Bugün ekonomik olaylar az olunca siteye ve özellikle bu etikete bakmak istedim. Popüler sorularda etiketi filtreledim fakat tek bir soru bile yoktu. Sorulara baktım yine aynı şekilde. İlginin büyük kısmı kripto paralara kaymıştı. Şimdi kripto paralarda düşüşler devam edince ekonomiye ve haliyle bu etikete de ilgi eksildi mi? Yoksa bayram öncesi durumu mu? Nedir, ne değildir?
Yıllardır takip eden içinde olan gir çık yapan birisiyim sonradan gündem olunca önüne gelenin alıp sonra battığı nesilden değilim öncelikle belirteyim. Düşüş devam edecek altcoinlere yönelip kısa süreli gir çık yapılabilir ama tehlikeli zamanlar bilmeyenin uzak durması lazım
Ekonomiyle ilgili olmayan insanlar, sadece medyada ve arkadaş sohbetlerinde kazancı bol olan şeyleri duyarlar. Borsada bir kağıdın 20x yapmasını sıradan birisi kolay kolay duymaz, ama kripto paralara yeni yatırımcılar çekmek için bilinçli olarak medyada reklamı yaptırılıyor. Reklamı görüp 3-5 kazanan kişi de çevresine reklamını yapıyor. Yüksek kazanç sağlayan bu yatırım insanların dikkatini çekiyor ve ilgi artıyor. Bir de insanlara borsa kadar karışık ve korkutucu gelmiyor. Çünkü borsada hep batanların reklamı yapılıyor, kazananların değil. Kriptoda ise hep başarı hikayeleri gösteriliyor.
Bugün birçok insan kripto paralarda terste kaldı belki battı ama insanlar bunları çabuk unutur, hala kripto piyasasına girmemiş birçok insan var. Seneye bir kaç coin 3x 5x yaparsa yeni yatırımcılar kazanır. Çünkü insanlar kazananları unutmaz. Ben çevremde çok duyuyorum şu adam kripto sayesinde şu arabayı aldı. Şu adam arabasını satıp bitcoine girdi daha iyisini aldı ev aldı bilmem ne. Bi yükselsin baatanı herkes unutur. Borsanın sorunu ise kazanan insanların medyada yer almaması.
Böyle şeyleri neden bekliyorsunuz ki? Mesela 1 saat önce Barcelona tokeni %30 yaptı. Gün içinde bu şekilde hareket eden onlarca coin oluyor. Boşuna zaman ve olası kazancı kaybediyorsunuz...