Akıl verecek bacılara ihtiyacım var. Sözlümün ailesi parasını lüksleri için kullanıp duruyor ne yapmalıyım?

Merhabalar. Öncelikle bu saate kadar uyutmayan bu problemi yaşayan çok insan olduğunu biliyorum. Onların özellikle fikirleri duyarsam sevinirim. Erkek arkadaşım ile 1 yıldır evlilik hazırlığı içerisindeyiz pandemi işler güçler derken ertelenip duruyor. 2 yıldır da evlilik kararı almış bulunmaktayız. Babası ben yardım etmeyeceğim diye laf arasında espiri ile de belirtmiş. Her neyse ikimizde memuruz 8 bin civarı maaşımız var. aile işe başlarken erkek arkadaşıma destek çıkmadı. 80 bin kredi çekip kyk borcudur bedelli parasıdır eve çıkma masrafıdır 2 yıldır ödeyip duruyor. 6 aydır da kredisi bitti. Kredisini öderken kardeşine her ay para da gönderirdi. Annesi yanına gelecekse bilet parasını ödemekten tutunda kışlık alınacak salçaya kadar. Amenna bunlar olur. Ama giderek arttı. Biz tatile gidemedik annesi ben kız kardeşimin yanına gideceğim dedi 2 kişilik uçak bileti parasını aldı. Yetmedi harçlık istedi sonra orada alışverişe çıktı istedi. Kardeşi her ay aldığı harçlığın üzerine para ister zaten yetmez tatile çıkacam esktra 500 atar mısın der. Kız kardeşi giydiği kottan yüz yıkama jeline kadar herşeyi ona aldırttır. Yetmez kolye istiyprum der 1 değil 3-4 tane atar hepsini aldırttır. Yetmez alacağı dergiden tarot kartlarına kadar abisinden ister. Ve bu kız daha 12 yaşında. Annesi oğlunun yanına sene de iki kez para harcamaya gelir. 2 yıldır evlilik için 2 kuruş biriktiremedi. Bu ay en son kaldıracaktı. 2 kardeşe 1500 lira harcama yaptı o da gitti. Benimse ailem evleneceğim diye para biriktiriyor. Kardeşlerim para kabul etmiyor yazın biz çalışır bir şekilde istediğin gibi bir nişan düğün yaparız diyorlar. Ben bir yıldır para biriktiriyorum. Babam markete girdim mi şampuanıma kadar almaya çalışıyor evleneceksin gençsin paraya ihtiyacın olur diyor. Borcu var birikmişime dokunmuyor sana lazım olur diyor. Ailelerimizin maddi durumu da pek farklı değil. Üstelik benim kardeş sayım fazla ve büyük şehirde oturuyor ailem onun ailesi ise ilçede evleri arabaları var maaşları var. gel gelelim neden bugün uyuyamadım maaşlar geldi bu ay. anında 600 lira zaten attı kardeşine. 1 gün geçti kardeşi 500 kiralık ayakkabı istedi. sonra ki gün diğeri 250 liraya sırt çantası aldırdı. Diğer gün saç düzleştirirken saç koruma spreyi istendi. Bugün de mesaj atılmış kasımda yarıyıl şu tarihler arasında diye. birinin İstanbul’dan uçak bileti parası 1000 lira diğerleri memleketten gelecek bin 1000 lira gelip burada 2000 de haracayacaklar. Mağaza mağaza gezdirecekler. Artık bu ay bir bilezik alacaktık lazım olur diye. Yine iptal. Benim ailem mi çok düşünceli bunlar mı kötü niyetli çözemedim. Yani çocuk evleneceğim diyor 2 yıldır hem yardım etmeyeceksiniz hem her ay ota boka para. Sözde abilerini aşırı seven kardeşler evlenecek ne yapacak nerden getirecek değil her ay kanka sürdükleri basur kremine kadar atıyorlar. Kibar kibar yolunu yaptırıp vicdanına oynayıp aldırıyorlar. Ben nasıl uyuyayım şimdi. Nasıl engel olacağım bunun sonu gelmeyecek.
Akıl verecek bacılara ihtiyacım var. Sözlümün ailesi parasını lüksleri için kullanıp duruyor ne yapmalıyım?