Bunun adı hırsızlıktır göz göre göre o insana kötülük yapmaktır. Katiyen harcamam. Ahlaki bulmuyorum çünkü. O parayı harcamayı kendime yakıştıramam. O kişinin belki bir hastası var ve o ilaç parası bilemezsiniz ki. Bir anımı anlatayım. Bir gün market alışverişindeyim. Para üstü olarak 5 kuruş fazla verilmiş. Yolda yürürken fark ettim dönüp geri verdim. Kasiyer görevlisi iki kız şaşırıp bana gülmüşlerdi. :D
Geçen sene benim başıma geldi bu ama başkasının parası olayı değil bankacının hatasıydı. Kredim vardı yapılandırayım diye anlaştık bankayla. Sigorta parasını gün içerisinde ya da yarın alabilrsiniz dedi. Bir baktım hesabımda 88 bin lira para,, sigorta parası 4-5 bin olur max. 10 binini çektim sonra banka ertesi gün 20 kere aradı beni, gittim bankaya harcadığım parayı sigorta parasından ve kalan 5 bin lirayı da yeni yapılandırmaya eklediler. İşlemi yapan kızın hatasıydı ve faydalandım. Acaba tamamını harcasam bir şey olurmuydu diye de düşündüm uzun uzun. :D
Uzun bir süre o parayı bekletirdim. Arkasından bir şey çıkar mı diye düşünürdüm. Sonrasındaysa bir yerlere bağışlar veya çekilişle falan dağıtırdım. En son yerden bulduğum sigara paketini 3 yıldır saklıyorum. İçi hala dolu.
En son ilkokulda metin2 oynarken yerden +0 dolunay bulmuştum. +1'e basarken yandı. Haram dolunayın olacağı buymuş. O gün bu gündür benim olmayan haram şeylerden uzak dururum.