Merhaba arkadaşlar bir günlük asgari ücret ne kadar? Patronlar 2800/30 diye hesaplıyor ama bu yanlış değil mi 2800/24 olması gerekmez mi?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
hayır bir ay 30 gün olduğu için 30 üzerinden hesaplanır
Ayıp yani
maalesef
2800 e geliyorsa aylık, günlüğü hesaplamanın mantığı ne? Ayrıca 6 gün çalışıp asgari ücret alan kişi köledir.
30 la bölünür. Saatlık ücret ise maaş bölü 220x1.5 ıle hesaplanır. Resmî tatıl ve pazar gunlerı harıc
patronun birsürü işçisi var ve onlara ne kadar maaş verdiğini bilmeyicek de sen mi bilicen😂
Aynen öyle ben üniversite öğrencisiyim. 1 lira bile önemli benim için. Adam zengin olmayacak bana hakkımı vermeyince sonuçta adam akıllı versin
gırgır yapmak istedim ama kacamadım😂 muhasebe ve finansman bölümü mezunuyum sor ne istersen cvplayım
Bak şimdi ben 2 haftadır bir yerde çalıştım bu hafta 3 haftam ama büyük ihtimalle yarın son iş günüm. Mantıken haftalık asgari ücretten 700 lira almam gerek değil mi? Mesela ben 3 hafta çalıştım diyelim 2100 lira almak gerekmez mi? Ama büyük ihtimalle burası günlüğümü 2800/30 dan hesaplayacak o da 93 lira gibi bir şey. Bu hesapla bana günlük 93 liradan 1490 lira gibi bir şey verecekler (16 gün) ama mantıken normalde 2k yakın para almam gerekirdi. Çünkü 2800/30 yerine 2800/26 vermesi gerek çünkü pazar günü izin benim de hakkım. Çok karışık oldu ama
biraz karısık oldu evet😂😂 zaten benim kafamda karısık, en iyisi sen bana işe giriş tarihini ve istifa edicegin tarihi söyle ben sana yatması gereken maasını söyleyim olmaz mı?
28 Haziran pazartesi giriş 15 temmuz perşembe çıkış. Ayrıca 16 saat mesai var bunu ayrı verecekler
haziran ayı için 282 lira temmuz ayı için mesailer dahil 1590 lira alıcaksın,
İnşallah böyle olur çoook teşekkür ederim
önemli değil😊 tahmini söyledim 2-3 lira az ya da fazla yatabilir
ya ne uğrasıyorsunuz işte alt tarafı 2800 alıyorsun neyin hesabı bu
Öğrenciyim benim için 1 lira bile önemli
2800 ü 30 a bölün günlük işte
Haksızlık işte o. Ben 30 gün çalışmıyorum ki bir gün izinim olmayacak mı diğerleri gibi
izniniz olur ama maas ona göre hesaplanır bazen 28 yazarlar bazen 30 1 yıla tamamlarlar onu
Asgari ücret sana net maaş olarak tanimlandiysa 30 a bölünür. Yok hayır net maaş olarak asgari ücret alıyor ibaresi iş sözleşmende yoksa o zaman çalıştığın gün sayısına asgari ücret bölünür.
2823 TL net asgari ücret agi dahildir ve /30 diye günlük hesaplanır
30 a bölünür
Tatil günlerinde yattığın yerden para alırsın
Bizde saatlik hesaplanıyor.
Nasıl yani
Maaşın ne ise o ay çalışacağın toplam saate bölünüyor, fazla mesai yaparsan 1,5 ile çarpılır, eksik saatin varsa maaşından kesilir. Bazı firmalar da ya 180 saate ya da 200 saate fixler ve maaşı bu saate böler ve o ay alacağın parayı hesaplar.
Haftada 45 saat diye hesapla
2825/30 veya 31 gün sayısı kaç ise
Saçmalık benim izin günüm olmayacak mı mantığa bak
İzin günüm derken
Aylıkçı çalışan adamlar 2800 alıyor. Bana günlükçü olduğum için 2k anca verecek o zaman bir ay çalışsam. Sonuçta pazar günü tatil işe gidemiyorum
Simdi söyle sen gunlukcu isen asgari ücret üzerinden yapacaksa günlüğünü 2825/30=95 liraya filan gelecek
Kac gün çalışırsan 95 ile carp
Of ama ne alaka pazar günü çalışmıyoruz ki mantık ne yani 30 a bölmede
Aylık asgari ücret üzerinden anlasmadiniz mi
Google yaz çıkar ya.
Günlük 93 tl geliyor