatacak oraya düzenli olarak. Harcamalarda eşit olacak böylesi daha iyi. Biriniz 1 yatırırken diğeriniz 3 yatırırırsa problem çıkar.
yani sırayla ya da alman üsülü de olabilir ama sizin düşündüğünüzde baya mantıklı bir kere atarsınız , bitene kadar ortak kullanırsınız. GERÇEKTEN MANTIKLI
Ya aslında erkeğin daha güçlü hissetmesi açısından ben de ilginc bir şekilde ödemesine izin veririm ama o ödediklerini de hissettirmeden altında kalmayacak sekilde kapatırım yani 2 kez dısarı da yemek yiyorsa hadi bu sefer ben kendi ellerimle hazırlim yiyelim derim vs
seninle daha fazla muhattap olmaya devam edersem senin zeka seviyene düşücem gerçi bir seninle konuşurken zekadan bahsetmek bile saçma her neyse tatlım xnslwödkdçwiöc
Kiza hesap odetilmez, ayrica çok yanlış birsey yarın öbür gün ayrilirsaniz o zaman hem sıkıntı cekersiniz hemde baskasiyla evlenirseniz bu mesele aklinizdan çıkmaz.
Sevgılımın zoruyla açmıstık yani o açmıştı önceden erkek arkadaslarımı ekletmezdi. Begendiklerıme arama geçmişlerine tek tek bakardı. Sonra ayrıldık tamamen silindi. Cok saçma geliyor ama sımdı bakınca
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saçma. Ayrıldığınız da başınıza bela olur bu hesap açma. Ne ergence bir şey ya. Sıra sıra ödeyin işte, ya da yarısını ödeyin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saçma ve çok gereksiz eşin drğilki böyle bişe yapasın ve daha çok sorun olucak
Ne olursa olsun insanın kendine ait özel alanı olması gerekir. İlk başlarda idare etseniz bile bir süre sonra sıkıntı yaşamaya başlarsınız. Ben bunu ne sevgililikte ne de evlilikte doğru bulmuyorum.
Gelir harcama ortak olabilir ve mantıklı ama bi kere sen bi kere o ısmarlayabilir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu ne saçmalık kimi de demis evlenince yap niye evli olunca mantıklı mi oluyor bence her iki türlü de yapma kendine ait özel hesabin kalsin ya birak o ne karışır ne paylastigina kime baktigina