Banka ile görüştüm 1.103 taksitli 24 ay ödemeli kredi için toplam 6.400 ücret oluşuyor. Kredi çekmeli miyim?
İşsizim ama 6 bin tl fazla ödemeli kredi çekmek mantıklı mı?

Banka ile görüştüm 1.103 taksitli 24 ay ödemeli kredi için toplam 6.400 ücret oluşuyor. Kredi çekmeli miyim?
Bireysel kredi çekmek için ana şart bir gelire sahip olmaktır. Gelir olarak aktif maaş ve pasif gelire bakılır. Pasif gelir ise kira, mevduat vs olabilir. Her pasif gelir de kredi talebinde gelir olarak kabul edilmeyebilir. Mesela yaşayan annenin ve baba maaşı sizin geliriniz olarak kabul edilmez.
Bireysel kredi ne için alınabilir şartları nelerdir? Öncelikle amacı önemlidir. Borç ödemek, tatil, eğitim, yıllık kira ödemesi vb olabilir.
Kısa vadeli genelde 1-2 içinde tekrar edebilen ödemeler için tercih edilen bir kredi türüdür. Şu an önceden tanımlanan otomatik ihtiyaç krediniz olduğu için sanırım kredi çekme imkanınız var. Yoksa işsizken kredi almanız mümkün değildir. Çünkü gelir beyan etmeniz gerekiyor, bu da mümkün olmayınca ön onay dahi son aşamada takılabilir. Diyelim ki bunu geçtiniz, krediyi aldınız.
Ödemesi bir ay sonra başlayacak, bir ay içinde işe giremediğinizde ödemeyi yapacaksınız. Farz edelim krediyi çekince içinden 3 aylık ödeme ayırdınız, bu da eninde sonunda bitecek. Sonuç olarak düzenli gelir elde etmeye başlamınız gerekiyor en kısa zamanda. Eğer krediyi çekip 3 ay ödemediniz de takibe düşersiniz, icra ile uğraşırsınız. Ayrıca da kredi notunuz düştüğü için bir daha kredi çekemezsiniz. Bireysel krediyi ödemeyip takibe düştüğünüzde aynı bankadaki kredi kartı, kmh vb ürünlerinizde düzenli ödeseniz bile takibe gider ve kullanamazsınız.
Sonuç olarak işsiz iken kredi çekmek pek mantıklı değildir.😔