İnişli çıkışlı geldiği şu an ki konumunda takılı kaldı gitti..
Sizce durum nasıl olur? Yükselir mi yoksa düşer mi?
Sizce durum nasıl olur? Yükselir mi yoksa düşer mi?
Altın küçük yatırımcı için , orta ve uzun vadeli yatırım aracıdır.. Altın dünya üzerinde kıt kaynaklar ekonomisinin en tepesindeki en değerli materyaldir.. Çünkü tüm dünyada her yerde geçerlidir , anında paraya çevrilebilir.. ve orta / uzun vadede sürekli yukarı grafik çizer.. ve bu grafik her zaman enflasyondan çok daha fazladır.. mesela , enflasyon , faizdeki paranın sayısal değerini attırırken , reel değeri git gide düşer.. ama altın yıllar içinde katlana katlana artar.. Altın alacak insan, o altını alıp , o altını orada unutmalıdır.. ve her türlü birikimiyle de üzerine ekleme yapmalıdır.. 5- 10 yıl sonra gözlerine inanamayacaktır.. Bu daima böyle olmuştur.. ve böyle olmaya da devam edecektir.
Cevap
10Cevap
En yüksek halinde bankada biraz altınım vardı , tamda zamanında bozdurmuşum. Üç bin lira falan kar ettim anca. Allahtan inişe geçen beklemedim
Uzun vadede altın ve bitcoin daima kazandıracaktır. Ytd.
Şansına bağlı. Ben 25 çeyrek almıştım 3 yıl sonra 5 lira zararına sattım tanesini.
530 ken satmak lazım idi...
Sanal para, (altcoin ler) den zararım varken bir de altın vurdu beni aahhh ahhhh 😅
Hadi ya seni yıktı desene umarım biran önce çıkışa geçer zaten her geçen gün paramız pul oluyor :(
Zaten mecburiyetten yapıyoruz ya tl her geçen gün değer kaybediyor, telafisi olan şeyler beni yıkamaz da bakalım nasıl olacak bu durum nereye kadar böyle devam edecek
Uzun süreli yatırım yaparsan neden olmasın
altın uzun vadede iyidir diye aldık biz de beklemedeyiz bu aralar
Bence kısmetin açıksa ve zamanında alırsan baya işinize yarayabilir
Yükselir kesinn
2015 den beri takip ediyorum piyasayı hep yükseliyor fakat 3 ay da 200 yükseldiği de oldu 20 yükseldiği de, yükseliyor da nereye kadar gidecek bu durum.
2016 da 97 oldugunu çok iyi hatırlıyorum...
Buraya yazıyorum 2 yıla 1 TL olur çeyrek
Belki 2 yıl bile sürmez, ben inanıyorum
Benim var bı kaç tane çeyrek 🙈
Çok iyi yapmıssın, tl tutmak külliyen zarar.
He ya zengin oldumm
Sjsjsj
Hahahaha artık milyonersin djsnsnd
Yok be abartma
Bak bişe yazdımm
şu an alım seviyesinde
G. tün kalkar mı manasında mı diyon?
Uzun vadede kazandırır.
mantıklı
Yükselir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhabalar,
Altın fonlarının dünyadaki değeri yaklaşık 9 trilyon dolar. Ve altın borsasının merkezi Kuzey Amerika'da olduğu için ons fiyatına küresel talep açısından bakılabilir.
Türkiye şartlarında bakacak olursak hem onstan kaynaklı hareketler hem de döviz kaynaklı hareketler; altının gram fiyatını etkilemektedir.
Altın, ekonomik krizlerde ve savaşlarda daima güvenilir liman olarak görülmüş ve 1929'daki Amerika'nın ekonomik bunalımından çıkışında önemli rol oynamıştır.
Altın nelere göre yükselir?
Altın, pandemiye kadar düzenli artışını devam ettirdi. Pandemide ise temel ihtiyaç giderlerinin artışıyla beraber altın ons ve gram fiyatlarında durağanlıklar oluşmaya başladı.
Genel anlamda; savaş ve gerginlik ortamlarında altının arttığını söyleyebiliriz.
Saygılarımla.