Kira derdim yok evli de degilim ama yine de yetmiyor paranin hic degeri yok karın tokluguna çalışıyor ve yaşıyoruz başka birşey anladigimiz yok şu hayattan
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYeri geldi 10-15 aldım :) yeri geldi 2-3 aldım yeri geldi hiç almadığım dönemler oldu 15 aldığım da yetmiyor 3 aldığım da yetmiyor çünkü evde durmuyorum kendimden ödün vermiyorum. Babannemin dediği gibi işten artmaz dişten artar. Mekanda gidip 700 lira yeme içmeye bayilmiyorum da artık :) 300 liraya misal gidip kendi kendime takılıyorum evde
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Doğrusun..
Ancak birşeyi alırken şunu düşün mutlaka “buna gerçekten ihtiyacım var mı?”
Yani etli yemek yiyorsan ayda 5 kg yerine 2,5 kg’a düşür. Bir gününe sadece makarna ve salata menüsü ekle. Minimal yaşa yani..
Böylece ekstra 1000 TL bile arttırabilirsin00 Yorumla
Aylık 3500 lira gelir, kira ödemeyen bir kadın için kötü sayılmaz aslında ama tabii insanın geliri arttıkça, yaşam standardı da yükselir ve o yüksek standarda para yetiştirmekte zorlanır.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
103Cevap
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. Para iyice değersizleşti her şey ithal ve dövize göre fiyatlar sürekli artıyor
10 YorumlaHarcarsan yetmez 🤣 Bende 11.000 lira kazanıyorum yetmiyor. Ne kadar kazanırsan kazan ona göre harcama yapacağın için hiç bir para yetmez. Ayağını yorganına göre uzatacaksın. İşe ilk başladığımda 2.500 tl alıyordum ve neredeyse içinden çıkılması zor bir batağa giriyordum. Sonra ayağımı yorganıma göre uzattım. Her istediğime aynı anda elde edemiyeceğimi öğrendim. Birini aldım taksidi bitti , diğerini aldım. Böyle böyle arabamı aldım. Şimdi en çok masrafı o yiyor. aylık 5.000 tl zaten arabanın sigortası benzini taksidi yol ücretleriydi gidiyor. Evin faturaları ve alışverişi derken bir şey kalmıyor. Bakıyorum doğru düzgün bir şeyde almamışım.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 313 cevap paylaştı.
+1 yılYorumlara bakmaya geldim...
''Sen geçinemiyorsun canımsın, lüks yaşıyorsun, şükret onu alamayanlar da var, millet o parayla aile geçindiriyor, hainsin, fetocusun, imansızsın, Peygamber Efendimiz aç gezerdi'' diyenler var mı bi göreyim, çekirdeğim de hazır...10 Yorumla
+1 yılBende evli değilim, ev gecindirmiyorum. 3500 liranın 2800 üyle altın alıp birikim bile yapıyorum yani bence yetiyor. Sigara derdim de yok, sadece kıyafet alıyorum üç beş parça. Onun dışında dışarı çıkıp fazla gezmiyorum. Millet 3 çocuk büyütüyor o parayla
010 Yorumla- +1 yıl
Sende biraz ota benziyorsun turbanlisin buyuk ihtima
- +1 yıl
Neden zoruna gitti kardes hakaret etmedim kufur etmedim
Bunun gibi altin biriktiren ve varyemez insanlar yuzunden ekonomi canlanmiyor. Turbanlimisin diye deyince senin neden zoruna gitti onu anlamadim. Turbanli bir kisinin para harcamasi neredeyse sifirdir. giysiye para vermez pahali cafelere para vermez devamli disari cikamaz. sigara alkol yok daha ne olsun ekmek elden su golden :) - +1 yıl
İrkcililikla ne alakasi var. para harcamiom dedi bende kafamda canlandirmaya calistim nasil biri die. senin sulalen turbanlimi? Akp limisin ondan zoruna gitti herhalde
- +1 yıl
Turbandan utaniyorsan takmayin kardesim :) turbanlimisin diye sordum hakaret anladi adam :)
- +1 yıl
Ne dion la kiro elin yobazi bize yobaz dio neden zoruna gitti kardes
+1 yılBen 4 bin TL alıyorum kendime 1000 lira ayırıyorum geri kalanı ev masraflarına gidiyor sigarada içiyorum bin TL yetiyor bazen bazı şeylerden kısıyorum ama yetiyor sen fazla ya da bilinçsiz harcıyorsun
04 Yorumla- +1 yıl
Hayır bekarım
- +1 yıl
Evet ayleme veriyorum
+1 yıl"evinde buzdolabı varsa zenginsin demektir. "
Recep Tayyip Erdoğan22 Yorumla- +1 yıl
Buzdolabı boş doldurmaya para yetmiyor doldursak cepte para kalmıyor
- +1 yıl
Gel de anlat padişaha azizim.
Yetmez ben 2 hafta olmadı Türkiye'ye geleli su gibi para gidiyor cok pahalilik var 3500 ₺ cok az bir para olmuş 2 yıldır gelemiyordum. zor burada yaşamak
023 Yorumla- +1 yıl
daha önce hangi ulkedeydiniz?
- +1 yıl
@bahtsız_bedevi98 İngiltere'de yaşıyorum hala 4 yıl öncesinde Stuttgart
- +1 yıl
İngiltere demek. Bende dün İngiltere'de yaşamak adlı bir video izledim YouTube'da. İki kişilik bir aile 9.95 pound'a bir haftalik yiyecek alışverişlerini yapıyordu. Cidden bu kadar uygun mu?
- +1 yıl
@bahtsız_bedevi98 evet lidl markt orası cok ucuz Avrupa'da cok ülkede var bim gibi aldı markt var onun gibi 1 Euro'ya lycrali pamuklu pantolon aldım 1.5 Euro'ya mont sepetten
- +1 yıl
1. 5 euroya mont vay anasını ama Avrupa bizi kıskanıyooo😂
- +1 yıl
Olsun ya araba da ucuz orda Almanya nın gözünü seveyim 😂
- +1 yıl
Yemin ediyorum biz boşuna yaşıyoruz bizde 90 model külüstür araba 30 bin tl 😂😂
- +1 yıl
1998 model Opel vectrayi baktım bizde ikinci eli 50 bin tl 😂
- +1 yıl
Biliyorum ben 3 yıl çalıştım araba alamadım 😂kafam bozuk
- +1 yıl
Sağol amin coğrafya kaderdir 😂
- +1 yıl
Evet 😂Türkten çok Suriyeli var işçi alımı onlardan temin ediliyo ucuza çalışıyolar diye ben de motosiklet alcam ya napayım artık 10 bin tl o da 😂
- +1 yıl
Hayat adil değil gitmekte çok zor burdan çalışmanın hiç bir anlamı yok çalışsan da aynı çalışmasanda aynı 50 euro ya araba bizde ay çiçek yağı 80 tl bildiğin yemeklik yağ, kırmızı et 100 TL ayda bir kez belki yenir 😂😂
- +1 yıl
Müstahak bize ya toplum kendi içinde de birbirini hor görme ve hava atma yarışında senin dediğin gibi aslında 50 euro olan bi şeyi zoru zoruna alınca üstüne oturup foto çekip instagrama atıyorlar vay benim arabam var bakın çok havalıyım desinler diye kızlara hava atcak falan 😂kızlarımızda asker polisi çok tutuyo eriyo bitiyolar mesela çok ilginç bir toplumuz 😂
- +1 yıl
Ben onları kötülemedim ki bizdeki üniforma sevdalısı kız çok diğer ülkelerde bu saçmalıklar pek yok yani samimiyetsiz bir toplumuz kendi kendine düzeltemiyoruz çünkü sorunların üstüne gitmek yerine en hoş gelen şeylere tutunmaya çalışıyoruz diğer şeyleri banane ya diyerek uzaklaşıyoruz
- +1 yıl
Öyle tabi o da var
+1 yılParanın hiç değeri yok her egecen gün batıyoruz Allah sonumuzu hayır etsin bende ithalat yapıyorum dolar uçtu gitti herşey zam biniyor nasıl olcak böyle
00 YorumlaKira derdin yoksa 3.500 lira aslında yeter. Harcamalarını göz önünden geçirmen gerekiyor. :D
30 Yorumla
+1 yılBen sana ne diyen asgari ücretten fazla alıyorsun kira yok diyorsun az alan ve kura da olanlar ne yapsın
00 Yorumla
+1 yılBabam 3 500 maaş alıyor ev kira 2 öğrenci toplam 4 nüfus ucu ucuna da yetse geciniyoruz bi şekilde yaşadığın yere bağlı birazda
00 Yorumla
+1 yılevinde saksı al fide ek fasulya var ismini unuttum ve biber acı ve tatlı felaket üretim veriyo dene bi
00 Yorumla
+1 yıl3500 dediğin asgari ücretten 700 lira fazla. Açlık sınırından 900 lira fazla. Yoksulluk sınırının yarısını bile kazanmıyorsun. Herhalde yetmeyecek.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYukarıda trol kafalı birisi Fransa da ayda 3000€ maaş ile bile gecinemiyorum diye ağlıyor. Türkiye'yi övüyor. Sen kalkmış 3000₺ ile gecinemiyorum diye ağlıyorsun. Olacak iş mi yaptığın?
10 YorumlaParanın ne değeri kaldı ki bilmem nerenin kinası bile bizim paradan daha degerliyken😎
10 Yorumla
+1 yıl:D alışveriş makyaj setine mi gidiyor çoğu :) evet gerçekten de yetmiyor
10 Yorumla
+1 yıltek mi yaşıyosun... tek yaşıyosan kira derdin de yoksa var sende bi problem
10 Yorumla
+1 yılBen 5000 alıyorum yetmiyor normaldir. Ama harcamalarına dikkat et
00 YorumlaSen yine de şartlarına şükret ülkenin yarısı kirada ve asgari ücretle geçinmekle çalışıyor.
00 YorumlaYa çok geziyosun ya da çok pahalı şeyler alıyosun bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende istanbul’da gezerken Yemek Alışveriş yaparken günlük masraf rahat 2 bin TL oluyor. Banada az gelirde senin maaş ama giderlerine kontrol edersen rahat geçim gene sağlaya bilirsin.
00 Yorumla
+1 yılDun evin eksikliklerini aldik, aldigimizda bisey degildi toplamda 700 tuttu ben şok
00 YorumlaKira ödemiyorsun, yalnız yaşıyorsun. Harcamalarına dikkat edersen o parayla rahat geçinebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılÜzme kendini illa düzelecek bu işler dshs mutlu olacağız ya
00 Yorumla
+1 yılAblam 20 bin her ay ödeme yapıyorumm ben napayım da ağlayayımm
00 YorumlaAynen değeri yok ben senden de fazla alıyorum bekarım ev derdim yok ama yinede yetmiyor
00 Yorumla3.500 lira ben alacam bir ev yaptırmış altınada arabayı çoktan çekmiştim bile
02 Yorumla- +1 yıl
Madem bu kadar zekisin o parayı alacak işi neden bulmuyorsun
+1 yılİnsan her paraya alışıyor. 10bin alsanda bir kaç yıl sonra o da yetmecek.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenince sorumluluk sahibi olursun. Belki o zaman daha az harcarsın
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 803 cevap paylaştı.
+1 yılKira derdin yok ve evli değilsin sorması ayıp ne yapıyorsun o kadar parayı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCiddi ciddi söylediğiniz para ile ev geçindirip çocuk okutan var. Sizin gibi istediğim gibi yaşayamıyorum diyenlere değil de onlara üzülüyorum asıl.
02 Yorumla- +1 yıl
Bence senin ya akli dengen bozuk ya da nasil yaşanilacagini bilmiyorsun asqari ücretlilerin cogu ek iş yapıyor haberin var mi yoksa 2800 lira ile kim gecinir be
Cevap sahibi+1 yılToplumdan bu kadar mı uzaksın :) Bizzat çalışma arkadaşım böyle. Yalan söylesem elime ne geçecek?
Gida ve diger temel amaclara bile zor yeter ki o para :/
00 Yorumla
+1 yılDışarı 2 gün çıksan zaten bin lira gidiyor ayakabı kıyafetler dünya para olmuş
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHmm. Valla dediğin doğru ama yetmeyecekse 4 de yetmez 5 de. Sen biraz, sıkacaksın yani. Bende 4 alıyorum 4 kişilik aile zor biraz ama yetiyor yani
00 YorumlaÖyle zaten, çay ve tavuk aldım bugün sadece 78 TL ödedim xd
Şaka gibi ya.00 Yorumla
+1 yılNasil yetmio gunde 100 lira harcama hakkin var fazla gereksiz giysi alma yeter
00 Yorumla3500 lirayla ev geçindiren var kira ödeyip 4 kişiye bakan var
00 Yorumla
+1 yılBende o civarda kazanıyorum. Bazen daha fazla oluyordur. Kiradayim ben birde zor gerçekten.
00 YorumlaBen 6500 alıyorum banada yetmiyor. Gelir arttıkça gider artıyor
02 Yorumla- +1 yıl
Büyük abim 7-8 bin alıyor oda geçinemiyorum diyor😂ama çocukları var normal
Gerçekten yetmiyor, fatura sorunun felan var mı yoksa ailen felan mı ödüyor? Yani market ihtiyacı bile çok fazla. Kaldı ki hobilerin, beğendiğin şeyleri alman
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKripto ya para koydum 4 günde t bin kazmadım artık calismam
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl3500 TL benim aylık yakıt param neredeyse. 3500 liraya bırak evi araba bile geçinmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayatında bereket yokki har vurup harman savunuyorsun. Adamlar asgari ile kira verip geçiniyor.
00 YorumlaBunun için Devletimizi Suçlamayın. Nasil yetmiyor anlamadım, siz Su ile Parayı karıştırmış olabilirsiniz. Çünkü anladığım kadarıyla para su gibi gidiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa tamam paranın değeri yok da ev gecindirme derdinde olmayan birine nasıl yetmez?
00 YorumlaO kadar para kazansam kesinlikle büyük kısmını kenara atardım
00 YorumlaBen o para ile kira faturalar 5 tane de kredi taksidi ödüyorum
00 Yorumla
+1 yılZaten kira ödemiyormuşsun , ewt Türkiye de alım gücü düşük ama bu maaşla neyi alıp alamadığını iyi bil..
10 Yorumla
+1 yılDaha iyi günlerimiz başkatkiler duymasın neyine yetmiyor der
00 YorumlaTm haklisin her şey pahalıda sen abartıyorsun şu an net
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl3.500 alıyorum artı 500 tl yemek parası artı bahşiş alıyorum yetmiyor
00 Yorumla
+1 yılMaalesef onun için yapabileceğin bir şey yok. Özellikle sabit maaşlı işlerde yaşanan bir sorun var tabiki alım gücü, enflasyonun yükselmesi vs
00 Yorumla
+1 yılBen bile bazen yetiremiyorum sen ne yaparsın. Ama sıkma canını o paraya 4 kişilik aile geçindirenler var
00 Yorumla
+1 yıl3500 TL nasıl yetmiyor hayret hem de bekar olduğun halde evli olduğunu düşünemiyorum bile😄
10 Yorumla
+1 yılAylık harcamam 15 bini buluyor bekar olduğum halde.
00 Yorumla
+1 yılalım gibi zayıf
enflasyon yüksek
dolar desen öyle zaten00 YorumlaParanın değeri kalmadı ki, markete gidip poşete 2-3 parça şey koysan yüz lira tutuyor zaten
00 YorumlaKara Kuvvetlerinde Asb yim aldığım maas zor yetiyor valla
00 YorumlaNapalim maas mi bağlatalim sana
01 Yorumla- +1 yıl
Olur 😂
+1 yılher gün 2 ekmek yesen 3 lira ayda 90 lira yapar neyine yetmiyor ülkemi kötüleme vatan haini seni
00 Yorumla- Devamını Gör (72)
Devamını Gör(117)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem