Günümüzde ceplerimizi ve soframızı vuran bir enflasyon yaşamaktayız ne yazık ki. Bu enflasyon öyle bir şey ki sanki paranın dermanı (alım gücü) yokmuş gibi düşünmemize sebep olur.
Tüketim çağında tüketimlerimize yetişemez oluyor ne yazık ki pek çoğumuzun kazandığı para. Ben yine de dişinden tırnağından arttırıp daha kara günler için birikim yapmayı başaranların bu devirde yine kazanacağı görüşündeyim. Bu devirde yatırım ve birikim yapmak için yeri geldiğinde "yedim saydım" diyebilmeliyiz. Kişisel harcamalarımızı ve kısmalı ve arz fiyatına bir türlü yetişemeyen taleplerimizi frenleyebilmeliyiz. Aksi halde adımızı geleceğimizin üstüne altın harflerle yazmak şöyle dursun bankaların kara defterinden çıkaramaz oluruz.🙂
Birikim yapabiliyorum elbette. Geçinemiyorum diyen iş arkadaşım akşam bira çekme sohbetini elinde sigara içerek anlatıyordu az önce. Bu tür keyfi harcamaları olan biri geçinemiyorum diye dert yakınmamalı. Geçinemeyen insan öncelikli harcamaları öne alır içki sigara almaz.
Garip. Hem ankete hem de cevaplara göre, halen insanların cebine fazla para giriyormuş ki, birikim yapabiliyorlar. Sosyal bir devlette, halk birikim yapamaz. Birikim devletin hazinesinde toplanır.
2019 ev aldım zaten onceden 2016da arabamı almıstım Şu an sadece evin borcunu ödeyebiliyorum + olarak 20.000 biriktirdim onunla ev kredi icin ara ödeme yapacagım cabuk bitsin ufakta olsa birikim yapabilmişim. 2 iş calısıyorum anca.
Yaklaşık değeri şu an 50.000 TL olan bitcoin, 2000 TL olan Tron onu alalı çok olmadı, 3000 TL civarında da Etherium, ufak tefekte TLM, XLM, ve ADA var. Hepsinin toplam değeri an itibari ile 65.000 TL Tabi kazanıp harcadığım, kaybettiğim kısımları hariç. İnşallah onu da artıracağız. Takip ediyorum bakalım. 🙂🙂🙂
Çıkardım zaten kullandım, sonra tekrar aldım, işten çıkarıldım. Neyle geçineyim, şu anlık ev kredim var, araba kredisi var, giderler var bunları ödüyorum işte alıp sattığım para ile. Yaklaşık olarak aylık 6000-7000 lira kullanıp kalan para ile tekrar alıyorum. Yoksa şimdiye çoktan dibi görmüştüm. 🙂🙂🙂
Bu işten bereket olmaz, zamanında da zaten hadi alalım dedik diye aldık. Benimle alanlar aldı yürüdü. Biz daha ancak döndürüyoruz. Hayırlısı iş ile gelecek inşallah yakın zamanda. Yoksa bir haltımız olacağı yok. 🙂🙂
Ödüyoruz da ne kadar ödeyeceğiz, böyle paranın hayrı olmaz pek. O zamanda iddia parası ile almıştım zaten, iddiayı bıraktım inşallah bu işten de sıyrılacağım. 29 yaşında hala bekar olmam paranın pek bereketli olmadığının göstergesi. Allah hayırlı kazançlar versin herkese. 🙂🙂🙂
Maddi açıdan sorunum yok şükürler olsun.. Keyifli günler..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Üni öğrencisiyim burs alıyorum. Şu an yaygın hastalık sebebiyle evde olduğumuz için bursumun bir miktarını biriktirebiliyorum ama üniversiteler açılınca bu mümkün olmuyor🙁 ileride iş bulduğumda biriktirebilir miyim bilmiyorum çünkü iş bulabilecek miyim belli değil
Biraz gezmek eglenmek bunlar yas ilerdikce tabii ki amaclar degisir ama 3 kurusluk dunya obur dunyaya goturemicem parayi neden saf saf biriktireyim ki cok kotu durumda olmadiktan sonra