Bilmediğin şeye yatırım yapmak tavsiye edeceğim son şey ama minimum miktarla maksimum kazancı ancak borsa ve kriptodan alabilirsin onun için de iyi araştırman lazım sormak istediğin bir şey olursa yazabilirsin
Euro düşüşte diyen kim yapma gözünü seveyim Mayıs'ta 1.08 olan parite daha 2 hafta önce 1.23 dü. Evet tlye karşı faiz arttırımları nedeniyle düştü görünüyor ama suni bu düşüş çünkü bu faiz oranları kalıcı olamaz. Riski azaltmak isteyen emtia tarafına yöneltebilir altın gümüş petrol paladyum vs diğer taraftan da kripto para konusunda şu an düşüşler yaşanıyor süreci izleyip fırsat bulup giriş yapılabilir
İnsanlar birikimlerinin değerlerini korumak için ya da elindeki birikimi daha da arttırmak için yatırım yolunu seçiyor. Ee elindeki birikim de dişinden tırnağından arttırdığı olunca yatırım yaparken ince eliyor sık dokuyor. Peki nereye yatırım yapmalı?
2022'de Paramın Değerini Korumak için Nereye Yatırmalıyım?
Paramı nereye yatırmalıyım?
İşte can alıcı soru paramı nereye yatırmalıyım oluyor. Birçok yatırım aracı mevcut. Bunlardan bazısı biraz da olsa bilgi gerektirirken bazısı uzman seviyesinde bilgi gerektiriyor. Paramı nereye yatırsam kazanırım soruna birkaç öneri sunayım.
1. Faiz (Vadeli Mevduat)
Faiz (Vadeli Mevduat)
Çok kafa yormaya gerek olmayan yatırım aracıdır. Herhangi bir riski yoktur. 30, 60, 90 ve 120 günlük vadelerle paranızı yatırıp vade sonunda sizde vadedilen faiz oranıyla kazandığınız parayı alırsınız. Parama ne kadar faiz alabilirim diye sorarsan bu oran bankadan bankaya değişiklik gösterir.
2. Altın
Altın
En risksiz 2. yatırım aracı bence. Bu nedenle nakit paramı nasıl değerlendirebilirim soranlara ilk önerilendir. Uzun vadede hep kazandırır. Eskiler bu nedenle altına yatırım yaparlar. Gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet ya da külçe olarak satın alabilirsin.
3. Dolar/Euro
Döviz
Biraz da olsa ekonomi bilgisi gerektiren bir yatırım aracıdır. Güncel gelişmelerin nasıl doları veya Euro'yu nasıl etkileyeceğini öngörüp alım veya satım yapmak gerek. Böylece paranın değeri korunabilir.
4. Kripto Para
Kripto Para
Son günlerin parlayan yatırım aracı kripto paralardır. Coinler, altcoinler, tokenlar bir sürü seçenek var. Yeni bir yatırım aracı olması nedeniyle ilgi çok yoğun. Bu nedenle kripto para alınır mı soruları havada uçuşuyor. Maalesef çok da bilgi olmadan yatırım yapılıyor. Oynaklık çok yüksek. Bir bilgi birikimi olmadan bu araca girmeyi önermem.
5. Gümüş
Gümüş
Belki de birçok insan gümüşün yatırım aracı olduğunu bilmez. Son yıllarda yatırımcıların çokça ilgi gösterdiği bir yatırım aracıdır. Gümüş, altın kadar popüler olmadığı için yatırımcısı da azdır. Bu nedenle oynaklığı da düşüktür.
Birbirinden farklı 5 yatırım aracı önerdim. Umarım faydalı olmuştur. :) Bu arada, burada yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Bitcoin ya da sanal para işlerine girebilirsin ama istersen takip edebilirim dersen borsayı da tavsiye edebilirim günlük al satlarla para kazanabilirsin kısa vadede demişşin ama uzun vadede gümüşü de tavsiye edebilirim
Vadeli Mevduat için ING - BurganBank - FibaBanka tercih edebilirsiniz. Yatırım için döviz sepeti tercih edebilirsiniz. GBP-USD Çapraz kurlarına bakmanızı tavsiye ediyorum. (YTD). Saygılarımla...
sepet yapmayı tabiki düşünüyorum ama ileride bu benim ilk yatırımım sepet yapacak kadar da nakitim yok kaldıraçlı yatırım mı yapsam sonuçta kaybetsem de çok üzülmem kazanırsam da daha fazla param olur