Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, vatandaşın dün 7 milyar dolardan fazla döviz sattığını ve bugün de döviz satışlarının devam ettiğini söyledi. Siz döviz sattınız mı?
Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut "Vatandaş döviz bozduruyor." dedi. Siz döviz bozdurdunuz mu?
Döviz alarak başka ülkelerin senyoraj geliri elde etmesine neden aracılık edeyim ki?
Paramı enflasyondan korumaksa amaç altın (fiziki) almak daha iyi. Eğer bu birikim yatırım yapacak kadar oldu ise konut kredisi ile en az 10 yıl konut alıp 5 yıl sonunda satıp 2 adet aynı şekilde 2 konut alıp 15 yıl sonunda emlak zengini olurum.
Yok birikimim o kadar değil ise fonlarında değerlendiririm.
Uygun miktar olduğunda konut durumları uygun ise konuta yatırım yaparım.
yurtiçindeki yabancı yatırımcıların türk lirasından dolara dönerek ülkeyi terk etmelerinin bir göstergesi olabilir. malum devletimiz reel faizi 0 (sıfıra) düşürmeyi vaat etti, bu karara ilk tepkidir, ithalat pahalılaşacak, enflasyon yükselecek, ihracatta da bazı kalemlerde artışa neden olacaktır.
Doları olanlar bozdurdu tabi hem de kaç tur alıp sattı. Dün yüksekten satıp, düşükten aldılar. Bugün sabah 7.90’dan yine sattılar sonra 7.74 ü’ten alıp 7.90’dan yine sattılar. Bu dalgalanmalarda yine bazıları para kazandı. Dolar satanların ne kadarının geri dolar aldığından neden bahsetmiyor?
Bu adamın danışman olduğu bir ülkeden hayır gelmez. İçi dolu hiçbir konuşmasını görmedim. Sistem belli yalakalık yap görev al. Arkadaş vatandaşta bozduracak döviz ne arasın hayal dunyasında mı yaşıyorsunuz siz. O dövizler hep yandaş şirket sahiplerinde. İnsanını bu kadar aptal yerine koyan başka bir yönetim varmıdır dünyada merak ediyorum.
O sahsin. Allah 1 dedigine inanmam tovbe hasa iki olduda benim. haberimmi yok derim bu sahis daha gecenlerde tcmb kasasinda hic 138 milyar olmadi kaybolsun diyen. zattir bir gun sonra reeiizleri evet vardi kuru baskilamak icin kullandik demisti bu adami yillar inceden bilirim balikdan daha kaygan. bir adamdir
yok, keşke olsa da bozdurmasam. neden mi, oynanan oyun ortada da ondan. düşsün düşsün ondan sonra -acep kimlerdir bilemiyorum- birileri alttan toplasın yüklüce ve iki sansasyon olay falan hoop tepelerde iken şaaak ver satışı yine yüklüce insanların eline ve tamam. sonra da yastıkaltındakiler çıkarılsın falan filan inter-milan. yemezler demek isterdim ama "yemeyiniz"
Ben bir-iki aya 9'u göreceğini düşünüyorum. Umarım görmez ama kulislerde o kadar çok Berat Albayrak adı dönüyor ki bunun dolara bir getirisi olacaktır.
Bunların demesiylr asla bisey bozdurmam. Sıcak para lazım vatandaş keriz ya istedikleri gibi gütsünler. Onlar kendi bankalarindakini ekonomiye katsınlar benim 3-5 kurusumdan bisey olmaz
Nereden bulalım lan 7 milyar doları. Bozduranlar bence burjuva kesimdir zaten ülkedeki para kısıtlı bir kesimin elinde duruyor onlarda milyon dolarlar bizde metelige kurşun anasını satim.
Asla bozdurma daha çok almaya başladım bu yılın sonunda fırlayacak çünkü 😅
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Olmasını istediği şeyi oldu diye gösterme taktiklerine alışamadınız mı halen? Bir yer doğru o da cumartesi ciddi alım yapanlar, pazartesi günü sabah sattılar.. Onu yapanlar da belli zaten..