Merhaba arkadaşlar.. Bu sıra biraz yatırım yapmayı düşündüğüm bir dönem ama piyasaya baktığım zaman en çok Dogecoin ismini duyuyorum. Özellikle Dogecoin reddit sayesinde sık sık karşıma çıkıyor.
Şimdi Dogecoin hakkında bilgi sahibi olanlar varsa, Dogecoin 1 dolar olur mu sizce?
Dogecoin yorum yapabilecek var mı? 1 dolar olur mu?
Sana söyleyeceğim tek şey şunlar; 1- Tüm sermayeni asla tek bir tane enstrümana bağlama. Sermayeni böl. On bin lira ise dörde böl. Maksat eğer biri düşerse diğerleri toparlar.
2- borsa, grafik, teknik analiz vb. Hakkında bilgin yoksa asla direkt girme. Önce az çok işi öğren. 100tl at hesaba öğrenmeye calis borsayı. Cin olmadan adam çarpmaya çalışma.
3- herşeyden en önemlisi Sabırli ol.
--- Doge coin ise şu an zaten uçmuş durumda. eğer ElonMusk desteğini hep sürdürürse tabiki yükseliş devam eder. Ama projeye bakınca içi boş bir proje ve bı geleceğini görmüyorum. Balon coin. Elon Musk sussa bir daha twit atmazsa çıktığı gibi aynı hızda düşer. Ben olsam almam, milletin diplerdeyken aldığı şeyi tepeden asla almam. Yükseleceğini bilsem yine o riske girmem çünkü bı gelecek vaadetmeyen bir proje. Adi üstünde doge şaka coini.
Ben hali hazırda eos, crv, ogn, tomo, sxp coinlere yatırım yaptım. Güveniyorum bunlara.
İlk başta borsa, pek çok etkeni ile beraber bakıldığında bir gece zengin olabileceğiniz bir alan gibi gelebilir. Ama bu pek çok kişinin de içine düştüğü hazin bir yanılgıdan ibarettir. Borsanın tüm olayı sağlam bir grafik okuma bilgisi, iyi bir tahmin yeteneği ve bunlardan belki de daha önemlisi şanstır. Pek çok kişi şansın borsada etkili olamayacağını çünkü verilerin çok net olduklarını söyler ama işte bir gecede fakir kalmakta işte bu şans ile alakalıdır.
Birçok güçlü insan da vardır ki, yaptıkları yorumlar sayesinde pek çok kişiyi özellikle borsada zengin ederler ve hatta manipülasyon bile yaparlar. Elon Musk da son günlerde Dogecoin ile bunu yapıyor.
Dogecoin Nasıl Bu Kadar Yükseldi?
Elon Musk’ın kendi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir Dogecoin paylaşımı aynı gün Dogecoin’in hiç olmadığı kadar değerlenmesine yol açtı ve piyasada bomba etkisi yaptı. Tesla ve SpaceX CEO’su olan Musk, bu paylaşımını belki dalga geçme amaçlı yapmıştı ama işte ortam bir kere çalkalandı.
Üstelik Dogecoin, Elon Musk için pekte yabancı bir şey değildi daha önce pek çok kere şakasını yapmıştı sosyal medya hesabından. Bir diğer taraftan ise Dogecoin Reddit platformunda da iyi tanınıyordu.
Elon Musk Dogecoin'i 1 Dolar Yapar mı?
Elon Musk’ın Dogecoin’i 1 dolar seviyesine getireceği düşünülmese de özellikle son günlerdeki %50’lik artışla 0.05 dolara yaklaşmış ve çoğu piyasa analisti de böyle giderse 1 doların pek de hayal olmayacağını söylüyor. Üstelik buna sadece Elon Musk da sebep olmuyor, aksine Reddit gibi pek çok internet forumundaki kişiler de akın akın Dogecoin alımı yapıyorlar.
Türkiye'deki borsa takipçileri ise Dogecoin 1 TL olur mu beklentisi ile coin alımları yapmaya devam ediyorlar ki, Amerika'daki borsacılar da yine Dogecoin 1 dolar olur mu beklentisi ile sürekli coin alımı yapıyorlar.
Dogecoin Yorumları Nelerdir?
Dogecoin, daha öncesinde pek çok internet şakasına malzeme olmuş bir Shiba türü köpekten ilham alsa da son dönemlerde Elon Musk’ın yorumları ve Redditteki borsa avcıları tarafından yakın takibe alınmış durumda. Özellikle ünlü kişilerin tweetleri sayesinde Dogecoin yıkılıyor bu sıra. Mesela birkaç örnek koyabilirim. :)
Dünyaca ünlü rock grubu Kiss'ten Gene Simmons mesela paylaşımıyla Dogecoin'i sürekli destekleyecek şekilde tweetler atmakta.. Kendisi yakından takip eden birisi.
Hiphop ünlüsü Snoop Dogg ise de Dogecoin paylaşımlarında bulunan ve Dogecoin'i destekleyen ünlüler arasında.. Elon Musk etiketiyle Dogecoin paylaşımı yaparak ateşi o da körükledi. :)
Elon Musk'u söylemeye gerek bile yok bence ama yine de söyleyeyim.. Elon Musk sayesinde Dogecoin'in değeri 10 günde 100 kat fazlasına katlanmış durumda.. Dünyanın en zengin insanı olarak bilinen Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı Dogecoin paylaşımlarıyla herkesi Dogecoin almaya çekti diyebilirim.
Üstelik Dogecoin, Bitcoin’e nazaran hızla üretilen bir coin olması da alıcıların dikkatini çekmiş vaziyette. İşte bu dikkat çekmeler ve ünlü kişilerin tweetleri sonunda hızlı bir satış trendini ve ardından da özellikle Amerika'da kullanıcıların Dogecoin ne zaman 1 dolar olur gibi beklentilerine yol açtı.
Dogecoin Yükselmeye Devam Edecek mi?
Pek çok analist Dogecoin’in yükselişini bir süre daha devam ettireceğini söylüyor. Elon Musk tek bir tweeti ile fitili ateşlese de, Reddit kullanan borsa takipçilerinin de bu coini radarlarına alması değerlenmeyi de oldukça hızlı başlattı.
Gamestop olayı ile adlarını duyuran bu Reddit kullanıcıları, şimdi ise gözlerine Dogecoin’i kestirdiler ve bu internet şakasını bir süre daha gündemde tutmaya devam edecekler gibi gözüküyor.
Nereye yatırım yaparsan yap farketmez, sen bir varlığı satın alırken çıkacağını düşünüyorsun, satan kişide düşeceğini düşünüyor. Hem o, hem sen akıllı olduğunuzu düşünüyorsunuz, kısaca alırken neden yükselmesi gerektiğini kendine birkaç cümle ile aciklayabilmen lazım, ne kadar sürede ne kadar yükselir, alıcılar ne olursa istahlanir hepsini bilmelisin, eğer bilmezsen bildiğin kumar mantığı olur, o gün yükselebilir şansına ama birgün mutlaka bir düşüş trendine yakalanirsin ve bu düştüğü yere yıllarca bir daha gelemeyebilir. Kripto para piyasası fiziki karşılığı olmayan bir para ve herhangi bir alışverişte de kullanılabilirliği yok. Alt yapı olarak zayıf, geçmişteki Ukash pinleri gibi falan değil. İşleyisini tam bilmiyorum. Uzun dönemde ne olur onuda bilmiyorum açıkçası ama çok yüklü ve uzun vadeli bir yatırımda ben korkarım.
Doge coin altı boş hiç bir projeye dayanağı olmayan bir kripto para birimi arkasında hiç bir dayanak yok. Ama ünlüler bunu halkın parası olarak lanse ettiler özellikle elon musk. İnsanlar sanıyor ki elon musk bu para birimini tweet atarak yükseltiyor. Aslında adam bir çok şirketin arka planda çaktırmadan doge coin e yatırım yapmasıyla yükseltiyor. Büyük oyuncu oyuna girip tweet atıyor millet para yatırıyor. bir anda parasını çekiyor yükselince ve olan alt tabaka ne yapacağını bilmeyen insanlara oluyor. Zaten bu coin in ani yükseliş ve düşüşleri sayesinde şanslı olan bir kısım para kazandıysada insanlar genel olarak zarar ettiler. Bu cripto para olayında herkesin yaptığını yapmak toplu halde hareket etmek Anlamıyorsanız zarar ettiriyor.
Doge'den umutlanma sırf kuruş değerlerde geziyor diye, bu birim zaten biliyorsunuzdur troll maksatlı açıldı kuruldu onun üzerine de anlaşılacak prim yapılıp kısa süreli kazançlar sağlıyorlar bana bana kalırsa sec davası sonuçlanana kadar xpr birimine yatırım yap hatta uzun vadeli yatırım bile yapsan karlısın, davadan sonra yakın zamanda 1 doları bile aşması bekleniyor çünkü.
Dogecoin geçen hafta patlama yapmıştı. Dogecoin biraz agresif, ani iniş ve çıkışlar yapıyor. Ama genel olarak Dogecoin'e fazla yatırım yapmanızı tavsiye etmem. Yakın zamanda Bitcoin %20 değer kazandı. Neden? Tesla 1,5 milyar dolarlık Bitcoin aldı. Bu Kripto paralara yön veren Elon Musk'ın kendisi. Adam sadece ''Dogecoin'' yazarak twit attığında değer kazandı. Bunu birkaç defa yaptı. Kriptocuların kendinden çok Elon Musk'ı takip etmeleri gerekir. Bitcoin, Bitcoin, Bitcoin.
Eğer teknik ve analiz bilgin yoksa hiçbir zaman yüksek sermaye ile işe girişme çok çabuk batarsın. Doge coin ile ilgili söyleyeceklerim sadece şu destekçisi olmasın adını bile duyamazsın bitcoin ile dalga geçmek için kurulmuş bir sanal para kendisi gerisini sen düşün işte 😉
btc türk. paribu gibi sitele4den al sat yapabilesin. 22 şubatta ripel n mahkemesi var mahkeme ripeli bitirmez ise oda bitcoin gibi baya yükselir. eğer mahkeme ripel a ceza verir ve bitirmeye uğraşır ise batarlar para yatıranlar :) sanal para isi dünyayı kasıp kavurur 10 yila ytd
uzun yıllardır kripto para piyasasındayım böyle ani şişirilen çok coin var vur kaç denilen taktikle yatırım yapılabilir ama şu da unutulmamalı ki büyük çıkışların düzeltmesi de büyük oluyor çok iyi analiz edip ona göre temkinli yaklaşmak lazım
Ben bastım bikaç bişi güzel bir yatırım 10 kat arttı Bi 10 kat daha neden artmasın ki diyelim ki bu adam 1 milyar da buraya bastı ne yapcan pişman mı kalcan o basınca herkes buraya basacak ama herkes yetişemicek uçacak çünkü
Çok güvenilir bir kripto parası olmadığını duymuştum ama eğer büyük bir yatırım yapmayacaksan elbetteki şansını deneyebilirsin belkide uzun vadede kazanç elde edebilirsin.
@Rocky31 Reddit tarafından öyledir ama benim duyduğum da güvenilir olmayan sık sık inişli çıkışlı olan bir sanal para. Ki daha önce o paradan zarar eden çok kişi oldu eğer aksini düşünüyorsan o da senin fikrin.
Paramız vardı da keyfi almadik soruya bak ya neden almadınız diyor, paramız olsa neden altcoinlerle ugrasalim yakında bitcoin de görecek ebesininkini miladi dolmak üzere 2. Bir bitcoin çıkacak piyasaya o da altcoinlerden birisi olacak.
Dogecoin amaçsız fan tokendir. Elon musk sayesinde bu kadar popülerdir. Çok risklidir. Ayrıca elon daha önce LOCgameio dan bahsetti daha piyasaya çıkmadı ön satış ile alabilirsen çok büyük paralar kazanabilirsin.
İnceledim. Beş para etmez coin bence. Sayfalarını bile 33 kişi beğenmiş sadece. Ve coinsbit kuruşçularin dolu olduğu bir borsa, vizyon ve nitelik yok. Sen bile bi coin oluştursan listelerler. En sağlamı binance şaşmaz.