2000 eurom var. 35 bin civarı da tl var elimde. İşsizim. Birikimlerimden harcadıkça üzülüyorum. Faize yatırırsam aylık 1000 tl gelecek. Sizce bozdurmalı mı?
Elimdeki dövizi bozdurmalı mıyım?

Cevap
24Cevap
1 ay önce yazmışsın ve umarım bozdurmamışsındır. Bir süre daha bozdurma. Yıl sonuna doğru daha da artması ön görülüyor.
Ellemedim, elimdekini de euro yapmadığıma pişmanım.
Bence faize yatır 1000 tl gelsin. En azından hazırdan yemessin. Bu seni kısa sürede kurtarır.
bir işte bulabilirsen 3000 de +1000 tl de faiz bitti gitti
Biden ve Erdoğan'ın arası şu an resmi olarak iyi durumda değil. Bu nedenle daha da yükseleceğini öngörebiliriz. Biraz daha beklemenizi öneririm
Bozdurup ne yapacaksın dövizine elleme şu an en güvenli yatırım dolar/euro/altın şu an
bence bozdurma ihtiaycın kadarını bozdur benimde var hatta benim 1000tlden fazöa nakitim hiç olmaz
en iyi ve doğru yatırım herdaim kişiye özeldir.
kişi kendi ihtiyaçlarını iyi ölçmeli ve kararlarını bu doğrultuda vermelidir.
yani senin kararını bir başkası veremez yaşamını ihtiyacını sen biliyorsun
35 bin TL nasıl 1k faiz veriyor. Öyle olsa millet 1 milyon TL ev alıp 2k kiraya mi verir
55 bine veriyor.
selam parani kisa surede kazanmani saglayabilirim.. isterseniz tabii
Nasıl? Anlatır mısınız?
Aman dikkat dolandırılma @deniztören
Önce bir önerisini söyleşin ya, belki dolandırıcı değildir 😀
Ya kardesim ne dolandiriciligi ya.. bana parasini vermicek ki dolandirayim.. ayrica ben sadece fikir vericem yapacagi is konusunda. yapar veya yapmaz ona kalmis.. boyle hemen on yargili olmaniza anlam veremiyorum..
Neden sinirlendin ki sadece dikkat dedim? Suçluluk psikolojisi mi desem bilemedim :)
Yo ne alaka ben zaten her hafta kazaniyorum.. sorun yok benim icin..
35 bin sana bin tl faiz nası vericek? Yerinde olsam, bozdurmam
Hepsini birleştirince 55 bin ediyor. Burgan mevduat faizine bak.
Güvenilir evet.
Bence dahada artar, bekleme sansin varsa biraz daha bekle
Faiz yiyebilirim dersen yatır yoksa bulaşma iyi bir şey değil.
Kalsın bozdurma
Çok kafaya takma bana ver zorlaniyosan ,,🤣😂🤣😂ben yerim
faiz haramdır bulaşma evini yıkar
Bozdurma, işsizlik ödeneğine başvur?
Faizden gelecek para da bir şekilde çıkar senden.
hangi mankaymış o 1k faiz veren?
burgan
1000 tl fena değil bence yatır
1hafta içinde zirve yapabilir karar senin
55 bin 100 TL gelir mi ki. Geri kalanıyla altın al
stuttgart. 😉
Öncelikle elinizdeki birikimin bir kısmının neden döviz olduğunu düşünün. Eğer elinizdeki Türk Lirası'nı siz, döviz yükseliyor mantığıyla Euro'ya dönüştürdüyseniz, şimdi neden yeniden TL'ye dönüştüreceksiniz ki? Döviz düşüyor mu?
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın siyasi saiklerle faizi düşürdüğü, Avrupa ve Amerika tarafında ise varlık alım programlarının kademeli olarak sonlandırılacağı söylemleriyle birlikte önümüzdeki dönemde dövizin daha da yükselmesi beklenmektedir.
Hal böyle iken kendinize yeniden sorun: Dövizin yükselme beklentisi bu kadar artmışken elimdeki 2000 EUR parayı neden yeniden TL'ye döneyim?
Evet, EUR bozdurman gerektiğinde kaç TL olur bilmiyoruz. Evet, hepsini şu an bozdurursan ve TL faize yatırırsan 1000 TL garanti kazancın var.
Ama benim sana önerim. EUR yerli yerinde kalsın, elindeki 35.000 TL'yi de gecelik faizde bırak. Senin söylediğin kadar kazandırmasa da, ne zaman paranı bankadan çekmek istersen faizini de yanında götürebilirsin. Hem de elindeki dövizin yükselme ihtimali için ona bir şans verirsin. Ayrıca elindeki birikimi iki farklı para birimine bölerek bir sepet yapmış ve riskini minimize etmiş olursun.
Keşke bu soruyu, faizdeki paramı euroya çevirsem mi şeklinde sorsaydım. Ayda 2500 tl kazanmış olacaktım. Bu soruyu sorduğumda euro 10 tl altındaydı galiba. Elimdeki euroyu bozdurmadım. Faizde kalan parama üzüldüm ama işte işsizken insan risk almak istemiyor.