Areda Piar’ın gerçekleştirdiği “Kuşakların Marka Tercihleri” araştırmasına göre; Z, Y ve Baby boomers kuşağı Ziraat Bankası'nı kullanıyor. X kuşağının tercihi ise Garanti BBVA.* 1946-1964 arası baby boomer kuşağı, 1965-1979 arası X kuşağı, 1980-1995 arası Y kuşağı, 1996-2020 arası Z kuşağı olarak adlandırılıyor.
Ziraat Bankası
Türkiye İş Bankası
Garanti BBVA
Yapı Kredi Bankası
Akbank
Vakıfbank
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Z kuşağının tercihi Ziraat Bankası. Hangi bankayla çalışıyorsunuz?
95 model bir model olarak burun farkıyla Z kuşağını kaçırmışım neyse soruya gelecek olursak bu araştırma çok saçma, çünkü zaten Ziraat bankası gençlere 500TL limitli k. kartını üniversitelerde leblebi gibi dağıtıyor. Her Kyk bursu alacak olan Z kuşağı yanında promosyon olarak da Ziraat bankasından hesap ve k. kartı alıyor. He en iyi banka hangisi derseniz bence Enpara olabilir demek istiyorum ama şu son zamanlar da döviz işlemlerinde yaptığı makas aralıkları ve vaat ettiği atm sayısı gibi konularda ağır zıçmaya başlaması nedeniyle diyemiyorum, gerisi zaten soyguncu..
Enpara kadar hızlısı yok bence. Sanal kart olayları çok saçma sadece. Bir de dediğin gibi ATM'leri az sayıda. Makas olayı için de öğle saatlerinde işlem yapmanı tavsiye ederim. Makasın en az olduğu saatlerdir. 11-12-13 gibi.
@kurpagiribanzarşi anlık düşüşlerde veya yükselişlerde manipüle ediyorlar artık makas aralığı şaha kalkıyor. Uzun vade işlemleri için dediğin gibi olabilir ama anlık işlemlerde negatif bir olay
@kurpagiribanzarşi bankayı seçen benim, bankanın karı değil benim karım önemli. Enpara'nın seçilme amacıda en düşük makas aralığı olmasıydı ama şu an totosu kalktı. Atm'leri azalttı sadece QNB kullanıyorsun. Makas aralığı uçurum. Eskisi gibi anlık görüşmeler yapamıyorsun müşteri hizmetleriyle. Eksilerini sayarım daha. Sonuç olarak artık ordan işlem yapmıyorum zaten ki ekşisözlük, şikayetvar gibi platformlara bakarsan ne kadar çok kullanıcı kaybettiğini anlarsın.
Dostum döviz al-satı yapıyorsan her bankada makas var. ATM'ler aynı yerinde duruyor, nerede azalmış ben göremedim şahsen? Ayrıca Deniz ve TEB ile anlaştı. İlk 3 işlem bu bankaların ATM'lerinde de ücretsiz. Enpara masrafsız bankacılıkla öne çıktı, internet bankacılığının ilklerinden sayılabilir. En düşük makas bizde diye bir iddiası olmadı hiç bir zaman. Döviz bürosuna gitsen oradaki makas daha fena. :) Garanti, TEB gibi bankaların da şubesiz bankacılık hizmetlerini deneyebilirsin tabi. Bana tek banka yettiği için diğerleriyle ilgilenmiyorum.
neden.. çünkü okul olan her yerde ziraat bankası atm si var.. en ücra köşede bile ziraat bankası var. artı devlet bankası.. insafsız masraf kesintileri yok diğer aç gözlü özel bankalar gibi.. harika hizmette falan değil yani.. nereye gitseniz ziraat atmsi vardır.. dağ başında bile bulursunuz.. öğrenci / asker / yeni atanmış genç memur kesiminin Ziraat i tercih etmesi çok normal ve mantıklı yani...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ziraat Z kuşağınin tercihi değil zaruriyeti. Ama ben ticaret yapan birisi olarak da Ziraat Bankası tercih ediyorum. Çalışmaya başlaması zor ama çalışması çok güzel bankadir Ziraat. Başlarda zorluk çıkarır ama sonra seni güvenli limanına alır. Ayrıca Ziraat çeki kullanmak ticari piyasada da bir prestijdir. Öteki bankalar gibi önüne gelene çek vermezler çünkü. Ziraat çeki yüzde doksan dokuz ödenir
Ziraat Bankası Türkiye'nin en büyük bankası. Osmanlı döneminden kalma. Sebebi bu. Ayrıca öğrencilerin aldıkları KYK kredi ve burslar da Ziraat Bankası üzerinden yatıyor. Normal bir durum. Ben Garanti BBVA kullanıyorum ama Akbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası kartlarım da var.
Z kuşağı için bu durum bir tercih değil, üniversite yönlendirmesinden dolayı bir zorunluluk... Ziraatten hesaplar her üniv. öğrencisi için otomatikman açılıyor. Ben 1 den fazla bankayla çalışıyorum.. Y. kredi, İng, Odea...
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
:) hangi bankadan maaş alırsam onu ve kredi tabii olarak evde kullandığımız banka sayısı 4 Garanti - benim maaş hesabım Yapı Kredi - eşimin maaş hesabı Halkbank - kredi çektim bu bankadan ve birikimlerimi burada toparlıyorum (kredi dolayısı ile) Qnb Finansbank - eşimin bu bankaya borcu var borcu bitince kapanacak
Krediyi neden çektiniz? (sır değilse tabi) Ve kredi çekme aralığı ne kadar sizde ve meblağ genelde ne kadar olur? Devamlı işte çalışıyor musunuz yani aylık geliriniz var mı? Eşiniz de çalışıyor mu?
Evlilik masrafları için çektim 32000 Tl çektim şu an ilk senesi geçti geri ödemesi aylık 830 tl 60 ay (o zaman vadeler yüksek ve faizler düşüktü) Maaşım 4250 tl yol parasını çıkarsak 4000 tl elime kalıyor devamlı bir işim var Krediyi çekerken eşim çalışmıyordu, evliliğimizin ilk 8 ayı çalışmadı. Birikimlerimizi kredinin haricinde tutuyorum Benim kredi çekme meblağım aylık ödeme miktarı maksimum maaşımın 4/1.5'i oranundadır ve ya 3/1 diyebiliriz ve ya eğer konut kredisi çekip eğer kendi evimde oturacak isem maaşımın yarısı meblağa çıkabilirim.
Bu kadar açıklayıcı yazdığınız için çok teşekkür ederim :) Evlilik masrafı için o kadar da yetiyormuş demek. Bazn burada sorular sorduklarında millet 200binden aşağı yazmıyordu. Ömür boyu eşinizle beraber mutlu olun inşallah
Evlilik ile ilgili bütçem çektiğim kredinin çok üzerinde :) krediyi evlenmeye yakın çektim :) bir kaç eksiği tamamlamak ve kalan borcu tek bir yerde toplamak için evlilik için masraflarımı açıklayayım şu şekilde 1.12.2019 tarihinde evlilik teklifi 23.2.2020 kız isteme 1.3.2020 nişan 1.9.2020 tarihinde nikah Bu arada bir kına yapıldı ama tarihi hatırlayamadım kınaya ben gitmedim :) 4.10.2020 tarihinde düğün
şimdi sıfırdan sona kadar masraflara gelince 2019 tarihinin Şubat ayı itibari ile ailemin yanında maaşımdan hiç bir para aileme vermedim, Ta ki düğün tarihine dek, yani toplamda 1 sene 2 ay kadar. Bu bir sene içerisinde aldığım tüm maaş evlilik masraflarına gitti. Evlilik teklifinden Kız istemeye kadar olan zamanda Ev eşyası v. b. ıvır zıvır. taksitler v. s. (ortalama 50 000 tl filan) Eşimin herhangi bir çeyizi yoktu bir kaç parça eşya Düğünden önce beyaz eşya ve düğün salonu yemek takımları gelinlik damatlık kına gibi harcamalar ev tutma badana boya için 30 000 tl kredi çektim :) kredinin bir miktarını sonradan altın yapıp bankaya attım. Ailem takı kısmını karşıladı, mobilyaları yaptırdı. 80 000 tl gibi bir meblağ ile evlenebildim
Evlilik dışınca eşimin erkek kardeşi bana öderim diyerek beyaz eşya aldırdı miktarı 6 000 tl civarı eşimin kredi kartlarını hep kendisi kullanmış pandemi boyunca ödenmemiş, 9 ay boyunca ödenmeyen borç miktarı 11500 tl toplamda 17500 tl borçlu ve 80000 tl düğün masrafı oldu, Düğünde toplanan takılarda Eşimin tarafına takılan tüm takılara kendi ailesi el koydu vermedi, Bizim taraftan gelen takılar ise 28 000 tl değerşnde oldu
Yani düğün yapmak bana 69500 tl'ye mal oldu (takıları ve elimde kalan krediyi çıkarınca) Bu meblağ ise mobilya hariç, Televizyon, çamaşır makinası, bilgisayar da almadık bilgisayar ve televizyon benim bekarlığımdan çamaşır makinası ise hediye edildi.
Allah ödeme için kolaylık versin kardeşim: güzel detaylı anlatmışsınız. Ben de ne kolay diyecektim 30bin fazla gelmedi çünkü başta. Meğer iki katı masraf çıkmış neredeyse. Ama olsun o saydıklarınız bir kes olan şeyler, belli ki eşinizi mutlu etmeye çok çaba göstermişsiniz Allah razı olsun tekliften tut kız istemeye bile zaman ayrılmış ama hepsi bi yıl içinde tamamlanmış. Eşiniz de çalışırsa çabuk toparlarsınız. İşte doğr dürüst adam örneği gördük çok şükür Allah mesut bahtiyar etsin!
Z kuşağı bank kart ve burs vb için ziraat, y kuşağı en para, x te kredi için garanti. O x kuşağı yüzünden z kuşağı kredi kelimesinden nefret eder hatta. Babama yine sinir oldum simdi
Tercihlerinin Ziraat Bankası olmasından dolayı değil, öğrencilerin sık kullandığı üniversitelerin zorunlu anlaşmalı olduğu banka. İstanbul Üniversitesi de geçmişi sahtekar müdürlü Halkbank ile anlaştı.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ziraat Bankasından nefret ediyorum. Kredi kartımda 2500 TL limit varken kullandırmamışlardı, sene 2011 idi. Öğrenciydim, onların yüzünden kış günü aç kalmıştım. Aç bir şekilde sınavlara girmiştim. Hâlâ öfkem geçmedi, Allah bildiği gibi yapsın, inşallah yıkılır bu banka. Benim için en iyi banka Denizbanktır. Ne zaman sıkışsak uygun faiz oranlarıyla kredi verdiler, kredi kartıyla ilgili de sorun çıkarmadılar, Allah razı olsun. Bir gün elime çok para geçerse bu bankaya yatıracağım. 🙏
Tercih değildir o, burs ve kredilerden kaynaklıdır. Muhtemelen kripto para işlemlerini en hızlı nereden yapabiliyorlarsa o bankayı tercih ediyorlardır :)
Garanti bankasını seçtim. Yeşil renk bana güven verir. Bankaların logolarında kullandıkları renkler insanları psikolojik olarak etkiler. Farkında olmadan seçimi ona göre yapabiliyoruz.
80' den sonrası normal olarak ziraat bankasını tercih edecek. Çünkü ilk hesabımıza kredi ya da burs nedeniyle ziraat bankasından sahip olduk. Alışkanlıklar kolay terkedilmez.
En ücra köşede bile ziraat var şimdiye kadar çalıştığım firmalarda hep ziraat ve iş bankası ile maaş aldım son firma ziraatti sonra Akbank ile anlaşma yaptı. Havale eft kart ücreti almıyor.
Asstir lan tercihmiş Uni okuyan her öğrenci zaten mecburi ziraatli oluyor sanki tercih şansımı var çocuklarda. İşsizlik fonundan 2.3 katrilyon para aktarıldı bankaya borçları kapansın diye. Kime ne faydası var
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Z kuşağının tercihi Ziraat Bankası değil zorla onu tercih ettiriyorlar 😊öğrenim kredileri, üniversite burs parası filan hepsi ziraat bankası karşılıyor o nedenle Ziraat Bankası seçiliyor
Devlet bankası olarak genellikle uzak durmayı tercih ediyorum.(bkz:ziraat ve vakıfbank) 3 banka ile çalışıyorum GarantiBBVA, QNBFinansBank (EnPara), Kuveyttürk
Okul için zamanında Ziraat hesabı açmıştım sanırım ama aktif olarak Akbank kullanıyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Devlet bankasından başka banka ile çalışmam. Allah korusun özel bankalar hükümet ile ileride ters mers falan düşer. Sonra onlarin bankasında hesabım var diye cezaevine dusemem.
Çünkü hepsi ordan öğrenci kredisi ve burc cekiyor oduyemiyor mecbur o bankaya bagli😂
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Z kuşağının tercihi değil o banka.. z kuşağı aptaldır. sadece ilk hesap açılırken okul burs öğrenim kredisi gibi işler için ziraat bankası mecbur olduğundan orada hesap açıyorlar. ve başka bir bankada akıllarına gelmez. onlar düşünemezler
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bana hangi banka kredi verirse onu tercih ederim garanti Bbva sağolsun 16.000 TL verdi yavaş yavaş ödüyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Faizle işim olmadığı için sadece eft veya maaş çekiyorum