Mersin Milletvekili Hacı Özkan katıldığı bir televizyon programında, öğrencilere verilen 650 lira burs ücretinin fazla olduğunu belirterek, öğrencilere aslında 250 lira burs verilmesi gerektiğini söyledi.
Özkan, Kanal 42 Televizyonu’nda öğrenci burslarına ilişkin bir soruya şöyle yanıt verdi: “2002 öncesindeki fiyatlar farklı, şu anki fiyatlar farklı ama 45 lira ile 650 lirayı kıyasladığımız zaman, o dönemdeki fiyat farkları ile bu dönemdeki fiyat farklarının aynı olduğunu söyleyemeyiz. Şimdi hesap ettiğimiz takdirde, şu anda 250 lira vermemiz gerekiyor. Ama bugün 650 lira burs veriyoruz.”
Bir Milletvekili öğrencilere "Aslında 650 değil 250 lira burs vermeliyiz" dedi. Sizce öğrencilere ne kadar burs verilmeli?
Hiç vermesinler sonra borçları istiyorlar, burs veriyor die hava atıyorlar, verdikleri eğitim kredisi burs deilki bide bunla dalga geçiyor ekonomi sanki tavanda, milleti temsil edenlerin keşke birazcık zekaları olsaydı nerde akıl yoksunu var bunlar ya vekil ya yönetici sonuc olarak ülkede dolar 10 liraya yaklaştı madeni paraların tek başına sakızı zor alıyor en büyük paranla 2 gün yemek yiyon 3. Gün hak getire aslında millet vekili maaşlarını 3000 lira yapmak lazım bide görevi bittikten sonra emekli yapmamak lazım, 4 sene hiç bişe yapma sonra ömür boyu en yüksek basamaktan devletten maaş al, haram zıkkım olsun çalısma dan bu paraları elde edenlere
Tüh yazıklar olsun size bunlar sözde bu milleti temsil eden milletin vekili ama hepsi işveren bir eli yağda bir eli balda olan halktan sorunlarından ve problemlerinden bihaber yaşayan koca gobekliker sürüsü seçim zamanı geldimi kapı kapı oy dilenirler seçimden sonra insanlarla dalga geçerler böyle değersiz ve önemsiz kişiler zenginliklerine zenginlik katarken okuyup düzgün bir hayat kurmak isteyen öğrencilerle alay eder şekilde söylemleri de anca bu seviyede birine yakışır
Buna söyleyin, kendi oğluna günlük 2-3 bin lira harçlık veremediği zaman konuşsun eğer ben konuşursam ağzımı çok kötü bozarım.
Adamlara bak ya, bizden alınan vergiler ile maaş alıp, sonra da böyle şeyler söyleyecek kadar densiz ve kibirli olmuşlar. Tepemize çıkararak iyi şeyler yaptığımızı düşünenler bu konuşmalara ne diyor çok merak ediyorum.
Adam övmüş mu gömmüş mu farkında değil ellam tüm tuşlara basıp oyunu bitirme çabasında ellam Hem diyor ki başa geldiğimizde 45 lira ile alacağını simdi 250 liraya anca alırsın diyip gömüyor ama buna rağmen biz 650 lira veriyoruz diyip övüyor 🤣🤣🤣
Öğrencilere verdikleri 650₺ bursun 350₺ sini KYK geri alıyor yurt parası olarak, KYK’larda su satın almak günlük sınır var. O zaman sistemin belirttiği kadar su içsin millet. Sıcak su alıp hiç kahve içmesin. okuldaki masraflarını ödemek için otobana cıksın herkes.
Saçma sapan bir açıklama olmuş 650 TL bir öğrenci için bence çok az öğrenci bu para ile 1 ay boyunca geçinmeye çalışıyor her öğrencinin ailesinin maddi durumu aynı değil ki çocuğuna para gönderen ailede var edemeyen ailede var İyice düşünerek konuşsunlar
Ya he deyin; ekonomiden ne kadar anladıkları belli? Köprü yapıyorlar , geçecek arabayı hesaplayamıyorlar, Hastane yapıyorlar, hasta garantili. Havalimanı yapıyorlar ortalama yolcunun 10 katı garanti veriyorlar. Çay'dan zarar ettiklerini hergün bardak bardak çay içerken dinliyoruz. Kara geçtikleri biyer yok. Kalkıp hesap yapıyor. Bir de verdikleri parayı kendilerinin sanıyorlar ya, en çokta o komiğime gidiyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sürülsün bunlar bu ülkeden ülkede gelecek namına bşey bırakmadılar, kendileri herşeyi bol keseden yaparken ne gencini düşündüler ne yaşlısını okadar ey alıp vergi veriyorsam bu vergiler bunlara gidiyorsa sonuna kadar tek kuruşuna kadar haram olsun 5 kuruşluk takıntı yaşasınlar boğazlarında, öğrenciye gidenler ise sonuna kadar helal olsun, bu p****** te o 250 TL yi alsın münasip, anladınız neyse.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Simdi biri de duzeltme yapmis, bunlardan once 2001 de ogrence bursu ile iki kucuk altin aliniyormus. Simdiye gore kiyaslama yapacaksa bursun fiyati 1700 lira olmasi gerekirdi. Onu bile goremeyecekler kadar insafsiz mallar, 650 lira nedir o cocuklarin okula gidip gelirken yol parasini bile zor karsilar. Utanmadan bir de verdikleri paraya cok diyorlar ayip.
Ben bile 2013’te 300 TL burs alıyordum. Spor yapıyor + tavuğumu + yumurtamı alıp yiyebiliyordum. Ekmeği 35-50 kuruşa alıyordum. Lüks sayılmıyordu bunlar ancak gayet hayatta da kalabiliyorduk. Şimdi bir tavuğun kilosu olmuş 40 lira, yumurta kolisi 40 lira, ekmek olmuş 2-2,50 lira. Survivor mı çekiyoruz ag evladı dememiş mi birisi bu adama.
Aldığı bursun 400 ünü zaten KYK aylığı veriyorlar 250 kalıyor bizim arkadaslara siz ne saçmalıyorsunuz? O da yetmiyor ne yemeğe ne başka bir şeye ağzınız var diye konuşmayın yeter artık.
Bu Türkiye de hayatın pahalı olmasıyla alakalı bir durum. Mesela zeytin yağının fiystı 80 lira olmak yerine 20 lira olsaydı, benzin 7 lira olacağına 1 lira olsaydı, bu dediğine katılırdım.
Lâkin yüksek enflasyon, her şeye yansımış durumda.
250 TL'ye ne alınıyor acaba? Bu miktarın adı var artık. Nereye harcadığını anlayamadan pat diye bitiveriyor o para. Öğrenciye layık gördükleri meblağ bu muymuş?
Yazık size o kadar bencillik cahillik var ki artık kimse ülkenin geleceği olan gençleri önemsemiyor. Gençler yoksa gelecekte yok. Tabi bu bencillik olduğu sürece kimsenin umrunda değil
Başlığı okudum tam küfür edicem meğerse farklı bir şey söylemiş. Sanırım eskiden verilen burs gibi olsaydı şu an öğrenvilere 250 tl veriyor olurduk demek istemiş
Bunların maaşından kesip öğrencilere vermek lazım aslında
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yurt ücretlerini aylık 30 tl yolu 10 kuruş kitap defterleri 5 alana 10 bedava yapıp hepsi 5 tl olsa tabiki 250 tl olmalı ayrıca son iphone modelleri de 500 tlcik olsa süper para 250 tl
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Bir Milletvekili öğrencilere "Aslında 650 değil 250 lira burs vermeliyiz" dedi. Sizce öğrencilere ne kadar burs verilmeli?