Tüm ihracatlarını kendi para birimi ile yapıyor ve Altın ve Petrol zengini bir Ülke. Hali ile paraları da diğer birimler karşısında değer kazanıyor sürekli. Ama çok sürmez 10 yıl içinde tüm tüketilebilir kaynakların tükeneceği öne sürülüyor, hazıra alışık bir toplum oldukları için 10 sene sonra ekonomik çöküş yaşarlar. Tarih tekerrür eder, onlarca örneği mevcuttur.
Kuveytte yaşadım çalıştım. Kuveytli erkek veya kadın farketmez yabancı birisiyle ciddi ilişki düşünmez öyle nadir olaydır ki bu. Paranın değerli olmasının sebebi petrolünü kendi para birimiyle satması. Avm dışında ülkede bi bok yok. Paraları olmasına rağmen vizyon 0. Cami görebilmek zor. Ben orada yaşamış olmama rağmen çok az cami gördüm. Ülkenin gençleri hayatı yaşıyorlar hiç bir Avrupa ülkesinde göremeyeceğiniz bir refah var orada. Daha say say bitmez bu öpeyim de geçsin
Kuveyt parasının değerli olmasının sebebi ; o parayı muhafaza ediyorlar, para ülkenin dışına çıkartılmıyor kendi vatandaşları da kullanamıyor dolarla maaş alıyorlar yoksa oraya gider dükkan açar Türkiyede krallar gibi yaşardım 😂
Birincisi zengin petrol ülkesi. İkincisi petrolünü sadece Kuveyt dinarıyla satın alıyorlar. Haliyle Kuveyt dinarının talebi yükselir. Talebi yüksek olan şey de değerli olur.
Kisa bir film gibi düşünün, israil cevresindeki ülkeleri tek tek yok ediyorlar, o ülkelere destek verilmesin diye bu ulkelerin gözü boyanıyor, hatirlarsaniz katara ambargo uygulanmisti, o zaman katarlilar afallayip, luks araclarini ucaklarla baska ülkelere kaçırdılar, yani ruhsuz piyonlar haline getiriliyorlar maalesef.
Bu arada katarda cok tezat bir durum daha var, abdnin Ortadoğu'da ki en büyük üssü katarda, böyle olmasina rağmen neden oraya ambargo uygulamaya calisir çok farkli bir durum...