Avrupa'nın en yaygın sayısal loto oyunu Eurojackpot'ta büyük ikramiyeyi Almanya'da yaşayan bir Türk kazandı.Güvenlik gerekçesiyle ismi açıklanmayan talihli,18,75 euroluk (167 lira) bir kuponla 94.8 milyon euroluk (847 milyon 660 bin lira) ikramiyenin sahibi oldu.(Ntv)
Almanya’da 94,8 milyon euroluk büyük ikramiye bir Türk'e çıktı. Bu parayı siz kazansanız ilk olarak ne yapardınız?
Ah be arkadaşlar Kemal Sunalın dediği gibi Zenginin parası züğürtün ağzını yorar de öyle bir atasözü vardı tam şey yapamadım çıkaramadım ama siz çözersiniz akıllı insanlarsınız. Şimdi bir çoğunuz ah ne güzel ah ne güzel bu adama çıktı diye ya da Türk talihlisine çıktı diye seviniyorsunuz ama her ne kadar dışardan bakılınca o kadar güzel de görünse bu ikramiye şuna inanın bir çok dengeyi bozuyor çok fazla insanlar sizi yoruyor ve yoracaktır asıl zenginlik nakitle değil asıl zenginlik beyin ve karakter dedir. Umarım düşündüğüm gibi paramparça olmaz bu aile.
100 mılyon yuro. tl ye cevırsen cok para. sanırım ilk etapta kendimi gizlerim. nasıl kayboluruma bakarım. sonra parayı bi bankaya yatırırırım. sonra gider temettu veren bir şirketten hisse senedi alırım. bi kac sirketten. onların paraları beni ihya eder. ve böylece faizde yememiş olurum. baskada yontem varsa faizsiz onlara bakarım. sonra sanırım yurt dısına giderim. gez toz ortamlara ak. saglık sorunlarını hallet. mesela ortodonti gibi. sonra hatunlar. sonrası zaten ben ben değilim bozarım kendimi. :D
Güzel ülkem canım Türkiyemin borçlarını öderdim şimdi Avrupa düşünsün. (Tamamen şaka amaçlı yazdım arkadaşlar ama fikir gitttikçe mantıklı geliyor 10 milyon bile yeterince yeter hem bana hem de sevdiklerime sürdürülebilir bir gelecek kurmak için kalanını ne yapıyım ki kafayı kırıp yakmaktan iyidir şanım yürüsün. 😂😂😂)
Her şeyi bırakıp dünyayı gezerdim her gün farklı bir şehir farklı bir ülke böyle 1 yıl gezerdim heralde sonrasında yurtiçi ve dışı beğendiğim yerlerde ev alırdım ufak bi galeri kurardım kendim için (iş olarak değil kullanmak için) 4-5 odaya sığacak kadar alışveriş bikaç küçük estetik sonra büyük büyük barınaklar yaptırırdım sokaktaki hayvanlar için. Yine sokakta yaşayan insanlar için kalacak yer ve yemek için binalar yaptırırdım. 2 de ayrı şirket kurardım biri ihtiyaç sahiplerini iş sahibi yapmak için olurdu ordan gelen gelir yine barınak ve yardım evlerinin giderlerine giderdi. Diğer şirketin geliri de bana kalırdı. Hepsi bu kadar teşekkürler
Güvenlik gerekcesi ile ismi aciklanmamis ama Türk oldugunu yazmisin? Ben kazanan kisinin türk olduguna dair bisey okuyamadim. Kazanan kisinin sadece Münster ve NRW eyaletinden oldugu yaziyor...
Almanya'da ve Türkiye'de sağlam yatırımlar yapıp iş kurardım. Ama geleceği sağlam olan işler kurmalıyım ki önce kendimi garantiye alırım. Sonra istediğim evler ve arabalar. En son da yardıma muhtaç insanlara yardım ederdim. Ufak tefek değil ciddi anlamda yardımlar.
Offffff offfffff para bak ne deli para, ama Alaman devleti herhalde neredeyse yarısını vergiye keser :D :D olsun 50.000.000 Euro da güzel para :D Valla ne yaparım ne yaparım, Atakum'da (Samsun) Deniz kenarında denize sıfır villalar var, onlardan birini alırdım 1 milyon euroya :D 10 milyon euroya da 4/5 tane Shell veya Opet alırdım :D sonra bir Bentley bir tane Mercedes CLS 400 CDI artık öyle gider :D :D
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
türkiyede de bir zamanlar milli piyango vardı onuda yediler bitirdiler artık her şeyde olduğu gibi bunada hile karıştığı için boşu boşuna umut bağlayıp olmayacak şeylere para yatırıp şans oyunları oynamanında bir mantığı kalmadı onunda içine ettiler çünkü yaani :):)
Öyle birşey bana çıkmaz çünkü ben piyango bileti almam.. Haram paranın kimse hayrını görmemiş ki ben mi göreceğim.. Hiç işim olmaz.. Allah ne verirse helalinden ve hayırlısını versin (Amin)
Bizim yetecek kdar var oyle bir para çıksa bir iñşaat şirketi kurar geliriyle dünyadaki ac susuz çocuklara yetecek kdar gida ve su ihtiyaçlarını karşilardım
Kafayi yerdim ilk basta kendime gelince ev araba vs alirdim yatirim yapardım ev alir kiraya verirdim belki de oto galeri acardim yardima ihtiyaci olanlara yardim ederdim
Borç harç kapatırım bir araba alırım bir arsa bir de takımıma bir yıldız oyuncu alır biraz da bağışlarım antalya ya da mersinde bir de yazlık şimdilik bunlar 😀
İçinden yaklaşık 2/100'ünü alıp ev, araba, eğitim, designer markalar, teknolojik aletler gibi şeylere harcardım gerisiyle de yatırım falan yapardım herhalde.
cok büyük ikramiyeyi zaten kazandık biz 2009 2010 arası blockchainde yatıyor 5 6 kişi ortak 4.5 5 milyar lira btc var 100 bin dolar olunca satıcaz haberlerde duyarsınız
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Para benim olmadiğına gore hayal kurmak icin zamanimi harcayamam ayrica ikramiye bildigim kadariyla haram ve haram para fazla mutluluk getirmiyor. En iyisi iyi bi işin olacak oradan gelen bi parayla mutlu olacaksın ama okumayadıkta düzgün.
Çok büyük bir para , doğru ellerde büyük yatırımlar yapılabilir ve yapılan iş büyüyerek parayı katlayabilir. Talihlisi için sevindim rahat bir hayat sürecek. umarım yatırım yapar ve parayı çabucak bitirmez :)
sen öyle san Allahın katından büyük bir azap gelmesi yakındır ya bu dünyada ya öteki tarafta gerçi o paralara alışınca bi anda iflas etse ki bu Allah için çok kolaydır intihara kadar götürür insanı
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Almanya’da 94,8 milyon euroluk büyük ikramiye bir Türk'e çıktı. Bu parayı siz kazansanız ilk olarak ne yapardınız?