Kenarda birikmiş param var, çok uzun süredir biriktiriyorum ve artık evde saklayamayacak bir hale geldi. Yani çok sanmayın tabi hani sadece evde tutulmayacak kadar çok. 😂 Bankayaya yatırmayı düşünüyorum. Avantajları nelerdir?

- Fiziki olarak koruma sorunun olmaz.
- Yangın, sel, doğal afet, hırsızlık vb. korunmuş olur.
- Faiz getirisi elde edebilirsiniz.
- Paranızın üzerine daha çok biriktirme eğiliminiz olabilir.
- Harcarken iki kere düşünürsünüz, yani harcaması daha zordur.
Bu şekilde avantajları olabilir.
Öncelikle avantajı eve girecek hırsızlık olayına karşı önlem almış olursunuz.
Sonra paranızı istediğiniz değerde tutabilirsiniz. Altın, döviz. v. b. Ben kullanmadığım parayı altın hesabına yatıyorum.
Cevap
13Cevap
Faiz yersen biraz avantaja sahip olur yoksa vadesiz hesapta yanlız güvenilir olur
Not kaç paran var
TL bazında hiç bir artısı yok. Onun yerine altına yönel ama Cumhuriyet ya da has altın. İkisi de değer kaybettirmez.
Daha guvenli evden faizle degerlendrebikirsin hisse senedi vs alabikirsin yatirim yapabilirsin vs bu tamamrn seninle ilgili
faizekorsun avantajıo bide ev yansa sel bassa hırsız gitse para gitti bankada öhyle bişey olmaz bankadaki para devlet garantisi altındadır
Euro alabilirsin. Az bir meblag'a duser ve zamana saklayabilirsin.
Nasıl para biriktirebiliyorsunuz ya 😭 ben biriktiremiyorum
cepte görüp harcamamak ve orda birikmesini izlemek :D
faiz alabilirsin..
bunun yanında evde olan para ulaşılması kolay olduğu için her zaman daha rahat harcanır..
Benimde bankada paralarım var ama ben vadesiz de tutuyorum faiz almıyorum yani
Gram olarak yatır hayatının en doğru kararrini yapmış olursun.2 3 sene sonra o paran bir daha katlıyor yerinde
Hakli 10 yil sonra bozdurup ev aldim
Kolay hercanmaz ben biriktiyorum geçen hafta araba aldım 0 tl kalmıştı şu an 20 bin tl var tekrar
Birikmiş paradan zarar gelmez
Fiziki altina yatir. Ya da dolar avro islesin
Faiz geliri alırsın güvende olur
Avantajı yok
TL olarak yatırma
Altın bi konuda iyi.
Faiz gelirr
yok avantajı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?