Merkez Bankası verilerine göre Ağustos konut fiyat endeksi aylık bazda yüzde 3,9, yıllık bazda ise yüzde 33,4 artış göstererek rekor kırdı. Enflasyondan arındırılmış fiyat artışı ise yüzde 11,9.

Demirinden banyo bataryasına, mantolama köpüğünden yer döşemelerine kadar istisnasız bütün inşaat malzemesi fiyatları, doğrudan (ithal olanlar) ve/veya dolaylı olarak (yerli üretimde enerji, nakliyede akaryakıt) döviz kuruna bağlı. Döviz kurundaki aşırı artış, yeni bina maliyetlerini yükseltirken, doğal olarak 2. el konut fiyatları da artıyor. 3+1 bir apartman dairesine 700.000-800.000, yerine göre 1.200.000-1.500.000 TL verilmesi, vallahi akıllı insanın yapacağı iş değil. Çok pahalı, çok... ☹️
Yarın ev bakmaya gideceğiz burada adam 2 yildir evine Satamadı 100! Bin diyordu ben 80 bin dedim bakalım yarın kac diyecek 😂
Başka biri de ev yakılmak üzere aslında ev mükemmel ama yakılmak üzere 100! Bin diyordu 110 bin e vermedi Şu an ev az daha tıkılmış canım 160 bine yine ilana koymuş mal ev satılmıyor düşürsene parayab110! Bine satsaydıngeöen sene şimdiye parası faizde kac para artardı
Cevap
3Cevap
Valla nereye gideceğini bilemiyorum ama ne kadar gidebilir ki? Bugün 500 bine satılamayan evi nasıl 700 bine satacaklar satışlar düşünce fiyatlarda aşağı iner bence
Daha çok Rekorlar Kıracaksınız
Çünkü Lozan Anlaşması bitmek üzere.
Baskı ve Kaos Yolda.
O yüzden Allah herkesin yardımcısı olsun
geçen yıl 0.99 krediyle ev alanlar kurtuldu araba alanlar keriz gibi kira ödüyor
Zamlar minik minik artıyor farkında mısınız eminecim mi diyodu bunu kim demişti?
Kısa vadede kar getiren bir yatırım olmaya devam edecek bence. Uzun vadede ise illaki bu balon patlayacak. Uzun vadede üzecekler arkadaşları
Herkes oturduğu yerde çakılı kalacak
Uzaya doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?