Beyler sizce geçen hafta manipilasyonlar ile balinaların daha ucuzudan girmesini sağlayan ve bizi Şubat ayına geri götüren bu tarihi düşüş eski haline dönüp onunla kalmayıp dahada yüksek seviyleri aşarmı birçok trader hedeflerini yüksek hatta dahada ileride tutuyorlar sizin düşünceniz nedir?
Bu konuda bildiğim bir şey varsa o da sürekli olarak değişen bu piyasanın bu tür durumlara alışık olduğu. Ben hala Bitcoin'in 100k görebileceği konusuna inananlardanım. Ben bu Coin en dibi gördüğü zaman da buna inanıyordum, en tavan dedikleri noktaya geldiğindede buna inanmaya devam ediyordum. Şu an için manipülasyona açık bir piyasa var ama kripto para Piyasası bunlara alışık. Bir aralar birkaç kişi bir satış ile piyasayı alt üst ederdi şimdi bakıyorsun eskisi kadar etki edemiyor. Şimdilerde bir Elon abimiz var sağolsun o piyasayı manipüle ediyor, ona da alışacak bu piyasa. Bundan birkaç yıl önce olsa ve Çin böyle bir yasağı söz konusu etse Boğa Piyasası başlardı ve Bitcoin iki gün içinde %70-80 değer kaybeder ve yaklaşık olarak 2-3 senede kendini ancak toplardı. Şu an gördüğümüz ise makul düşüşler ve buna bağlı biraz sarsılmalar. Farkı böyle görün derim. Geleceğin önüne geçemezsiniz, gelecek mutlaka gelir. Bitcoin ile kapışmak, ondan korkmak ve çekinmek gelecekte geriden gelen olmaktan başka bir şey kazandırmayacaktır. Yatırım Tavsiyesi veremem ama düşünceme gelirsek panikten uzak durmak, alış satış noktası kadar birde zarar noktası belirleyip stoplu gitmek. Şimdi piyasaya böyle ama 4 yıl önceyi düşünürsek, o zaman daha kötüydü panik satış yapanlar zarar etti, korkup almayanlar pişman oldu, fırsatı değerlendirenler şimdi zengin. 🙂🙂🙂
Çok agresif hareketler var. Umulmayan düzeyde sert düşüşler oldu. Kripto para piyasaları son zamanlarda yatırımcılarını çok üzdü. Ülkelerin de kripto paralara karşı cephe alması sorunları artırdı. Çin kripto para madenciliğine yasak getirdi. İran da 4 aylık süre için kripto para madenciliğine yasak getirdi. Bu tür gelişmeler satışları daha da artırdı. Guggenheim'ın baş yatırım yetkilisi Scott Minerd'in açıklamaları da piyasaları olumsuz etkiledi. Minerd'in Bitcoin'de satışların sürebileceğini öngörmesi ve kripto paraların önceki zirvelerine dönmelerinin zaman alacağını belirtmesi de fiyatlarda aşağı yönlü hareketi hızlandırdı. Ben kısa vadede ciddi bir yükseliş beklemiyorum. Yatırım tavsiyesi değildir. 😎
yaz aylarında yükseliş beklemiyorum. Eylül gibi paranın tekrar kripto para piyasalarına kayacağını düşünüyorum üstelik 10 yıllık tahvil fazilerinde artış bekleniyor
Knk asya şehirlerinde son anda açışlardan tekrar tam kapanmaya dönüldü peki bunun için ne diyorsun birde bir çok kripto paranın haziran ayında etkinlikleri mevcut ve temmuz ayının ethereumun ayı olucağı düşünüyor sence bunların pek yaz sezonuna bir etkisi olmazmı ayrıca piyasa bu kadar ucuzlamış iken?
10 yıllık tahvile para akmaya başlarsa ne ether iler gider ne başka bir coin çünkü onlardaki sistem bizimki gibi değil koy parayı faize al garanti paranı çık. Ether ayrı bir coin oldu bu ara, bitcoin den fazla alınmaya başlanmış durumda patlaması yakın olabilir ama bunun içinde yine btc izin vermesi lazım. Az evvel başka bir soruda dediğim gibi haberi olan coinler fırlıyor zaten. Millet tatile gitti aga biz kaldık hala bağımlı gibi trade yapan ehehe :d bu yüzden çok fazla tepki beklemiyorum ama yinede ne olur ne olmaz :d
Yazın yükselmez zaten, yaz çıksın hele. olumsuz 10 tane haber var biraz unutlur şu k*ncık kurumsallar tekrar damlar. Bu yazdan sonra bazı büyük yatırım şirketlerinin de geleceğini düşünüyorum. Umarım gelirler :D :D Long' ta çok pis yakalandım. 3 gün kendime gelemedim.
Aga piyasa hacimi şu an 1.8 trilyon dolar önceki düşüşün dip seviyesine geri geldi birde bitcoin ve diğer coinler verdiği zararın yarısını kapattı hiçmi ümit yok sizce?
Valla hocam bende 42 de almıştım. Benim şahsi fikrime göre yok. Bir düşüş daha yaşıcamızı düşünüyorum. Ayriyetten sakın ama sakın bana göre hareket etme. Ben sadece fikrimi söylüyorum. Hacime haberlere grafiğe bakarak bu çıkarımı yapıyom. Ama tabiki bu biste benzemez. Gelen olumlu bir haber piyasayı coşturacağı gibi olumsuz haberde öldürebilir.
Knk merak etme zaten bu işi bilmesen böyle tag açmam yani hergün ueni iyi haberlee geliyor yavaş yavaş piayasanın ucuzlaması ve büyük coin ceolarını ve büyük şirketlerin bir sürü yeni bitcoin ve ethereum almaları insalrdaki ümitlenmeyi arttırıyor şu an bi 35 e dönüp bi oradan sekmesi düşünülüyor ve bir sürü büyük tradingview traderlarıda yıl sonuna btc için rahat 100 bin diyor ve artık çoğu kişi ayı sezonlarını böyle 1,2 haftalık büyük düşülerden ibaret olucağını düşünüyor çünkü bu piayasa giren insanların hızı internet kullanmaya başlayan insanların artış sayisindan bile fazla olmaya başladı senin düşüncen nedir he birde ayrıca yatırıcı psikolojisi olarak son recover dan önceki europe yüskelişi bekleniyor oda var yani sence bunlarıda göze alırsak ne olur borsa ki artık tradelerden çok etkinlik ve manipülelerden etkilendiği bariz borsanın.
Hocam sen o düşününlere aldırma. Kendi yolunu çiz. Bitcoine ilgi arttı. Artık daha çok yatırımcı patlatçaklar ki balinalar kazansın. Eskiden az ekmeğini yemedik ama artık o ekmeği balinalar yicek. 100ü görür mü bilmem ama kısa vadede gene milleti patlatmaya oynayacaklarından eminim.
Knk bence artık bu düşüsten sonra herkez stop limit kullanmayı öğeenmiştir ayrıca artık herkez bu yıl sonlarına olmadı seneye ethereum için yeni lider gözüyle bakıyor
Yok hocam ben btc 42 seviyesinde girdim şimdi girmedim. Ben girdiğimden hemen sonra hıyar elon kriptoyla araba satışını durdurdu. Tamda dirençteydi sonra bi bakmışım donum yok.