Daha çok gencim ama hedeflerim yüksek. O yüzden elimdeki az miktar parayla yatırım yapmak istiyorum. Altın almayı düşünüyorum. Eğer bu yollardan sizde yürümüşseniz tavsiyelerinizi bekliyorum.
Cevabın nedir?
Finans ve Ekonomi
Genelde en az 6-7 haneli birikimleri olan kişiler, uzun vadeli yatırımlarını ONS altın şeklinde değerlendirir.
Buradaki amaç, altının bir değer saklama ve birikim aracı olarak aynı para biriminden (dolar) değerlemesini ve saklanmasını sağlamaktır. Bu sayede yatırımcı olası kur dalgalanmalarından etkilenmemiş olur.
Bu anlamda küçük yatırımcı (KY) olarak senin kenardaki ufak birikimlerini ONS altın yerine gram altında değerlendirmeyi tercih etmeni çok yerinde buluyorum. Ancak burada kur riskine dikkat etmen, gram altını 1-3-5 yıllık dönemler şeklinde aylık periyotlarda tutarlarını analiz etmeni öneririm.
Örneğin biz profesyonel yatırımcılar, 2021 Ağustos ayı içinde kısa vadeli olarak altının gram fiyatı 475 TL altına indikçe ekleme yapar, gerekirse aynı gün 485 TL’ye gelince satarız.
Bu anlamda altının gram fiyatının değişimine bak ve kendine göre bir trend (alım-satım aralığı) belirleyerek (yukarıdaki örnekte 475-485 TL bandı) alımlarını o noktaya gelince yap ya da sat. Eline her para geçtiğinde zirvedeki fiyattan alım yapma. Yukarıdan sat, aşağıdan daha fazla adet al, yeniden yukarıdan sat!40 Yorumla
Çok Süper Cevap
Para & Ekonomi konusunda 342 cevap paylaştı. Gram altın şu an 494 Türk Lirası. Gram orta uzun vadede hep güvenli liman olmuştur. Bence paranızın bir miktarıyla bu fiyattan hemen bir miktar alın. Türkiye’nin ve dünyanın ekonomik görünümü genel olarak istikrarsız ve dalgalı şu an. Her an her şey olabilir. O yüzden her yerden gram altın alabilirsiniz. Bu rakamlar Ekim 2020 deki rakamlar. Don bir yıl içerisinde 400 şerle 535 ler arasında hareket etti. Bu nedenle buradan bir miktar alıp, düştükçe kademeli şekilde ilave alımlar yapmanız en mantıklı ve doğru olanıdır.
Yine de burada yazdıklarım, benim kişisel görüşlerim olup, yatırım hesabınızın bulunduğu banka ta da aracı kurumun dize atadığı lisanslı yatırım danışmanınıza danışmadan son kararınızı vermeyin. Herkes yanılabilir. Herkesi dinleyip kendi iradenizle son kararı siz vermelisiniz. Oaranız sağlığınızı bozmasın. 💰💵💸🤑12 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim.
En İyi Cevaplar
Zamanında çok araştırmıştım. Altın alacaksan gram değil çeyrek al. Gramı 40-50 TL düşük satarsın kar etmen çok zor olur. Ayrıca gram altın sadece altının ons fiyatı arttıkça artar ama çeyrek altın hem altının ons fiyatı hem de dolar arttıkça artar. Dolar ve altın fiyatı aynı anda artarsa çeyrek altın çok yükselir. Paranı biriktirip çeyrek almaya çalışmanı öneririm. Altın alma konusunda da şunu söylemek lazım. Orta ve uzun vade elinde tutacaksan altın al. Kısa vadede yani örneğin 2 ay sonra o para sana lazım olacaksa ve bozdurma ihtimalin olacaksa kar değil zarar etme ihtimalin dahi olur. Bunları düşünerek yatırım yap.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Bence finans danışmanı bul borsaya gir. Altınla şimdilerde çok kazanamazsın, geç kaldın. Burdan da fikir alıp bir şeyler yapma bu devirde para kaybetmek aşırı koyar. Seçim dönemi dolar, altın vb düşer bunu da unutma! Ki hükümet değişirse, ekonomik düzen de değişecek. Elimde patlamasın bir şeyler. Bu gün bile borsa yükseldiği halde euro ve dolar düşmedi aksine günün ilk yarısından bile daha yüksek.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim tavsiyelerin için
- +1 yıl
👍🏾
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
7-8 yıl önce başladığım yolculuğum bankadan gr hesabı açıp elime geçen parayı gram alarak, nihayet ev aldım bayram öncesi ve kiraya verdim evi su an. Oradan gelecek parayla da yine gram devam ederek araç alacağım
06 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Kripto diyenlere sakın aldanma
- Cevap sahibi+1 yıl
1isisin diyen yorumcuya da inanma. O kadar düşük satılmaz bilen de bilmeyen de konuşuyor
- Cevap sahibi+1 yıl
Ve bana bunları kimse de söylemedi, sen yine şanslısın, ben kendim kesfettim tabiki bu işin inceliklerini de farkettim zaman içinde ama bunlar buradan yazmakla öğretilecek seyler değil, sen paran oldukça biraz takip edip düşüşü yakalamaya çalışıp gram almaya devam et, gerisini boşver
- Soran+1 yıl
Çok teşekkür ederim deneyiminizi paylaştığınız için. Yaşamış deneyimlemiş birini dinlemek insana çok şey katıyor gerçekten.
- Cevap sahibi+1 yıl
Kripto diyenlere aldanma yeter, altindan şaşma, doviz bile bu kadar kazandırmıyor, kuruş kuruş ilerliyor gram ise tl olarak. Tek yapacağın düşünce panikleme, beklemeye devam et üstüne koy yeter. Altını al ve unut
- Soran+1 yıl
Teşekkürler 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
19Cevap
Altının, altın döneminin sonuna gelindiğine inanıyorum. Onun yerine dolar üzerinden yatırım daha risksiz olacaktır. Hatta mümkün olduğunca sepet yapmalısın. Eğer gücün varsa arsa almanı tavsiye ederim. Çünkü altın 2010'lu yılların başında 1900 dolar civarındaydı ons başına.. Sonra baya düştü.. tekrar pandemi etkisi ile yükselişe geçti... Şimdi 1800 dolar civarlarında ve yeniden düşüşe geçeceğine dair işaretler var. FED'in faiz kararları, Amerikan tahvilleri vs. derken altın yine dolar karşısında değer kaybedecektir. Bu bizim gibi ülkelerde doları güçlendiren bir karar olacaktır. Yine de altın bizim ülkemizde uzun vadede asla değer kaybetmemiştir. İstersen Altın dolar ve euro sepeti yap. Yatırım tavsiyesi değildir.
00 Yorumla- +1 yıl
bankalardan altın hesabı ile altın almaktır. kuyumcudan daha mantıklıdır, bunun için de iyi banka bulmanız gerek gram altının alış-satış farkı 1 liradan çok olmamalı, piyasa fiyatını tam olarak yansıtmalı. bunun da tek sıkıntısı banka hesaplarında iş saatleri dışında alış satış farkına neredeyse 10 lira koyarlar, bunun sebebi banka kapalı iken piyasada olabilecek ani değişikliklerden etkilenmemek. yani sadece haftaiçi iş saatlerinde alım-satım yapabilirsiniz.
00 Yorumla - +1 yıl
Merhaba altın her zaman yatırım yapacakların baş tacı olmuştur genellikle batmayan güvenlik önlemleri alınmış bir gemi gibidiryatorım yapmadan önce dolar ve euroyu takip etmelisin yatırımın otamatik olarak ülkedeki paranın değerine ve zamlara bağlı olarak düşer ya da artar yani yatırım yaparken bunlara dikkat et
00 Yorumla - +1 yıl
Bankada altın saın al bence gidip kuyumcudan satın alıp birde onu korumaya çalışma bence bu devirde en iyisi altın ve dolar
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkürler
Saçmalama gram altın en saçma şey 100 ₺ alıyorsun 85 ₺ satıyorsun 😂 çeyrekten aşağısını alma
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Bilgim yoktu öğrenmiş oldum teşekkürler
Para & Ekonomi konusunda 315 cevap paylaştı. Uzun zaman önce aldım pişmanım. Lânet olsun altın felan boş iş. Borsa hisse senedi yatırımı iyi görünüyor ama iyi bilgi gerekir
00 YorumlaAltın yatırım için kötü bir seçenektir ama paranı korumak için mükemmel bir tercihtir. Senin yerinde olsam kripto paralara yatırım yapardım. 😇
06 Yorumla- +1 yıl
Krypto riskli aga kac kisi magdur oldu hem harama giriyo
- +1 yıl
Haram ama bitcoin felan
- +1 yıl
Olay uyusdurucu felan degil gizlilik ve hic bir ulkengaranti vermiyor
- +1 yıl
Altın hesabı açabilirsin bankada daha güvenilir oluyor
08 Yorumla- Soran+1 yıl
Bu hesabı kullanmak için sürekli para ödemek gerekiyo mu?
- +1 yıl
Hayır banka hesabı gibi para yatırıyorsun ama altına çeviriyorsun altın hesabı oluyor kredi kartı değil yani bu yüzden ücreti de yok
- +1 yıl
Ki zaten karta hesap numarası falan tanımlanıyor iki hesap düşün biri para biri altın kartıda kullanabilirsin bankamatik kartı gibi altın hesabına aktardığını aktarır diğer kısmı da normal kullanabilirsin yani
- +1 yıl
Bankadan da detaylı bilgi alabilirsin
- Soran+1 yıl
Çok teşekkür ederim yardımın için
- +1 yıl
Rica ederim canım
- +1 yıl
Bankada çok fazla komisyon kesiliyor ama
- +1 yıl
Anneme açmıştık öyle bir durum olsaydı yaklaşmazdı oda bilmiyorum bankayla detaylı görüşüp fikir edinebilirsin
- +1 yıl
Binlerce yıldır en iyi yatırım aracı altındır.
Uzun vade için en idealidir. Ha bir kaç aylık diyorsanız o iş karışık..00 Yorumla Borsa kurunu takip etmen gerekiyor yatırım yapmak istiyorsan altın Dolar yuro gibi
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Altına yatırım olmaz ki sadece paranı altında tutmuş olursun külçe olarak almanı öneririm
02 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Yatırım tavsiyesi değildir
- Soran+1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Grafikleri incele yorumları oku öyle kafana göre hiç analiz etmeden yatırım yapılmaz. Çok yüksek bir noktadan alırsan daha sonra üzülürsün düşünce.
Not: yatırım tavsiyesi değildir.01 Yorumla- Soran+1 yıl
tamam teşekkür ederim
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ne yapmayi hedefliyorsun gram altin yerine ceyrek al
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Paramı katlayıp gayrimenkule yatırmak istiyorum ileride. Neden çeyrek alayım? Ne farkı olur?
- Cevap sahibi+1 yıl
Umarim gerceklesir 🙏 ceyrek altina imkanin yoksa gramla basla tabi
- Soran+1 yıl
Teşekkürler
Bacım seni alan yaşadı. Şimdiki kızların aklı 5 karış havada. Har vurup harman savuruyorlar. Demik ki senin gibileri de varmış. Yap kardeşim yap. Elinden ne geliyorsa yapmaya çalış.
00 Yorumla- +1 yıl
Altın yerine, Borsadan Ereğli hissesini tavsiye ederim. Hem her yıl %10-15 civarında karpayı alırsın hem hisse senedin altın gibi zaman içinde yükselir.
00 Yorumla Altınla yatırım yapacağına borsa oyna günlük al sat daha karlı gram altın kaç sene bekleyip kaç lira kar etceksin, borsada büyük oynarsan büyük kazanırsın
01 YorumlaKısa vadede birşey yapma uzun vadede alcaksan al önceden bankalar vergi almıyordu ama şimdi alıyor fiziki almak herzaman iyidir
00 Yorumla- +1 yıl
Yürüdüğün yol en sağlam yol ufak ufak al fiyatı düşse bile yine yukarı çıkar ileriye dönük karın büyük olur 👍🏼
00 Yorumla - +1 yıl
Ya bankandan altin hesabi ac ya da ceyrek veya yarim altin al ya da butcen yetiyosa 5i 1yerde mi diyolar ne onu al
00 Yorumla - +1 yıl
şu an için yapma derim çünkü bir düşüyor geri çıkıyor tekrar düşüyor sabit bir yönde ilerlemiyor
00 Yorumla - +1 yıl
Bankadan altın hesabı en güveniliri uzun vadede iyi kar edersin
00 Yorumla - +1 yıl
Kâr lı bi yatırım umarım sorun olmaz
00 Yorumla 600 tl yılsonu
09 Yorumla- Soran+1 yıl
Anlayamadım
- Soran+1 yıl
Siz de altınla mı uğraşıyorsunuz?
- Soran+1 yıl
Olsun tecrübelerinizden paylaşırsanız sevinirim.
- Soran+1 yıl
Şu anda düşük bütçem var. Altın mı daha kârlı olur gümüş mü?
- Soran+1 yıl
Teşekkürler
Çok bütün günaha giriyorsun yapma.
11 Yorumla- +1 yıl
Altınla ilgili ne bilgi istiyorsan burdayım
00 Yorumla - +1 yıl
Mantıklı👍🏻
10 Yorumla düşmez al
00 Yorumla
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Gram altınla yatırım yapmayı planlıyorum. Altından yana tecrübe ve bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Değerli madenlerden olan altın yatırımı her zaman dünyada uzun vadeli ve getirisi yüksek olan ve insanlar tarafından tercih edilen ve merkez bankalarının rezerv olarak tutmayı tercih ettikleri bir ürün olmuştur.
Eskiden fiziki olarak sadece alınabiliyorken, günümüzde çeşitli yollardan ve geliştirilen yatırım araçları ile alınabilir hale gelmiştir.
Fiziki altın yatırımını saklamak da günümüzde sorun oldugundan dolayı , yastık altı diye tabir ettiğimiz yöntemden ziyade artık banka hesabından gr veya ons olarak almak daha mantıklı görülmektedir. Mutlaka ben fiziki altın olarak yatırım yapmak istiyorum derseniz banka kasasında saklama daha güvenlidir. Çünkü olan deprem sel ve hırsızlıklarla ile yatırımınızı kaybetmenizi engeller. Yıllık kasa kirasını ise sigorta ödemesi olarak düşünebilirsiniz.
Bankadan nasıl altın alınır. Öncelikle vadesiz altın hesabı açıp, istediğiniz tutarda gr bazında altın alabilir, istediğiniz zamanda bozabilirsiniz. Ben düşüş ve çıkışları takip edemem diyorsanız, altın fonlarını tercih edebilirsiniz.
Altın yatırımı riskli zamanlarda güvenli liman olarak görüldüğünde, pandemi savaş vb. gibi kriz zamanlarında daha çok artış gösterir. Ons ve usd bağlı olan gr altın bunların artışına bağlı olarak fiyatlanır. Bu sebeplerden dolayı uzun vadeli olarak düşünülmesi gereken bir yatırım aracıdır.
Altının çok hızlı artış gösterdiği ve çok konuşulduğu dönemler genelde en yüksek zirve yaptığı dönemlerdir. Her yatırım aracında olduğu gibi hızlı yükselişlerin mutlaka geri çekilmesi olduğunu unutmayıp, toplam portföyünüzü altın için ayırdığınız kısmı parçalı olarak farklı zamanlarda alış yaparak uzun vadeli bir yatırıma dönüştürebilirsiniz. Kademeli alış kuralı