Şimdi sorumu daha çok üye görecek. Teşekkürler dostlar. 👍
Hayat pahalılığından nasıl kurtulabiliriz?
Şimdi sorumu daha çok üye görecek. Teşekkürler dostlar. 👍

"Merhaba , KScan pahalılıktan maalesef komple kurtulmayız ama hafifletebilecek manevralar yapabiliriz. Örneğin mutfak alışverişi için , ucuz olan süpermarketler tercih edilebilir , diğer yandan elektrik için tasarruflu ampul kullanılabilir vs vs gibi ( seçenekler çoğaltılabilir) bu şekil pahalılık az daha hafifler."
Harcamalarımızı kontrollü tutarak bunu rahatlatabiliriz.
İhtiyacimizdan fazla gıda almayarak başlamalıyız ilk olarak.
İddia ediyorum herkesin evinde bozulup çöpe giden gıdalar mevcut. Gereksiz yere alıp çöpe attığımız gıdaları almasak, hem tasarruf etmiş oluruz hemde o ürünün fiyatının artmasını sağlayacak şekilde arzını düşünmemiş oluruz.
İlaçta keza aynısı geçerli.
Daha çok çalışarak dişimizi sıkarak. Devlet de köylerde ücra köşlerde iş vrsin insanlar gurbetçiyim diye 'İştambula gidiyom'larıyla kalabalık tmsin büyük şehirlerde. Mülteciler geri gönderilsin. SGKsız garantisiz ucuz maaş isterler diye sürkli yabancı işçi alınmasın yerel insanlar tercih edilsin. Yerli üretim olsun. Kirli para akıtılan yerler kapansın.
Etkileniyorum tabikide.
Marketten bir yaprak döner alıyorsun 10 TL içinde 150 Gr ya var ya yok. Olacak gibi değil gerçekten. Dışarıda yesem döneri 30 lira en aşağı para veriyoruz. Önceden 10 liraydı. 10 liraya neler neler alırdık. Şimdilerde pek mümkün değil.
İyi akşamlar
Başkalarına muhtaç kaldığımız her an hiçbir şey olmadığını gördüm o yüzden ben kendim değiştirebildiğim mesela
(oradan değil de başka marketten daha ucuza almak), bu benim elimde olan bir şey ben kendi elimde olanları değiştirmeye gayret gösteriyorum. Çünkü sinir olmak istemiyorum düşünüp de.:-)
Cevap
14Cevap
Kurtulamıcazzz orası kesin fiyatlar artık daha çpk artmaya başladı bugün bir bralet alayım dedim fiyatı 1030 tl awe dedim püü sizin kalıbınıza
Ya bugün alışverişe çıktım küfrede küfrede geldim hiç bana denk gelmesin bu soru arkadas 😂😂😂
Özür dilerim. Kızma bana. 😌
İlk kademden son kademeye göre tavan fiyat oranı getirilecek ve har alışverişin faturası muhakkak olacak. Çünkü halkımız, keyfine brıaklınca sinekten bir tır yağ çıkarmanın peşine düşecek kadar acımasız.
Üretimi olmayan bir ülkede hayat pahalılığından kurtulma olmaz.. Din adı altında ülkemizin altını oydu siyonist deyyus köpekler.. Yarın Yahudinin köpeği olduğu zmaan oy verenler bu pahalılığı bile arayacak.
Maaşlara yapılan zammin gıdaya, elektrige vs. yapılan zammi geçtiği zaman
Nasılsak öyle yönetiliriz.
Kendileri sarayda yaşayıp, uçaklarla, Mercedes'lerle gezerken sen ben hayat şartlarından dem vuruyoruz.
ötanazi isteyerek. yasa kabul edilirse nüfus 30 milyona kadar düşer. düşük nüfus eşittir refah yaşam.
Bu böyle devam ederse kurtulamayacağız her gün sürpriz yapıyorlar bize🤣
Tasarruf yaparak. Elimizdeki kaynakları iyi değerlendirerek.
3600 tl maaş alıyorum, 1250 tl kira (faturalr dahil) 120 tl yol parası veriyorum, ayda 500 tl ortodonti taksidimi ödüyorum ve gram altın biriktiriyorum, sigara-alkol-sürekli dışarda yemek-insanlara yaşamadığım bir hayatı gösterme çabasında eriyen liralar yerine olduğum kişinin hayatını sürdürüyorum
nasıl yani paranız yetiyor mu?
@bahtsız_bedevi98 2017 de 1750 tl maaş alırken 1000 tl araba ödüyordum ve arabam vardı, kuzenim bana kalan 750 nin nasıl yettiğini bu miktarın kendisinin 1 haftalık taksi parası olduğunu söylemişti ben de araban yoksa neden metro ya da metrobüs kullanmıyorsun demiştim, sanırım cevap sorunun içinde
Cidden sen buna yaşamak mı diyorsun? Tatile çıkabiliyor musun?
Bir araba sahibi olman için kaç yıl çalışman lazım?
Bir telefon laptop almak için kaç ay çalışman gerekiyor?
Ben de sizin gibi yapıyorum. Çalıştığım zamanlarda aileme ve kendime birikim yapıyordum. Ama yetmiyor. İçkim yok. Sigaram yok. Dışarıya fazla çıkmam, çıktığımda ise yiyebildigim maksimum şey çiğköfte. Sorun zaten karnının doymasi değil sorun neden yiyebildigim maksimum yemek çiğköfte oluyor.
@bahtsız_bedevi98 tüm kıyı şeridini gezdim, her yıl tatilime de gidiyorum, dışarı çıktığımda da gayet güzel yemeğimi yiyorum arkadaşlarımla kahvemi içiyorum, kıyafet desen dolap yıkılır benim beğendiğim her şeyi alırım, aslolan dengedir, dengeli harcamayı bilmiyorsan milyon da kazansan ay sonunu getiremezsin
Bütün kıyı şeridini kendi paranla mi gezdin?
Yol parası nasıl 120lira tutuyor, herhalde işe gidip bir daha dönmüyorsun?
Nasıl kıyafet alabiliyorsun? Ya ikinciel kıyafetleri alıyorsun ya da eski kıyafetlerinden kullanıyorsun.
@bahtsız_bedevi98 yani ben sana ne desem başka bir şeyle döneceğin için, bir şey söylememek en doğrusu kardeş.
@bahtsız_bedevi98 yol parası kısmı değişti bu arada artık 140 lira tutuyor:(
@bahtsız_bedevi98 yani aslında değinmek istediğin noktayı ve soruyla nereye gelmeye çalıştığını tabii ki anladım, ama hani diyorsun ya mesela sen buna yaşamak mı diyorsun diye? yaşıyorum ki buralara bunu yazmaya gerek duymuyorum:)
zuhalciiiim bence yaşamıyorsun sadece yaşadığını sanıyorsun. Sen bu kadar hırsızlığın, bu kadar lüksün içinde böyle davranarak böyle sukrettigini zannediyorsun ama yanılıyorsun. İktidarda Chp olsaydı da yine aynı şekilde bu pahalılık olsaydı yine böyle şükretmeye devam mı ederdin yoksa muhalefetin başını mi çekerdin? Sana soruyorum. Ne zaman bir araba sahibi olabilirsin sadece kendi birikimlerinle? Ya da bu enflasyonla ne zaman bir ev sahibi olabilirsin? Hiç yemezsen, gezmesen, evlenmezsen, çocuk sahibi olmazsan sana söyleyeyim bir 10 seneye bir ev sahibi olabilirsin.
@bahtsız_bedevi98 vallahi, bunu iktidara ve siyasete nasıl bağladın bilmiyorum ama biz ailecek iktidarda anap varken de başkaları varken de orta halli üreten şükreden bir aileydik, hala öyleyiz, aslolan yaşamayı bilmektir, ve yaşamak gece gündüz aklımıza esen her şeyi yapmak demek değildir,
şu mevcut iktidardan bir kurtulabilirsek gerisinin yavaş yavaş geleceğini düşünüyorum
Tasaruf ederek. Geçinemiyorum diyenlerin cebinde en yeni İphone görmüşlüğüm var. Çok özveri ve sabırla herkes geçinir.
Devletin market açması lazım ve zamsız ürün satması lazım enflasyona göre indirim bile olmalı bıktık artık daha az zam gelsin diye dua ediyoruz düşmesi gerekirken katlanarak artıyor
Amerika bizi kıskanıyo şşşşş🤫
Bütün millet olarak kafa yapımızı değiştirerek , daha çok girişimci davranarak.
Kanka ayıpsın vergi rekortmeniyiz biz bu başarıdan nasıl vazgeçelim dmslwşşsi
Yurt dışı. Parası değerli bi ülkeye
Ben hem hayatımı hemde geleceğim için HERBALİFE a davet ettiler oraya katıldım kendi işimin patronu oldum
Hiçbir türlü battık bir kere
Toprağa sırtımızı dönmeyerek
hayat pahalı insanlar ucuz değişmiyor iste
her şey çok ucuz burada ne pahalısı ya 😄
Neresi orası
İroni canım bu aklı olan inanmaz zaten buna
Bilinçli davranarak
Makarna ye 😂
Bende patates püresi yatağında rosto köfte yedim.😎😄
Ne alaka bir kilo patatesi herkes alır.1 kg kıymada herkes alabilir heralde diye düşünüyorum bu kadar lüks arabalar 12 bin liralık akıllı telefon kullanmasını biliyorlar ama
Oy verirken dikkatli olarak.
Galiba kurtulamayız
Döviz kazanarak.
Ölerek
değişimle
Ülkeyi terkederek
buradan giderek
bence kurtulamayız
Abe Türki cennet
zengin olmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?