Bunun hükümetler ile bir alakası yok. Türk ekonomik alt yapısı kur düzenleyecek bir potansiyelde değil hangi hükümet gelirse gelsin değişmez. Ancak tüm partiler ortak bir anlaşmaya varır alanında ehil ekonomistler bir yol haritası düzenler ve gelen her hükümet bu yol haritasına uyar buna da en az 40 yıl harcamak gerekir ancak ozaman gelicek hükümetler ile kurlar üzerinde söz sahibi olabiliriz. Ancak bizim ülkede günü kurtarma politikası benimsendiği için bu konuda hiç umutlu olmayın derim. Türkiyede gelen her hükümet diğer hükümeti aratıyor.
Hani 2. abdülhamit düşmanlarından birtanesi abdülhamit devrildikten sonra ülkede olanlara bakınca bir şiir okumuştu ya HASRET KALDIK SENİN İSTİBDADINA" diye buda o hesap işte.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Düzelmez, düzelmesi için üretim olmalı. İhracat artmalı. Ülkede bir turizm var. O da olmasa bitti. Zaten bir buçuk yıldır yok sonucunu görüyoruz. Tabi tek etken bu değil. Dış politika. Papaz davası başkanlık seçimi s-400 ler suriye operasyonları hep bu olaylar, dövizin kırılma noktasıydı. Batıyla ters düşüyor, doğu ülkeleri ile yemek yiyip ortak bildiri yayınlıyor. Doğuyla ters düşüyor batı da maskeli baloya katılıyor. Abd ile bozuşuyor rusyayla işbirliği yapıyor. Rusya ile bozuşuyor bu sefer libya olsun kırım meselesi olsun abd yanlısı tavır sergiliyor. Denge politikası yapayım derken, çok uçuk kararlar veriyor bölge de adeta istenmeyen ülke olduk. Mısırın Yunanistanın sağduyusuna ihtiyaç duyar hale geldik. Orta da müttefik kalmadı. Yahu sen rusya ile doğalgaz projeleri yapıyorsun, suriye olsun kafkasya olsun bir kac bolge de anlasmalar yapiyorsun. S-400 alacak kadar abd ye resti cekiyorsun. Gidip kırıma, niye ukrayna nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz diyorsun? Nato yanlısı pozisyon alman gerekse de Kırım daki durum kaygılandırıcı diyalog yolu ile çözülmesi gerek de geç. Dış politika kahvehane ağızı ile yönetiliyor. Tüm bu ekonomik buhran, mülteciler, hukuksuzluklar dış politika nın eseridir net.
Bizde bir söz var biraz argo ama tam yerinde olacak, adam olacak çocuk b……dan bellidir, ben derim bu ekonomi merkez bankasının başındaki adamı değiştirmekle düzelmez, bu konuda ekonomistleri dinlemek kazım kafasının doğrultusuyla bu ekonomi düzelmez, ben cahil bir insan olduğum halde bunu anlıyorsam okumuş yöneten insanların daha iyi bilmesi kazım, şimdi ben bunları yazdım diye yalakalar üzerime gelmesin bu bir gerçek
Derhal seçim olup başımızdakilerin biran önce gitmesi lazım. Bunlar gittiğinde bile rahatlıkla düşer ancak büyük bir enkaz bıraktıkları için eğer işin ehline verilir ve köklü reformlar yapılırsa eski seviyelere gelmek mümkün yeter ki bunlar gitsin. Bunlar başımızda kaldığı müddetçe bugünlerimizi bile ararız
Yeni hükümet gelse de düzeleceğini sanmıyorum. Bunu bir oyun gibi düşünelim. Bir oyunda save dosyası %75'e kadar ilerlemiş ve ilerleme hep yanlış. %25 ile düzeltme sağlanamaz. Mecbur save dosyasını komple silip, yeniden başlamak lazım. Bu da mümkün olmayacağı için, bu saatten sonra ancak su almış gemiyi batırmadan limana götürmek kalacak.
Düzelmez hatta 9 ile kalmaz daha çok çıkar gibime geliyor başlığı okurken nefes almakta zorluk çektim tuzu kuru olanlar bu durumdan pek rahat yarın kimse başına ne gelir bilemez neyin havasını yaşıyor bu insanlar anlamıyorum. Allah yardım etsin bizlere.
Herkes gelip geçicidir bu hayatta. Sultan süleyman' a da kalmayan dünyaya şarkıda eşlik eder, ama içeriğindeki anlamı düşünmeyen bir toplum olduk maalesef.
İsterse 100 lira olsun. Beş kişilik evde dördümüz çalışıyoruz,üstelik babamın emekli maaşı var. Esnafım işlerde de bir sorun yok. Banane kurdan ak yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda, her evde iki araba,çalışacam diyen herkese iş var.
Başa kim geçerse geçsin sonuç aynı. Kimseye faydaya gelmez. Döviz yükselmeye devam eder. Vakalar gene artar. Başa geçen rahat nefes alır. Ay sonu da parayı alır çatır çatır yer. Bizde başımın çaresine bakarız. Olacak olan bu dur.
Dolarla maaş almıyoruz nasıl olsa diyenlerin beyinlerine tükürmek istiyorum mümkünse bu ülkeden gitsinler bu denlice cahil bir zihniyetle aynı havayı solumak üzücü.
Galaksi liderimizden amariga gorkuyo. Galaksi liderimiz doların 10 tl olmasını bekliyo. Sonra bir kararnameyle TL'den bir sıfır atacak. 1TL=1USD olacak. Aklınız ermiyo bu işlere.
Düzelir tabi kabaca söylemem gerekirse mültecilerden kurtulursak, diğer avrupa ülkereleriyle uzlaşmacı bir tavır içinde olursak ve döviz depolarsak dolar da ülkede düzelir
ahhh damat ah dolar 9 tl olmus :) bizim cumhurbaskanimiz ingilterede amerikada benzin yok insanlar yemek kuyrugunda diyor :)))) aptal insan cok olunca kandirmak icinde goy goy bol oluyor
"Merhaba , maalesef olan gene orta kesim veya yoksul kesime oluyor gerçi artık orta kesimde kalmadı ya yoksul ya zenginsindir. Allah yardımcımız olsun."
Düzelir ancak zaman alacak. Kim gelirse gelsin elinde sihirli değnek yok enkaz bıracakları net , dua edinde bunlar gitsin yoksa kara kader yaşanacak. Allah korusun.
Erdoğan 2018 secimlerinde ne diyordu, bu kardesinize yetkiyi verin bak bakalım dolarla onla şunla nasıl olur diye bir şey demişti. Erdoğan'ın 10 lafından 9u yalan 1i şaibelidir.
@Wettbewerber insanı insan yapan şey edeptir.. Erdoğan zerre umrumda değil... Tanımadığın bir insan hakkında böyle yorum yapıyorsan. Demekki kendini beğenen bir veletin tekisin. ..
Daye Dünya Xayine Go 'Na Keçamın Dünya Xırabe İnsan Xayine..
Liyakat, liyakat, liyakat diyorum... ekonomiden anlayan insanlar gelmesi lazım, üretim olması lazım, tarım reformu olması lazım... ahh ahh kimlere kaldı güzel ülkem