Evet ortak hesap açarız
Hayır ayrı hesap açarız
Evlenince karar veririz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Merhaba.
Ortak giderler için elbette, ortak bir hesap oluşturulabilir. Bana kalır ise, olması gereken bu... Fark ettim de insanlar birbirine ne kadar zaruri ise, o kadar sabretme ve kendilerini bırakma durumları oluşuyor. Hatta, kinlenmeye dahi başlayanları gördüm.
Bu nedenle, birey lerin ekonomik özgürlüğü olmalı. Bu şart. Kişisel onur, beğeni, arzu ve isteklerini yerine getirmeleri için...
Ortak giderler, ortak yatırımlar haricinde, bana kalırsa, sürprizler için kişiler özgür bırakılmalı. Kimse kimsenin kölesi değil elbette, gizli, saklı şeyler yapmak değil. Ancak aile de çocuklar, gelecek, sorumluluk, bir düzen ve güven için şeffaflık, muhasebe de gerekli...
Hiç hesap vermeyeceğim diyen bana kalırsa, evliliğe kalkışmasın. Hayatını birleştirmesin. Adı her ne ise flört, sevgili, f*ck buddy, gidip elbette onu yaşasın. Ancak evlilik ve aile kurumunun kutsallığı elbette önemli. Ne kadar negatif örneklerine karşılaşsak ta, iyi, güzel ve huzurlu yuvalar da var.
Umutlu kalınız...
.
.
.
# Neşeliadam
Hesapları birleştirme samimiyetinde olan çiftlerde zaten hesap birleştirme gibi bir durum olmaz, muhtemelen paranın kimde durduğunun önemi olmaz ihtiyaç anında kimde varsa harcanır birikimler de bu işten anlayan tarafta toplanır. Hesaplarını ayıranları ev arkadaşı gibi hesap kitap yapanları anlamıyorum😂
Kanunen zaten her şeyiniz ortak niye bu kasma? Ne kadar madde odaklı bi toplum olduk yahu:/
Öncelikli olarak birleştirip kendimi harçlık ister hale getirmem. Herkesin kendi emeği ve kendi kazancı bu yüzden kimseden harcarken hesap verme gereği olmamalı.
Evin ortak giderleri ortak ödenir. Yiyecek konusunda ay sonunda ortak erzak ve atıştırmalık harcamaları toplanır eksik ödeyen taraf fazla ödeyene gerekli kısmı öder. Geri kalan bütçe üzerinden yapılacak ise ortam birikim bütçesine aktarım yapılır ve diğer kısım özeldir kimse karışmaz.
Türk erkeğinin yaptığı gibi birleştirelim böyle daha çok biriktiririz diyerek özel isteklerden kısmak ve harçlık ister hale gelmek yanlış.
Türk kızının yaptığı gibi evin ortak giderlerini erkek karşılasın ama ben maaşımı vermem herkesin kazandığı ayrı yaklaşımı da olmaz.
Evlilik başlı başına saçma olan bir şey olsa da olacaksa ancak böyle olur.
@Shazam6 O kısım genel olarak şu şekilde yapılıyorum. Ortaya 10 birim para koyuyor her iki taraf o ay içinde bu 20 birim içinden ortam giderler gidiyor en sonunda kalan kısım ortak birikim olmuş oluyor. Bu anlaşmaya bağlı bir durum tercihen erzak birikimden ayrı tutularak birikim değeri her ay sabit tutulmak istenebilir.
Kadınlarda şunu farkettim genel olmasada çoğunluk öyle para konusunda kocasının veya sevgilisinin üzerinde bir geliri varsa eğer bunu yeri geldiğinde hiç çekinmeden erkeğin suratına vuruyorlar işte bu sebepten zengin olduğunu ögrendigim sevgililerimi terk etmiştim zamanın da pişman da değilim hala aynı fikirdeyim
Annem emekli, 30 yıl çalıştı. Bir kez bile senin paran mevzusu olmadı babamla aralarında. Sadece bi borca girilecek senin maaşınla öderiz benim maaşımla öderiz o kadar. Banka hesaplarımı birleştirmeyeceğim insana güvenmiyorum demektir ve öyle biriyle evlenmem bile. Bir de şimdi kadınlarda "ben çalışırım ihtiyacımı karşılarım eve erkek bakar " düşüncesi patladı ki delirmemek elde değil. Madem eşitiz her konuda eşit olacağız. O ev işi de yapacak ben de çalışacağım. Gül gibi de geçineceğiz
Cevap
35Cevap
Evin giderleri için ortak bir bütçe, kara günler için ortak bir bütçe oluşturulduktan sonra, geriye kalan para kazanan tarafından kullanılır. Misal ikimizde 5000 TL kazanıyoruz. Toplamda 10000 TL. Ikimizde maaşın 1500 TL'sini ev giderleri içın ayırırız. 1500 TL'sini karagün için, 500TL'sini tatil için ayırırız. Herkesin maaşından 1500 TL kalır. Herkes dilediği gibi kullanır.
hesap birleşmesede para mecburen birleşiyor. Çok ciddi ayrı kazançlar yok ise bunun olması hem normal hemde zaruri..
Çok ciddi kazanlar varsa ayrı blr hesap daima olur. Ya nakit, ya da yatırım amaçlı
Yani sonuç olarak karım ha onun ha benim param ne farkeder kaeım olmasına da gerek yok sevgilimin ihtiyacıda varsa parayı veririm para gelip gecici ya para değil insanlık daha önemli benim için
Esimle herseyimiz ortaktır. Hatta benimki bir tık fazladır. Hic sorun yaratmadı çok şükür. Karsilikli güven ve sadâkat çok önemli.
Ortak hesap acarim evet paranjn bir kismini onda gosterir diger kismini ayri sekilde baska hesap ayarlar oraya aktaririm ne kadar guvenirseniz guvenin hayat size bir gol atiyo ve guvendiginiz kisi bile gun gelip ne yaptin ki diyebiliyo bu yuzden kadinin her zaman ayri hesabi olmali
Hayır tabiki de herkesin bu konuda özel alanı olmalı sonra herhangi bir harcama da sonu gelmeyen sıkıntılar başlar bunun hesabını her defasında iki taraf da vermek zorunda değil
Eger birlestirmissem hayatimi senin benim ayrimi bana göre degil. Zaten kisiler birbiriyle istisare etmeden , birbirinden habersiz buyuk tutarda harcamalar yapmamalı bana göre.
Ortak hesap olabilir ama mutlaka şahsi hesabımda olmalı. Sadece ortak hesap kullanmam. Ben kimsenin kapatması olamam. Şahsi alanım mutlaka olmalı. Bu her alanda geçerli.
Banka hesabından tut da her şeyim ayrı olmaya devam eder. Kişisel alanlarımı işgal ettirmem. Evlilik böyle bir şey olmamalı.
Evlenince karar veririz ama ben kendi maaş hesabını kalmasından yanayım yani biriktirmek adını Onunkini harcarız benimkini biriktiririz
Zamanımı ömrümü hayatımı birleştirmişim para nedir ya 😂
Valla hayatımı birleştirdiğim insanla paramı birlikte harcarım ama onun parası varsa dokunmam bilmem anlatabildim mi
Ben daha iyisini yaparim.
hayatim ben eve bakarim sen parani kafana göre harca derim hatta yetmezse benim kartida veririm (Yalancinin)😄
Kısmen evet kısmen hayır. Sonuçta ikimizin de ayarını kaçırmadıkça kendine göre harcamaları olacak. Ama ev ve hayat ile alakalı giderler ortak olmalı.
Evlenimce karar verebilirim ama birleştireceğimi düşünmüyorum.
Yanıtlardan da belli olduğu gibi erkekler çok cahil ve çokca gafil.
Kârı koca arasında paranın hesabı olmaz çünkü bir yuva kurulmuş bu durum da herşey bir olmalı
Birikim. için ortak bir hesap açabilirdim tabiki. Ama maaş kartına dokunmazdım.
Banka ve para işlerimi kimseyi karıştırmam ve ortakta etmem
Birleştirsem de hesabını tutarım. Asla birbirinin içine girmez. Kim ne vermiş ne alınmış bilinir.
Hayir acmam lazim olunca veririm lazimsa isterim ondan
Ortak hesap açar ikimizde de ayrı kart çıkartırdım. Sonuçta ben yok, biz varız.
20 yıl evli kaldığı eşini aldatan insanlar var bu devirde kimseye güvenmiyorum zaten durumum iyi olduğu için vasiyet yaptırdım ben ölürsem benim paramı evlendiği kadına harcamasın diye
Henüz değil, tabi o isterse ve tam güven sağlanmışsa evet
Tabi, insan ömrünü paylaştığı kişiyle banka hesabını da birleştirmeli
iş başka aşk başka hahaha
Yani? 🤔
Hahahaha 😅
Yani bencede ayrı olmalı :) nihayetinde dünyanın binbir türlü hali vaar. Kadın koocasına böbreğini vermiş kocası gidip aldatmış. Bi düşündümde benim kazancımı başka kkadınlarla harcasa katil olabilirimm 😅🤭
Hahaha mobil bankacılık var kartı istersen verme 😅 gece gece ay neyseeee 😅 Allah muhafaza..
Sadakatini sevgisini ve saygısını bana versin de isterse canımı alsın
İstediğim gibi biri olsunda hisselerimi bile üstüne yaparım
#Hükümdar
Ortak hesap açarım ama iki tarafın da izni olmadan mesela 5 bin üstü para cekilmesin azami miktarda kullanılsın
Tabiki de ortak olabilir 😂 bu harcayabilecegim daha çok para olacağını gösteriyor 😍😂😂😂
Hayır düzenli sıkıntısız bir gelirim varsa bütçeyi ayiririm erkek milletine hiç para yedirmeyi sevmem :D
hayatimi paylaşmayı düşündüğüm insandan parayı mi esirgeyecem 🤔🤔 bunu baştan bilelim ki adımları ona gore atalim ama demi
Birleştirmeyi düşünmem istemem, kimseye güvenileceği yokk
bütün hesapları birleştirmem ama ortak bir hesap olması tabii ki mantıklı
Evlenince karar veririz
Gerek yok, güven değil prensip meselesi..
O zaman gelince karar verilir
Birleştiririm ama kartlar bende durur 🤭
Birleştirmem hele bu dönemde artık güven bilemiyorum…
Birleştirim sonuna kdr
Herkesin hesabı ayri kardes
Birleştirebilirim sorun olmaz.
Herkesin kendi hesabı olmalı
Hayır, onun hesbai kendisine özel kalmalı.
zaten bende para yok.
Evet, eşimle ortak olarak kullanmak isterim.
Yok ayri daha iyi hesap kitao beli olsun
Ek kart veririm anca
Hahahah 😅 bu yuzdende terk edileceksiin gibii 🙂😅
Bi kere de hayır konussan nolur yani 🤦♂️😂
Bana diyene baakk 😉😅😅😅🤭
Ecek acak kullanmıyorum ben😡
Hiçbirşeyin garantisi yoktur o yüzden olmaz
Şartlara göre değişebilir
şu an öyleyiz zaten :)))))
yokum diyoor... tabii ki hayır.
İş ayrı aşk ayrı demişler
Birleştirmem ama ayrıca ortak hesap açarım