https://www.sondakika.com/haber/haber-728-milyon-dolar-mutluluk-getirmedi-trendyol-un-14095451/

Bazı yorumları okuyunca ne kadar sığ bir düşünce yapısına sahip olduğumuz daha iyi anlaşılıyor.
Bana göre önemli olan para ya da parasızlıktan ziyade sahip olunan kişilik / karakter. Evet paranın gücü ve insan ilişkilerindeki etkisi inkar edilemez bir gerçekliktir. Her ne kadar önemli değil desek de bir çok evlilik maddi sorunlar nedeniyle sona ermektedir. Bu sebep her zaman su yüzüne çıkmasa bile asıl sebeptir çoğu zaman.
Ancak para mutluluk getirseydi ortalamanın üzerinde kazancı / mal varlığı bulunan her çift mutlu olurdu. Aksine durumda olan çiftler de mutsuz olurdu. Bu konuda bir genelleme yapmak doğru olmaz bence. Bir çok etken bir arada olduğunda çiftler arasındaki uyumun ve huzurlu bir yaşamın kapıları aralanır. Eğer insanlar arasındaki ilişkinin temelleri salt maddiyat üzerine kuruluysa zaten geçmiş olsun..
zengin insan dünyanın en kalitesiz insanıdır.. para insanın nefsini köreltir.. dünyaya bitmez bir aşkla bağlanmasını sağlar.. kuranı kerime göre ağır bir günahtır (kenz).. yine kuranı kerime göre Allahın karşısında zulüm eden tayfasındandırlar ki örneğini aile içlerinde bile görüyorsunuz
Klasik zengin çift jargonu birbirine olan sadakat bitiyor zengin olunca ilişkiler bile çıkar üzerine kuruluyor, birbirimizden sıkıldık yeni aşklar arıyoruz diyemiyorlar
Bazen para her şeydir. Ama bazen para hiç bir şeydir.
Çok teşekkür ederim.
Cevap
31Cevap
Getirir getirmezmi hic sadece onlar bilememis o kadar para olup hala para kazanmaya devam etmeyi dusunursen kaybedersin git al esini dunya turuna cik gez toz kadinlar bir erkegin yaninda olmasini ister gezmek eglenmek ister bende o para olsa eglenebilecegi mutlu olacagi gormeyi istiyecegi yerlere giderdim cunku o mutlu oldukca bende mutlu olurdum hayalleri gerceklestirmek cunku butun hayallerimde o olurdu onun gerceklesecek hayalleri
Para mutluluk getirmiyor diyenler olucaktir fakir olan da mutsuz, evlilikleri bitiyor sadece zengine mi bir şey oluyor sadece parası olana mi bir şey oluyor hayır tabiki fakirinde çocuğu hasta oluyor parası olanında ama adam parayla halledebiliyor ama fakir halledemiyor çok klişe bir söz para mutluluk getirmiyor saçma.
Parayla saadet olmaz, ama parasız da saadet olmaz🙂
Eeee, ne yapacağız bu durumda?
Paramız var diye kibirli olmayacağız, karşınızdakine değer vereceğiz. Seveceğiz ve sevileceğiz..
Sadakat ve güven saygı sevgi parayla olmadığının göstergesi bence bu örnekler iyi tanırım kurulduğu bu günü bile bilirim fazla para zenginlik olduğu zaman ya aldatmasın ya da boşanıp yenisini bulursun

Çokluk adamı bozuyor genelde🙂
Param yok, yaşam standartım yok yine mutsuzum. O paradan çok yaşam tarzınla, kişiliğinle, nasıl yaşadığınla alakalı.
Her şeyin fazlası gereksiz bence, ailem arkadaşlarımla güzel zaman geçirecek kadar paramın olması bana mutluluk getiriyor.
Benim için para mutluluk getirir kişisine göre değişir ama şu an ulke ekonomik krizde millet param olsun da gerisi hal olur peşinde bunlar biraz şımarıklık yapmış ayrılarak herkesin kararı farklıdır ne diyelim🤔🙊🧟♀️
haddini aşanlarda genelde olan bir şey.. kadın/erkek bir müddet sonra hayatlarını motonluktan çıkarma gayreti
Hem de nasıl getirir bunlar kıymetini bilememiş @gnl_1998
bana mutluluğun resmini çizebilir misin abidin?
@capkinbiber money
Çizdim
btc çizmen lazımdı
@capkinbiber yo benim için resim budur
kaç money çizdin peki :)
Para mutluluğun sadece %15 ı
%30=sadakat
%30= iyi bir cinsel hayat
%25= sağlık , huzur
Bana o kadar parayı verin ben bunları barıştırırım 😂😂😂
Kesin para için bitmiştir evlilikleri. Şaşırdık mı? Hayır.
Günlerdir gözüme uyku girmiyor nasıl ayrılırlar diye bütün gün bunu düşünüyorum
Aslina bakarsan bu basarida birbirlerine illaki bir destekleri olmustur. Yolları ayırmaları ister istemez is hayatinada yansiyacaktir
Bence adam sekste kötüdür. Kadın da bu sebeple birakmistir
bunca yıl iyiydi de şimdi mi kötüleşti çok saçma ama tersi olabilir artık adam daha çıtır kızlar istemiş olabilir
Mutluluk = evlilik değildir. Hatta evlilerde %99 bekarlardan daha mutsuz. İlk başta özgür değilsin ztn.
Ayrılmalarının sebebi bence parasal konular değil gibime geliyor.
Bence o iş öyle değil. Parayı buldular daha çok mutluluk satın alacaklar. 😊
Kadın parayı buldumu çarptım ı kocayı boşar sistem böyle
Yine bir kadın düşmanı 😏
Sana diyecek söz israfına gerek yok
Ben gereken cevabı verdim, fazlaya gerek yok
Para rahatlık verir yaşamını kolaylaştırır. Ama mutluluk vermiyor :)
Para beklenti ve yoğunluktan başka bir şey getirmez.
Millet ne paralar kazanıyor ya biz 3000 TL ile gecinelim
duruma göre değişir getirebilir de getirmeyebilir de biraz size ve amaçlarınıza bağlı
Demek ki çok kazanmıycaksın
bazılarıda 128 milyar doları hiç etti canım
Huzur olmadıktan sonra para bir işe yaramaz
Bir trendyol da ben kurucam
Ben hep derim, çok para insanı bozar :)
Parayla saadet olmaz sözünün doğruluğu işte...
Bence getirir bunlarda sorun var
Getirir tabi getirmez diyen saftir
Vah vah. O değilde paralar kimde kalacak şimdi.
Yine parayla mutluluk olmayacağının bir kanıtı...
Para insanın mihenk taşıdır.
Bu vitaminsizle gene iyi idare etmiş 😂
Demetin çocuğu olmuyordu zaten
Herşey çocuk mu?
Her şey değil tabiki
Para varsa hersey vardır..
Onceden ayriydilar zaten yillar oncesinden
O kadar param olsun da mutluluğu alırım bı şekilde
Demet şimdi boşta mı yani
bu kadın bu adama nasıl bakmış lan
adamın parası varmış demek ki
Getirir tabi