+1 yılYa hepsinden geçtim de birincisi soru Soran arkadaşımız yaş aralığını 18:24 olarak belirtmiş sordugu soruda 27 yaşında biriyle ilgili soru soruyor öncelikle bu dikkatimi çekti soruyu soran kendi adına mı soruyor bir yakını için mi? Ne alakası var diyenler olacaktır ama şöyle alakası var ki öncelikle dürüst olmayı bilmeliyiz. Dürüst olamayıp karşımızdakilerden dürüstlük beklersek bir ilişki başlamadan bitmiştir ve kendimizi kandırmış oluruz sadece.
Geleyim bir diğer konuya bir çok arkadaşımızın da bu rakam üzerinden değerlendirme yaptığını bütün olayı kendi eksenleri etrafında değerlendirdiğini görüyorum. Arkadaşlar burası elitler kulübü ya da üstünlüklerin yarıştırıldığı bir arena değil. Bağdat caddesinde milyonluk araçlarla gezen binlerce insan varken hemen üstte karayolunun diğer tarafında gecekondularda yaşayan insanların olduğunu unutmayalım lütfen.
Burada bulunan insanların sosyal profili çıkarılsaydı %70 inin hane gelirinin toplamının bu rakama denk gelmediği belki de görülebilirdi. Kaldıki kadın geliri yüksek olduğu için erkeğe mobbing uygulayabilir düşüncesi de zavallıca. O zaman erkeğin geliri çok diye kadını ezmeli mi? Bunu yapan erkek ya da kadın olmuş hiç fark etmez. Nerede kaldı tevazu nerede kaldı sevgi özveri karşılıklı anlayış.
Son olarak şunu söyleyebilirim geliriniz ne olursa olsun mal varlığınız ne ölçüde olursa olsun siz şahsiyet sahibi değilseniz bunların hiçbir önemi olmayacaktır emin olun ve karşınızdaki insan karektersiz ise paranızı yiyip sırtınızdan geçinse bile size yapacağı her türlü adilliği yapar.50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDediğin Rakamlar çok gülünç Rakamlar.
50.000 TL Maaşı olan birisiyle olsa belki Erkek onun altında ezilir.
Nasılmı ezilir Örnek Kadınla Erkek arasında Problem olmaz. Aile Akrabadan Eş Dostdan arıza çıkıyor nasılmı?
Sağda solda ya da Aynı ortamda Eş Dost hissettiriyor.
Yok Erkek den çok Para Kazanıyor.
ya da Erkekden daha başarılı gibi Cahil Cahil laflar ediyorlar.
Kişi hayat da gelmiş geçirmiş ise Karamteri Kişiliği Sağlamda aldırış etmez ezilmez ama Türk Kültüründe Türk Erkeğinde Problem çıkıyor.
Kaldıki Çoğu Adam Kadınların şimdi Ailesi Zenginmi Fakirmi diye bakıyor utanmadan.
Benim Türkçem iyi değil.
Atasözü varmış Kızın Babasına ne diyorsan onu Secebiliyormuşsun gibi bir laf.
Demem o İnsanlar nerde Kiminle Mutlu oluyorsa Sayğı duyun.
Sayğı duymuyorsanız Uzak durun.21 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 369 cevap paylaştı. Yanlış yapmışlar. Mutluluk sadece paraya endeksli olmamalı, olursa da uzun sürmez. Mutluluk sadece ten ve ruh uyumunun birlikteliğiyle olabilir. Bu çok önemli. Öyle bile olsa dominant bir kasımla birlikte olmanın hiç bir sakıncası yok. Para maaş değişken rajamlardaır zaten, bugün düşük yarın yüksek olabilir. Keşke ayrılmasalardı. Ben olsam o erkeğin yerinde, ilişkime devam eder, mutlu olmak ve mutlu etmek için gereken herşeyi seve seve yapardım. 💝
10 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılKadının ekonomik özgürlüğünün olması iyidir ve kendine güvenen bir erkek güçlü kadın ister. Silik bir erkek itaat edecek kadın ister. Dominantlığı haksız olduğunda bırakıp doğru yola gelen kadın candır. Haksız olduğunu bile bile kafasının dikine giden kadın asla sevgiye doyamaz. Öz güveni yüksek, entellektüel erkekler güçlü kadın tercih eder fakat hiç kimse despot bir kadın istemez. Hiçbir erkek hayatını böyle bir kadınla birleştirmez.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
118Cevap
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bana muhtaç değil diye uzaklaşabilir
30 Yorumla
+1 yılBeyefendinin düşünceleri doğru ama telaffuzu yüzünden yanlış anlaşıldığını düşünüyorum.
Erkek yapısı gereği evden sorumludur ve bunu yerine getirebilmek onu daha özgüvenli bir birey yapar.
Empati kuralım;
ben erkek olsam ve evlenmek isteyeceğim kişi benden çok kazanırsa kendimi kötü hissederim.(Buraya kadar aykırı görülebilecek bir düşünce yok erkekte.)
"Kadın, kazanmasın ya da az kazansın." Düşüncesinde de değilim. Kadının durumu böyleyse ben onu seviyorsam o da KENDİNİ BENDEN ÜSTÜN GÖRMÜYORSA evlenirim. (Burası yanlış anlaşılmasın kimse kimseden üstün değildir, erkek de.)
Ne zaman evlenmem; İşte benim kazancımın az olmasından dolayı sürekli bir çaba içinde olur, egolu davranır, beni küçük görür vs. Böyle biriyle evlenmek istemezdim.
Yani kişi böyleyse ben ondan uzaklaşırım. Birlikte kazanılsın, kazandığımızı ortak kullanalım tabii ki evlilik bunu gerektirir fakat ileride ne olacağını bilmiyoruz böyle bir şüphe varsa kişiden çok emin olmak gerekir.30 YorumlaAtaerkil bir toplumda yetişen erkek, kadının kendisine maddi ve manevi açıdan bağımlı olmasını ister. Bu ihtiyaçlarını karşıladığını bilmek özgüvenini artırır. Ayrıca ona muhtaç olduğundan istediğini dayatma özgürlüğü de vardır. Çünkü kadın onu bırakıp gidecek beden ve maddiyat gücünde değildir.
Toplumun gelişmesi ve kadının iş hayatında yer bulmasıyla değişen bu düzen kadının sesini daha da yükseltmiştir. Eşitlik ve adalet, kadının maddi gücünün artmasıyla taraflar arasında eşitlenmiştir. Eski düzeni devam ettirmeye çalışan kişiler kadının bu yükselişini kabul etmeyip çalışan ve kendi ayakları üstünde duran güçlü kadınları tercih etmemiştir. Denk geliyoruz bu zihniyettekiler genellikle okumamış, sosyal yaşantısı zayıf, taşra dediğimiz merkezden daha uzak kesimlerdeki kadınlarla evlenirler ki hakimiyetleri devam etsin.313 Yorumla- +1 yıl
Cümlelerin boş ve ezberlenmiş cümlelerle başlıyor. Kadınlarïn çoğu param var diye bazenşımardığının farkında değil ve bu erkeklere iyi hissettirmiyor. Hangi erkek olsaböyle kadından uzaklaşır. Ataerkillikle alakası yok. Hatta ataerkiller bile artık eşi çalışsın istiyor. Zorluyorlar.
- +1 yıl
@çevrel siz hep fikirlerinizi kabul etmeyen insanların algı zayıflığı olduğunu düşünüyorsunuz sanırım. Biraz öz eleştiri yapmanızı tavsiye edeceğim. Zira burada algısı zayıf olan biri varsa o da sizsiniz. Başta size saygı duyduğumu belirttim aynı olgunluğa erişmemiş olmanız benim için sıkıntı değil. Siz yolunuza bakın ben yoluma. İyi günler
- +1 yıl
Yanlış anladınız. Yukarıda cümlemi yazarken algılanıyor yazmışım yanlışlıkla. Onu düzeltmiştim sizin yazınıza denk gelmiş o da. Evet biraz küstahça olabilir yorumlarım. Özür dilerim. Elimdeki cihaz pek kullanmadığım bir cihaz da, hızlı yazıyorum ve klavye geniş. Size de iyi günler.
- +1 yıl
bakınız kadınlar çalışıyor ve eve de katkı yapıyor evet ama en üst kültür düzeyideki kadınların bile şuur altıında eve bakmanın erkeğin asli görevi olduğu kadının maddi katkısının ektra olduğu düşüncesi yatar ve kadın istediği zaman çalışmayı bırakma lüksüü erkeğin kendisine sunuyor olmasını ister... Bu toplumun yüzyıllar içinde oluşturduğu bir normdur. Bugün çalışan kadınlara anket yapıp sorun neden çalışıyorsunuz? diye... kadınlar sizin suratınıza "bu ne biçim soru" şeklinde aptal aptal bakmaz... Hepsinin bir cevabı vardır. Kimi işini çok seviyordur, kimi ekonomik özgürlüğünü kaybetmek istemiyordur, cep harçlığını çıkarmak isteyenler bunu ifade eder, kmisi de "esşimin geliri yetersiz" der... düşünün bir kere br erkeğe bu soru sorulsun ve erkek "ekonomik özgürlük istiyorum" desin komiik kaçmaz mı? ya da "eşimin geliri yetersiz mecburen çalışıyorum" desin garip gelmez mi?
- +1 yıl
@Busraxox demek istediğim o değil... nazik davranmalı herkes birbirine o ayrı bir şey ancak evi geçindirme yükü erkeğe yüklenmişse o zaman kadın daha fazla para kazandığı zaman ve eve daha fazla para getiren olduğu zaman erkek kendini işlevsiz hissedebilir. Onurunun kırılmaması için fazladan bir özene ihtiyaç vardır çünkü erkekler aslında çok basittir biraz övgü biraz da saygı beklerler. Saygıdan kastım karşılıklı minimum saygı değil erkek olarak konumlarına ailenin yükünü taşıyor olmalarına saygı beklerler. Nispeten az kazandığı için bu konuda eksiklik hissetmemesi için özen göstermek icap eder...
gelelim kadınlar macbur olmadıkları halde evin giderlerine katkıda bulunuyorlarsa nazik olmak gerek mevzsuna... Erkeğe bu yükü yükleyen toplum kadına da ev işleri ve evde hiyerarşik olarak kocanın bir kademe altında olmayı kabullenme yükünü yüklüyor... Toplum eşitsizliklerle bir nevi adaleti de sağlıyor. Ancak Ataerkil toplum eleştirisi yapan kadınlar özellikle de feministler hep kadına yüklenen bu yükleri eleştiriyor ama kadınların hala daha çalışmayı mecburiyet gibi görmemelerini erkeklere haksızlık olarak değerlendirmiyor... size bir anektot anlatacağım ama bir önceki mesajım yazılırken silindi ben bunu gönderip onu bilahare yazacağım - +1 yıl
(devam) yani şimdi soru şu: siz yorumunuza Ataerkil düzen eleştirisiyle balayan biri olarak evi geçindirmenin erkeğin yükü oluşunu ve kadının mecbur olmadığı halde yaptığı katkıyı ekstra olarak görmeye yatkınsınız; peki 2 tarafın da çalıştıüı ama kadının sorumluluk almadan kafasına göre ekstra maddi katkı verdiği bir evde erkek de ev işleri kadının görevidir deyip kfasına göre ekstra katkı verirse o erkeği eleştiriyor musunuz eleştirmiyor musunuz?
Şimdi gelelim söz verdiğim anektota... ülkenin ilk %1'lik diliminden öğrenci alan bir okuldan mazunum. Bahsedeceğim kadın da oradan dereceyle mezun. yabancı lise mazunu 3 dili çok iyi konuşan crem de la crem bir aileden geliyor.. mezunlar bir gece oturalım dedik. Sohbet arasında kız aynen şunu dedi "ben kızımı bizim gibi zor bölümlerde doktor mühendis vs vs olması için teşvik etmiyorum; bilakis sevdiği bir şeyler yapsın sanat yapsın spor yapsın, pek öyle para kazanmasa da olur nasılsa burası Türkiye kocası çalışsın, paza kazansın eve baksın" ... şimdi bu sadece 1 rnek denebilir ancak 15 kişiden tek itiraz gelmedi... aslında içten içe itiraz edenler de olmuştur garpseyen ama söylemeyen; yani dışa da vurabilirlerdi ama biri itiraz etse nasıl ederdi acaba? "erkek senin kızına neden bakmak zorunda olsun erkekler finansal köle mi?" diye mi itiraz yükselirdi yoksa "ama öyle deme parayı erkek kazanırsa ekmeği sadece o getirirse evde otorite de onda olur kızın itaat etmek zorunda kalır ezilir hatta şiddet görür; yani ekonomik özgürlüğünü kaybetmemeli" derlerdi... peki ben oğlum için "ben ev işlerini öğrenmesi için hiç teşvik etmiyorum nasılsa evlenince karısı yapacak" desem beni orada sağ bırakmazlardı herhalde :) - +1 yıl
Her görüşe saygılıyım tavırları, iki kuruş para kazanınca niye böyle oluyor, para kazanmak meziyet değil parayı nasıl kazandığın önemli. Birinin sırtımdan mı birini ezerek mi kendini satarak mı yoksa alnının teriyle dimağının kuvvetiyle mi kazandın parayı hanfendi bu önemli, bu arada görüşünüze saygılıyız :d
- +1 yıl
@Busraxox
Ez cümle şuna dikkat çekmek istiyorum. Esasen sizin ataerkil olarak tanımladığınız yüzyılların birikimi anlayışın hemen her kesimden kadına da "sen çalışsan da eve bakmaya mecbur değilsin" dediğini size izah ettiğimde mesela sizden aldığım tepki "haklısınız" ile başlıyor ama sonrasında "evet ya biz eşitlik istiyoruz kadınlar olarak erkek egemenliğine girmek istemyoruz ama en modernimiz bile nedense yeri geldiğinde erkeğin kendisine çalışmama lüksü sunuyor olmasını istiyor ve eve bakmayı erkeğin asli görevi kendisi içinse ektra katkı olarak görüyor; burada bizim bir çelişkimiz var, bu sorumluluğu eşit paylaşmaya samimiyetle hazır olmadığımız müddetçe ev işlerinin de izim asli görevimiz olarak görülmesine, ve erkek hakimiyetine itiraz ettiğimizde talep ettiğimiz şey adalet değil işimize geldiği şekilde adaletsizlik yaratan kuru bir eşitliktir" demek yerine; tam aksine "madem toplumun kuralları erkeğe bu yükü tek taraflı yüklemiş bu yükten kafasına göre de olsa alan kadın için erkeğe bir de fazladan nezaket yükü yükleyelim" diyorsunuz :)
ilginç değil mi?
Kusura bakma ama ablanın görüştüğü kişi tuhafmış biraz. Normal erkek böyle saçma sapan bir şeyi takıntı yapmaz. Normal kadın da daha fazla maaş aldığı için erkeği ezmeye kalkışmaz.
Ablanın görüştüğü kişinin büyüdüğü sosyokültürel ortam sorunluymuş bence. Gerçi bu ülkenin sosyokültürel yapısı çok acayip, ben kavanozoun içinde yaşayan azınlıkta olduğum için ortalama halkın kafa yapısını anlayamıyorum.
7000 TL de büyük bir para değil bu arada, ayda 100000 TL falan olsa hadi derim yaşam standartları farklı olur ama 7000 TL çok acayip bir para değil.
Sonuç olarak normalde sorun olmaması lazım, ben sorun etmezdim, tanıdığım bir çok erkek sorun etmezdi ama Ortadoğu toplumları normal değil, problem orada, o yüzden çok da yorum yapamıyorum kavanozun içinde yaşayan azınlıktan biri olarak.20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl✨Adam haklı. 👍
Ben eşimden daha çok kazanan bir kadın olarak yüzüne para demeti fırlatarak onu küçük düşürüyorum.💩
Sözlerime itaat etmediği zaman parayla tokatlayıp kontrol altında tutuyorum.💩
Dik başlılık yaptığı zaman altın külçelerini sırtına dizip ağırlık altında suyunu çıkarıyorum.💩
Benim otoritemi sarstığı zaman pırlantayla cildini yüzüyorum.💩
Böyle durumda zavallının egosuda eziliyordur. 🤦♀️
Bu yüzden errrkek adam karısından daha çok kazanmalı. Biz böyle yapıyoruz ya.🤷♀️11 Yorumla- +1 yıl
bunları yapman için zengin olmana gerek yok ki zaten mevcut kanunlar evli erkekleri zaten köle olarak tanımlıyor. İtaatsizlik ettiğinde tekme tokat giriş o eğer karşılık verecek olursa karakola git uzaklaştırma kararı aldırırsın. Herhangi bir delil, kanıt vesaire öne sürmene gerek yok; adamın nefsi müdafa yapmış olması da önemli değil... Sen kadın olduğun için senin ifaden geçerli sayılıyor... Bu kanunun getirdiği şey... ha bir de darp raporu alıp mahkemeye başvurduğunda yani sana vurmuş olması veya olmaması önemli değil mesela kafanı git kapıya vurup kocam dövdü dediğinde yine delil, kanıt vesaire buları hiçbirine gerek olmaksızın göstermelik bir mahkemede doğrudan 6 ay hapis cezası veriliyor.
Evden kovulması ailenin ekonomik giderlerine erkek olarak yapması gereken katkıdan kendisini kurtarmaz elbette. Bu durumu kendisine anlattığında zaten itaat dışında bir seçeneği olmadığını anlayacaktır.
eski çağlardaki köle sahiplerinin köleyi para karşılığı satıp devretme hakkı dışında evli olduğunuz erkek üzerinde sahiplik haklarınız kanunun güvencesi altındadır.
Gizli Üye(30-35)+1 yılMantıklı demiş adam. Ben eşimden daha çok kazanıyorum ve ben birsey demesem de çevre laf ediyor. Benzetme yapıp ona "gelin geldin bu eve" diyen de olmuştu, benim dairemde kalıyor diye. İster istemez herkes gidince tartışma çıkıyor. Aklına takıyor sonra ya fiziksel şiddet başlıyor, ya da piskolojik şiddet. Seni her fırsatta ezmeye çalışacaktır başkaları önünde.
Hep mi böyle hayir değil. Baska çiftler de var erkek herkesin içinde benim hanım iyi kazanıyor benden iyi maaş aliyo çalışkan karım diye öveni de gördüm.111 Yorumla- +1 yıl
Olum gelin geldin bu eve demek çok onur kırıcı bişey la
Cevap sahibi+1 yıl@noperva75 ben verdim bu mesajı çokça da söyledim ama çevre susmuyor.
Cevap sahibi+1 yıl@Komutanlogarr41 evet onur kırıcı bencede duymadım ben yoktum onu söyleyenin yanında eşim öyle anlattı. Yoksa ben o kişiyle çokça tartıştım yine tartışırım haddsizin biri
- +1 yıl
işte ama dominant olmadan hatta onun otoritesine ihtiyaç duyduğunu onun aile reisi olduğunu vurgulamanız fena olmazdı... erkekler biraz övgü biraz da saygı bekler... saygıdan kastım herkesin herkese göstermesi beklenen saygı değil erkekliğinin biraz vurgulanması iyi gelirdi. Dominant bir kadın bu denklemde çok zor
Cevap sahibi+1 yıl@noperva75 valla ben olduğum gibiydim hep sadece son zamanlarda mecburi değiştim. Ona asla kötü birsey demedim. Feminist olduğumu biliyordu evlenmeden ve destekliyordu. Fakat evlendikten sonra beni yok saymaya başladı ilk günden beri ben yinede çok çabaladım. herkese karşı onu korudum o yokken. O ise ben yokken herkese hatalarımı anlattı.
Cevap sahibi+1 yıl@noperva75 dayak yemedim.
Cevap sahibi+1 yıl@noperva75 evet getirdim. Ve hissettirdin. Çokça ama eskiden. Şu an yok öyle şeyler
Fiziksel şiddet sadece dayak ile sınırlı değildir.
+1 yılAslında erkek arkadaş kendi açısından haklı, belki de o da ataerkil , erkek egemen bir ailede büyümüş , yetişmiş bir erkek... Ve bu durumu kabullenemeyip, kaldıramaz. Ve herşey daha kötü bir yere varabilir. Aslında toplumsal anlamda da haklı, erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz. İşin realitesi bu.
Fakat böyle şeyler dert edilmesin dendiğinde daha relax insanlar da var. O vakit te kadın beklenti sahibi olmamalı. Erkek böyle şeyleri takmaz, kadının parası, kredisi evi taksidi, bohem ve biraz umursamaz bir yaşamı vardır. Şimdi o kadın bu tip ile de yapamaz, sorumluluk sahibidir ya, zamanla eğlenceli gel se de, sonrasında sorumsuz görür karşındakini ve biter... Ya da beklentisiz devam edebilir... Tercih meselesi aslında konunun ego yapılacak bir tarafı da yok...10 Yorumlaİstisnalar hariç çoğu kadının içinde ezilmişlik kompleksi vardır ezilmemiş olsalar bile. Edinecekleri en ufak gücü bokunu çıkarırcasına kullanırlar. Burunlarına ulaşmak için merdiven dayamanız gerekir. Erkek uzaklaşmak istemese bile kendisi uzaklaştırır
40 YorumlaKorkutur elbette yani para çok önemli değil de dominant karakterli bir kadınla aklı başında hiçbir erkek evlenmek istemez. Siz bakmayın sağda solda yazıp duran Meriçlere. Erkekler ilişkide partnerlerinden saygı beklerler. Saygı karşılıklıdır evet ama işte kast ettiğim o değil. Erkek ister ki kadın onun yanında kendini güvende hissetsin ve bunun da farkında olsun. Ve toplumsal anlayış erkeğe ekonomik işlev yüklemiş. Kadın erkeğinin kendisinden az kazanıyor olmasını asla yüzüne vurmadığı gibi aksine işlevinin en az zengin bir erkek kadar baskın olduğunu hissettirmesi gerekir. Kadın için zor bir süreç. Yani siz 7000 kazanan bir kadın olarak 10000 kazanan bir erkeğe karşı olduğundan bir nebze daha yumuşakbaşlı bir kademe daha alttan alan olmalısınız. Ona Diklenmeniz o 10bin kazansa belki tolere edilebilir ama o mesela 5000 kazandığında öfkeledirecektir"
00 Yorumlaİşe bak ya, benden fazla para kazanıp kazanmaması önemli değil de şöyle ablanız gibi kendi ayaklarının üzerinde duran dominant ve erkek hegemonyasını kabul etmeyecek bir kadın ararız bulamayız elalem bulur da beğenmez. Ablanız boşversin o adamı onunla olmaz o iş.
10 Yorumla
+1 yılHer erkeği uzaklaştırmasa da erkek onun yanında kendini ezik görebilir bu da kadından uzaklaştırmasa bile hayatları birleştirmeye yaani evliliğe erkeği uzaklaştırabilir.
Bu yüzden kadının çalışmasını istemeyebilir ya da o kişi ile evlenmez, ortak bir hayat kurmak istemez.21 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa milletteki triplere bak gel de gülme. 7 bine az diyenler mi dersin😂 Tamam evet inanilmaz zengin olmuyorsun. Ama ulkede bu parayi kaç kisi alıyorda az diyorsunuz? Herkes kendini sisirmeye gelmis yorumlara. Yardımcı olacaginiza kendinizi anlatma derdine girmişsiniz.
20 Yorumlakendimden ornek vericem. Çalıştığım zaman eşim bana cok deger verirdi. Ama şimdi öyle değil. Çünkü o zamanlar kendi kendime geciniyordum galiba ekonomik durumun olması eşim icin avantajdı Şu an dezavantaj olmuş ki farklı davranıyor.
23 Yorumla- +1 yıl
Neymiş efendim çalışmak güçlü olmak değilmiş çalışınca değerli olunmuyormus. Değerli güçlü bir kadın olmak her koşulda sevilmek bizi biz olduğumuz için sevip saygı duyulmadır. Günümüzde kadınlar değerli olmak için olduğu gibi kabul edilmiyor. Şahsen baştan eşini çalıştırmayan bir adamla evlilik yapsaydınız sorumluluk alacagini kabul edecegi icin sonradan değişme ihtimali de sizin durumunuza göre olmayacaktı. Günümüzde kadınlar kadın erkek eşitliği adı altında erkeklerin manuplasyonlara sözlerine kanıyor işte. Bir erkeğe bağımlı kalma, ekonomik özgürlüğün olsun. Hani kadın erkek eşittı vs. Kadınların gözünü korkutarak yapıyorlar bunu. Sizi siz olduğunuz için seven erkeklerle evlilik yapılmalı her zaman
- +1 yıl
Hayır bir erkeğin seni sen olduğu için sevdiğini anlamasi için ona hiç bir fırsat sunmayacaksin evlendikten sonra senin için yapabileceklerini gördükten sonra çalışıp çalışmamak sana kalmış insan başına gelmeden anlamıyor işte bak senin de başına gelmiş inan benim de geldi bekarım ama çok çektim bak şimdi erkekler çalışmayan kızlarla işi yok ama sırf bu yüzden değersiz hissetmiyorum kendimi kızlar değer görmek için çalışıyor değerli olan kendileri olmuyo imkanları oluyor çok saçma beni ben olduğum için sevmeyen biri ile asla isim olmaz seninde olmamalı
Kendi ne kadar alıyor? Onu da belirtseydi! Eğer asgari ücret falan alıyorsa tabii ki sorun oluşturur veya düz memur maaşı falan alıyorsa, ancak kendi de 6 civarı falan alıyorsa ondan az alıyorum diye düşünmesine gerek yok.
Şimdi mesela doktor, hakim gibi hem statüsü hem de maaşı yüksek kadınlara yaklaşmanız pek mümkün değil, dolayısıyla "yok bunlara takılmayın, yok önemli olan aşktır" gibi safsatalara inanmayın! Her şeyin bir oluru var!00 YorumlaŞimdi bu kişilere göre değişir. Kiminde aynen olaydaki gibi mevzular olabilir. Cicim ayları geçince kadın kalp kırıcı kelimeler kullanabilir. Ya da bu tür şeylere takılmayan düzgün insanlar da olabilir. Hiçbir erkek kazancının fazlalığını yüze vurmaz ama kadın vurabiliyor. Aramızda fark var yani.
00 Yorumla
+1 yılUzaklaştırmaz ama muhtemelen sorun yaratır. Özellikle arada uçuk bir fark varsa erkeğin kompleks yapması ve gururunun kırılması işten bile değildir. Kadında ileri de yaşanacak herhangi bir tartışma da erkeği maddi yönden vurursa el bombasının pimini çekip ortaya atmış olur.
00 Yorumla
+1 yılErkek durumu abartmış bence kadına bağlı durum aslında erke ya da kadın fark etmez maaşına göre karşı tarafı ezmeye ya da otorite kurmaya kalkarsa sorun çıkacağı açık ne kazanılıyorsa ailenin kasasına girer ve ortak harcanır aile olmak nedir önce onu öğrenmek gerekir bilmeyince başlamadan biter.
00 Yorumla
+1 yılAdamın mantığına bak sen eş mi arıyorsun köle mi😄benden fazla maaş alıyor diye bunu bir koz olarak kullanıyorsa sıkıntı, ayrılık defterini eline veririm tek kelime bile etmeden cümle kurmaya bile gerek görmem çünkü beni sevmiyor demektir. Böyle bir birlikteliği sonlandırmak en doğrusu olur. Aksi durumda bu bir ayrılık sebebi olamaz benden fazla kazanıyor olması
02 Yorumla- +1 yıl
Demekki bu vatandaşın kişiliği oturmamış parasız bir hiç gerçi çok var böyle insanlar parayla itibar elde eden parasız bir hiç olan, yazık acıdım kendisine
- +1 yıl
7000 tl ne ulan hem paramı o mk😄
Ne peşine düşerim
Ne de korkup kaçarim..
Karakteri inancı fikri zihni giyimi...
Bunlara bakarım
Busra Ayaydın gibi tatlis bir hatun ise eğer karşımdaki...
Kibir vb de yoksa onda...
Tanımak isterim onu...
Para odaklı bir dünyam yok benim
Ev araba bilmem ne derdinde de değilim
Huzur ariyorum sadece
İki kişilik huzur...00 Yorumla
+1 yılPeki bu yazdığınız kiritrelerde evli insanlar yok mu, eyer bu yazdığınız kiriterlerdeki bayanlardan biz erkekler korksaydık, bu bayanlar ömür boyu yalnızmı kalmak zorundamı olacaktı, bu biraz insanın kendini nerede görmesiyle alakakalı birşey, iyi o zaman biz erkekler işimiz iyi gelirmiz iyidiye evlenmeyelim, nasıl olsa para çok günde birini eve atarımmı dememiz lazım, yazsam inanın bunun gibi yazacağım bir sürü örnekler var, anlayana iyi bir açıklama oldu gibime geldi
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen usta. kadın genel müdür yardımcısı erkek grup yöneticisi. Kadın 12.000 alıyor erkek 8000. Ama bir baskı kurmuştu kadın aynı şirkette iş ortamında bunu gözle görüyorduk. Erkek biraz Ezgin kalıyordu.
+1 yılEnflasyona yetişemediğiniz için 7000 TL yi çok para zannediyorsunuz araba dediğinde Türkiyede lüKS yoksa aylık kazancımla alabildiğim 4 tekeri 1 motoru olan metal yığını ayrıca ev kredisi ödediğin içinde maaşın 7000 değil 5-6 ya filan iniyordur yani minimum şartları karşıladığın söylenebilir
00 YorumlaYa abi devir değişti artık eskiden kadınlar çalısmazdı ama şimdi kadınlarda çoğu evlilikte çalışıyo iki taraf çalışıp 2 maaşla gül gibi geçiniyolar ama eyer kadın çalışıyosa erkek çalışmıyosa o sıkıntı 1
Eyer kadın yüksek maaş aldığı için kendine bazı şeyleri hak görüp erkeğe haksızlık yaparsa oda sıkıntı 2 ve kadının bence 35 li yaşlarda çalışmayı brakması ve çocuklarına bakması gerek çocukların sevgiye ihtiyacı olur paraya değil anne sevgisi başka bişi02 Yorumla- +1 yıl
Çocuklarına bakması çocuklarının yaşıyla ilgilidir kadının 35 lerine gelmesiyle değil bu 1. Kadın en az erkek kadar çalışıyorsa maddi olarak onun sözü geçiyorsa onun da hakları artacaktır tabiki bunu vicdanen de mantıken de çıkarabilmen gerekirdi, "emek kadar minnet". Zaten bu yüzden islamda kadınlar çalışmak zorunda değil ama erkek çalışmak zorunda, denge bu şekilde yerine otursun dıye çünkü evin reisi ve sadece güç olarak değil maddi olarak da söz sahibi. (Bunun kötüye kullanılmasından bahsetmiyorum bile, kadın erkeğin emanetidir ona buna göre hassas davranmak zorunda. ) Kadın para kazanmasa bile evde yaptığı işler erkeklerınkıne taş çıkartıyor, çocuk bakıcılığı, aşçılık temızlıkcılık, vs vs daha bir ton şey üstelik ücretsiz. Kadın hizmet ederken erkek de maddıyatıyla hizmet ediyor kadına genelde böyle olur.
- +1 yıl
Size katılıyorum elbette sonuçta bir kadınla evleniyosan büyük bir sorumluluk ailesindeki rahatlığı sağlamak elbetteki erkeğe düşer eşine ilgi göstermek dinlemek vakit geçirmek çok önemli bu dünyaya bi defa geliyoruz kadın içinde erkek içinde hayatı cehenneme cevirmek çok saçma bi kadının hakkı ödenemez bir söz var kadın insandır erkek insan oğlu kadınların hakkını kesinlikle ödeyemeyiz çünki bu dünyada en kıymetli şey olan zamanlarını harcıyolar iyi bir yuva için ama dışarda böyle ahlaksız görgüsüz insanların başına buyruk insanların çoğuda ailesinde düzgün terbiye sevgi alamayan insanların kendini ispat etme çabasıyla ordan oraya savrulmalarıda istenilmeyecek bi durum👍🏻👍🏻❤
Allah daha Fazlasını versin. Ne yazık ki Senin aradığın o evlenecek Erkeklerin O kadar sıkıntıları var ki Bu hayatta sana Düşse düşse Abaza evli ya da Paranı yemek isteyenler düşer. Allah kalbine göre versin bacım 🚬😶
10 Yorumla
+1 yılEzik ve kadını kontrol etme çabası güdenleri korkutur. Aksi takdirde kendisi ile barışık ve evlilikte eşitlikçi yaklaşımı benimseyen birini korkutmaz tersine eşinin durumunun iyi olması evliliklerinin de iyiliğine olacağı için eşini sever destekler.
10 Yorumla
+1 yılKadını sömürmek isteyen omurgasız erkekleri bilemem ama genelde erkekler maddi olarak kendileri güçlü olup hakim olmak istiyor altta kalmak istemiyor. Tabi bu düşüncenin altında da bir eziklik yatıyor olabilir, olmayadabilir bilemiyorum benzer durumlar benim de başıma geldiği için...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAylık kazancım 10.000di dominant falan da değildim. Çevreye göre değişiyo. Sınıf öğretmeninin çalışan güçlü kadın olarak görüldüğü çevreler de var. Benim çevrem için ben oooo tşaklı kadın değilim, beklenen buydu zaten. Kahır saygısızlıklık çekme yeter, dominantlıkla alakası yok ev araba maaşın
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAylik gelirim bazen 90-100 bin TL'yi buluyor, nasipse evlenmeyi düşündüğüm kişi Şu an öğrenci, asgari ucretlede calissam , calismasina gönlüm razi olmaz, tabi cok isterse çalışır, evlenirsek tüm varligimiz ortak olur, parada gözüm yok yeter ki sevgisini versin.
17 Yorumla- +1 yıl
beni bul
- +1 yıl
😅😅
Cevap sahibi+1 yıl@boşlukta34 bulup ne yapayim
- +1 yıl
sadece sevgi isteyen erkek zor ondan şaka yaptım k. b.
- +1 yıl
Ne iş yapıyosun abi,
Cevap sahibi+1 yıl@Paramedik_1905 medikal malzemeleri üretiyorum
Cevap sahibi+1 yıl@boşlukta34 estağfirullah sorun değil
+1 yılErkeğin karakteri de önemli eğer sözüm geçsin diyen erkeklerdense uzaklaştırması normal böyle şeyleri sorun etmeyen erkek çok az bana kalırsa. Ayrıca kadın ne kadar güçlüyse o kadar özgür olur erkek maddi açıdan ki ezikliğini kısıtlamalarla kontrol altına almayı deneyebilir. Hatta bu şiddete kadar gider. Ablamın maaşı eniştem fazlaydı ve otorite sağlamak için şiddet uygulardı. Karşısında ılımlı bir adam çıkmadıkça ki her şeyiyle ılımlı anlayışlı olmalı
10 Yorumla
+1 yılO kişi egosunu tatmin etmek istiyor. Klasik ataerkil toplum erkeği. Ben erkek olsam sorun etmem bunları anlamıyorum gerçekten. "erkeklik" gururlarına yediremiyorlar galiba. Herkes aynı değildir ya
10 Yorumla
+1 yılErkeğine göre değişir. Aşırı gururluysa ve burnu yere düşse kaldırmayacak kadar kibirliyse uzaklaşır. Diğer türlü kendini gerçekleştirmiş bir olgunluğa sahipse uzaklaşmaz.
10 Yorumla
+1 yılUzaklaştırır bazı erkekleride çeker ama dominant benim dedigim olacak gibi takılan bi erkek asla dayanamaz şahsen ben erkek olsam ezilirim
20 YorumlaErkekler korkaktır.
Hükmedemediklerini sevemezler. Güdülecek koyun ararlar.
Kendine güvenen kendiyle barışık birini bulabilmek zordur.20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKorkutmaz saygı yoksave her şeyi mükmemel bekleyip dünyanın kendi etrafında dönmesi gerektiği düşüncesine kapılıp SAYGI denen şey yoksa iğrenirler. Peygamber efendimiz başta dindar kadınlarla evlenmemiş tavsiye etmiştir. Zengin kadınların şımaracağından korkulur diye de uyarmıştır. Ki görüyoruz kızlarımızın çoğu üniversite okudum diye başımıza İlah kesiliyor. Özgürlük yeahhhh kafasında hepsi.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKorkutmaz; herşeyi mükemmel bekleyip dünyanın kendi etrafında dönmesi gerektiği düşüncesine kapılıp, saygı denen şeyi yitiren ve beyin ütüleyen kızlardan iğrenirler. Hz. Muhammed (s. a. s) önceliği dindar kadınlara vermemiz gerektiğini öğütler. Zengin kadınların şımaracağındsn korkulur diye de ekler. Ki görüyoruz kızlarımızın çoğu üniversite okuum diye başımıza ilah kesiliyor. Özgürlük yeahhh kafasında hepsi.
Sevdiğimin klavyesi😒
Gizli Üye(25-29)+1 yılBurnu havada kadınlardan oldum olası zaten nefret ettim para kazanmış ya da kazanmamış önemli değil, ha bi de kazandığı parayı gelip gözüme sokuyosa zaten benim için biter, boşarım hayatımı 3 kuruşu gözüme sokmaya çalışacak biri ile geçirmem. Şu hayata bi defa geliyoruz umarım böyle aptallarla yolum kesişmez.
10 YorumlaBen maddi durumu ile ilgilenmiyorum. Kişilik olarak baskın bir karakter de olabilir ama bu baskıcı tavırlarının altında yatan sebep egosuyla beraber sahip olduğu parası, kariyeri, statüsü ise dört çocuğumuzla bile ortada bırakırım.
10 YorumlaUzaklaştırmaz, uzaklaştırmamalı da. Bir kadının kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi gurur duyulası. Erkeklerin buna bozulmasına anlam veremiyorum. Kadınların, kendilerine mecbur ve muhtaç hissetmeleri neden hoşlarına gidiyor?
12 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılİşimi bilerek benle evlenen kadının bu ayrımı hissettirdiğini görsem
Ortak birşeyler ortaya atarım uyarız artık maddi açıdan problem olmaz çözücü biriyim baktık olmuyor hala konuşurum istemiyorsa ayrılırız zaten00 Yorumla Paranın daha fazla kim de olması ilişkiyi belirliyorsa o zaman ona göre birini bulursun anlaşırsın. Cinsiyetçilik yapılmasın deniyorsa kimin fazla aldığı da konuşulmaz kimin yanın da mutlu oluyorsun onu konuş.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılOna bağlı olmayacağı için, kendi ayaklarının üstünde durabildigi için kimseye bağlı kalmak zorunda hissetmez oncin erkeğe de çok ihtiyaç duymaz maddi, manevi yönden destek. Bu daha çok kişiye kalmış bir şey.
00 Yorumla Şöyle ki böyle kişiler genelde sağlam öz güvenli olur,
1) yiyici tip olmazlar, para için biri ile takılmak evlenmek gibi bir durum olmadıklarından samimi severler
2) ego yapabilirler, üstünlük taslaya bilirler00 Yorumla
+1 yılHayırlısı olsun tabiki,
Kendi fikrimi söyleyecek olursam, baskın bir karakteri varsa karşımdaki kişinin hiç yanaşmam bile o kişiye, isterse Katar Kralının kızı olsun10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır beni kokutmaz şahsen, bilakis mutlu da eder ve gurur duyarım eşimle. Ben öyle kadınları ayakta alkışlarım herkesin başaracağı bir iş değil sonuçta.
10 Yorumla Kölen olurum evde yemekte yaparım
Uzaklaşan hangi salak10 YorumlaBunu diyen bir erkek kadınlaron başarılı olmasını istemez onun yerine ev işleri yapsın ister
27 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka,1. Si çok para kazanan her kadın başarılı mı oluyor o zaman eskortlar baya başarılı insanlar, 2. Si kadın kazandığı parayı adamın gözüne sokuyormuş başarı ile alakası yok
Soran+1 yılGözüne soktuğunu nerden çıkardın pardon?
- +1 yıl
Dön arkanı bak görürsün
Soran+1 yılOkuma kıtlığı mı çekiyorsunuz? Daha ikinci buluşmada durup dururken böyle demiş adam diyorum ablamın suçu ne? Manyak mıdır nrdir ya
- +1 yıl
Başlarım ablana
Soran+1 yılBakınız ezik erkek modeli bu oluyor
- +1 yıl
Çok eziğim beni ezme bu kadar
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖyle diyen erkekten hayır gelmez zaten eş değil köle arıyormuş belliki. Evliliği söz geçirme üstün olma zannediyorsa. Erkekten iğrendiö konuşmaları ben yobazım sığın diye bağırıyor resmen.
10 Yorumla
+1 yılBu zaten olmaso gerekendir, kadını erkeğe muhtaç kılan toplumlar asla ilerleyemezler uzaklaştırmamalı aksine kendisine çekmeli.
20 Yorumla
+1 yılDominantlık paradan kaynaklanıyorsa ve parayı bir güç kalkanı gibi kullanıyorsa itici gelir ve kendinden uzaklaştırır.
20 Yorumla
+1 yılBoyun egmemesi benim hoşuma gider bir kadını daha çekici kılan bir durum bence. diger konular çok farketmez ama dik duran bir kadının karizması bana göre artıdır
00 YorumlaÇatışma yaratır hatta anlaşmazlıklar meydana getirir. Eğer statü farkı varsa durum iç açıcı ve kötü demektir kadın ekonomik anlamda tabiiki kendi ayaklarının üstünde durmak ister bu gayet normal. Fakat bu ilişkilerde ben kariyer yapacağım deyip kendi mantığı çerçevesinde hareket ederse erkek ayrılır ondan ve ilişki son bulur. Ablaniz birinden ayrildiysa başkası çıkar karşısına onun stilinde bir kriter bulunur fakat çaba harcaması gerek
00 YorumlaSaçmalamayın maaşın kılın tüyün sevgi ile bir bağlantısı yok ne güzel işte kendi ayakları üzerinde durabilen hatta ihtiyaç anında destek olabilen bir kadın daha ne.. eğer kendine muhtaç bir kadın istemiyorsan höyt deyince susacak pazara çıkarken ya da kendine birşey alacağı zaman eline bakacak güçsüz bir kadın istiyorsan bu iş zaten baştan çatlamalı kadın dediğin güçlü olacak ayakları üzerinde duracak
00 Yorumla
+1 yılBenim onla ayni maaşı almam ya da bir tık fazla almam lazım yoksa üzülürüm. Böyle bir kadınla olurdum ayakları üstünde duran otoriter insanları severim ama bana otorite kurarsa rahatsız olurdum.
00 Yorumla
+1 yılO kadar harcama ve gidere pek bişey kalmıyor geriye. Benim şartlarımda benden düşük oluyor. Bana hakimiyet kuramaz. Baskın olan ben olurum. Korkmam
09 Yorumla
Soran+1 yılNeye göre size hakimiyet kuramaz?
- +1 yıl
Kendi ekonomik özgürlüğü olması her istediği şeyin olacağı anlamına gelmez. aynı evde isek karşılıklı birşeyler paylaşıyorsak dominant olması beni alakadar etmez. Çok direnmesi ile koparım zaten
Soran+1 yılSiz de dominant olamazsınız o zaman sizin de her istediğiniz olamaz
- +1 yıl
Ortalama olarak bu kast ettiğin kişinin kazancı benimkinden düşük. O yüzden bana dominant olamaz. Arabası ev kredisi ödemesi bana üstünlük kuracağı anlamına gelmez. İstediğimde böyle bir insan ile anlaşa bilirim. Ama kuralları ben koyarım farkına bile varmaz.
Soran+1 yılUmarım evli değilsinizdir öyleyse eşiniz adına üzüldüm
- +1 yıl
Ben şu anki durumuma göre konuşuyorum ama. Nakit yönetimim iyidir. Tek çalışmama rağmen mal varlığım var. Daha önce gerçekten dominant yöneticilerle çalıştım kendimi ifade ediyorum fakat size anlatamadım. Pozitif konuşuyorum ters algılandı heralde. Uyumluyum ama yanımdaki insan kazancı ile baskı kurmaya kalkarsa izin vermem demek istedim. Kendi arabası veya ev kredisi ödemesi bana danışmadan yaptığı bir eylem ise bende kafama göre Gider arazi alırım , löseve sma hastalarına bağış yaparım. (Zaten yapıyorum) yani beni kendi baskı altına alamaz. İsterse ayda 20.000 kazansın eve girince eşitiz demek istedim.
Soran+1 yılBaskı yapacağını nerden çıkardınız onu anlamadım?
- +1 yıl
Günaydın. Bezen anlayamıyorum. Neden maaşı ölçü almışki adam. İkinci buluşmada neden maaşlar sorulmuş. Tuhaf bir buluşma olmuş.
Soran+1 yılKatılıyorum buna. Kadının dominant olduğunu ve baskı yapacağını da nerden çıkardı anlamıyorum. Anlamaya çalıştığım için buraya sordum
+1 yılAnlattığın şeyler yaş haricinde bende de var.
Eğer şartlar eşitse işte o zaman durum aşka , sevgiye ve saygıya göre değişir. Güçlü ve kendi ayakları üzerinde duran bir kadına hayranım. Kadın ve erkek eşittir. Hatta evi kadının dahi yönetmesini isterim😀 Eski kafayı değiştirmemiz gerekiyor. 😉00 YorumlaNiye korkacakmışım ayrıca ben daha çok kazanıyorum. İlişkide ille birileri boyun eğmek zorunda falan da değil ve kimse kimsenin üzerinde dominant olmak zorunda da değil.
00 Yorumla
+1 yılErkek parası bitince kadın parası olunca kendini belli eder derler bosuna demiyorlar
Ne olacak zor bulursun bulursan da çok aldatilirsin11 Yorumla- +1 yıl
Güzel demişler...
+1 yılTürkiye'de birçok erkek için bu negatif bir durum. Açıkçası benim de soru işaretlerim olur. Ama bunu aşamayacağım anlamına gelmiyor tabi.
10 Yorumlaerkekler kadının maaşının kendisini kimden düşük olmasını ister ama bir kadın olarak söylüyorum bunun bir önemi yok buna takan erkek de bir köşede aşağılık kompleksi yaparak ağlayabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl7 bin tl den ne olacak ya. Sanki fabrikası var. Bence kimseyi uzaklaştırmaz, aksine erkeği kendine çeker. Dünya düzeni çoğu şey para üzerine kurulu. Yapacak bir şey yok.
20 Yorumla
+1 yılNeden korkutsun kadinlarinda ekonomik özgürlüğünün olması kötü olamaz aradaki guven onemli
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 732 cevap paylaştı.
s +1 yılKorkutmaz diyenlere bakmaaaa hepsi ezik kadın istiyor 🙃🙃
20 Yorumla - Devamını Gör (105)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne