Amerika'da Mc Donald's'ta çalışmanın saatlik ücreti 21 dolar. Bu Amerika'daki en vasıfsız işlerden biri. 21 dolar ise 194 TL yapıyor. Bir Amerikalı Mc Donal's'ta bir günde 8 saat çalışsa günlük kazandığı para 1555 TL yapıyor. Türkiye'de ise ortalama bir restoranda insanlar saatlik 10 TL'ye bir günde 12 saat çalıştırılıyor desek günde sadece 120 TL kazanabiliyorlar. Amerika'daki birisi Türkiye şartlarıyla 12 saat çalışıyor desek bir günde 252 dolar kazanıyor ve aynı zamanda günde 2335 TL kazanıyor. Ancak dünya liderimiz sayın cumhurbaşkanımız "Amerika yiyecek bulamıyor, yiyecek kuyrukları var, bizde bu sorun yok." demişti. Sizce cidden bizde bu sorun yok mu?
Amerika'da Mc Donald's'ta çalışmanın saatlik ücreti 21 dolar. Ne düşünüyorsunuz?
amerika gibi gelişmiş ülkeyle türkiye gibi gelişmemiş ülkeyi kıyaslarsan hüsrana uğrarsın zaten. elbette yaşam şartlarından tut kalitesine kadar daha iyi olacak. asıl mesele türkiye serverinde yaşam mücadelesi vermek. kaçıp diğer serverlere gitmek değil.
Yapacağın hesaba... kayım. Yahu güzel arkadaşım; birim fiyatı, alım gücü gibi şeyleri karşılaştırmak gerekiyor ülkeler arasındaki gelir farkını kıyaslamak için. Kur farkı hiçbir şeyi açıklamaz maalesef. Böyle kur farkıyla hesap yapıp yanılgıya düşmeyin, tamam yine de alım gücü ve ekonomi olarak bizden çok çok daha iyiler ama kur farkı hiçbir şeyi ortaya koymaz.
Maşallah alım gücünü çok iyi ortaya koydun. Alım gücü demek yapılan üretimle her şeyin daha ucuzlaması ve para değerinin artması demek. İngiltere'de 10 pound'a bir haftalık market alışverişi yapıyor insanlar. Hükümeti savunacağım diye saçmalamayın.
Aptal aptal konuşma, hükümet yerin dibine batsın. Kimseyi savunduğum falan yok, ben de bundan bahsediyorum işte. 10 poun ile dünya kadar şey alabiliyor insanlar ama biz 10 lira ile hiçbir şey alamıyoruz. Fakat 10 poun'un TL karşılığı ile alışveriş yapmaya kalksan en azından birçok şey alabiliyorsun. Anladın mı ne demek istediğimi?
Genelde part time alıyorlar diye biliyorum ama bu şekilde kazanan kişi çok. Aslan Osman denen Youtuber'ı takip et. En vasıfsız işlerden iyi paralar kazandı Amerika'da.
Evet evet biliyorum da öyle de zor olmuyor mu işte onu anlamıyorum. Resmen amelelik pazarlaması yapıyorlar, insanlar da kanıp gitmek istiyor. Yani okuyup, akademik bir kariyerle beyin göçü yapmak daha iyi bence.
Bu para şu an bize çok iyi gelebilir ama Amerika'da sıradan bir ücret. Amerika çok pahalı bir ülke olduğu için çalışanlara verilen aylık ücrette yüksek oluyor haliyle
Zaten dunyada millet birbirini yiyor acliktan kiriliyor almanya kiskaniyor amarikada kuyruklar var ingiltere mazot digalgaz bulamiyor dinuyor at yalanini ssss yim kim inanir kadir inanir bunlarin sayesinde islamiyeti igrendim yalan soyle israf yap hirsizlik yap kul hakki ye zina yap tecavuz et kadinlari oldur demekki islamiyet bunlari emrediyor bir taraftan Allah diyorlar bir taraftan yallah
Ayda 4.800 usd gelirle orada nasıl bir yaşam standardına sahip olunabilir, ona bakmak lazım, ama garsonluk geliriyle bile burada 7.000-8.000 TL alan beyaz yakalıdan daha iyi olacağı kesin.