San Francisco'da yaşayan Almanya doğumlu programcı Stefan Thomas'ın bu hafta 220 milyon dolar değerindeki cüzdanının şifresini bulması için iki tahmin hakkı kaldı.Thomas, bu parola sayesinde içinde 7,002 Bitcoin bulunan ve IronKey olarak bilinen küçük bir sabit diskin kilidini açabilecek. Ancak o yıllar önce IronKey şifresini yazdığı kağıdı kaybetti. Bu durumda siz olsanız ne yapardınız?
2016 yılında 450 dolarlık XLM aldım telefonum kırıldı ve yedekleme şifresini de bulamadım aradan geçen 4 yıl sonra 2020 yılında hesaba ancak ulaşabilidim. Hesaba giriş yaptığımda şoka uğradım 450 dolar 2 dolara kadar düşmüştü. Bizdeki şans ancak böyle olur şimdi dolar 7.50 seviyesinde gram şans yok gram...
Kullandığım 4 banka ve bir kaç sosyal medya hesabının bile sifrelerini en az 3 aya bir değiştiririm. Özenle kaydederim. Kaybetmedim de şükür. Hadi kaybettim.. Hemde 220 milyon dolar🤔 Google Amcaaaaa🥲🥺
220 milyon dolarlık bir şifrenin banka kasası kiralanıp orada muhafaza edilmesi gerekmez mi? 220 milyon doları riske atmak çok saçma değil mi? Allah akıl sağlığını korusun hepimizin :)
Aa bu ben :D 2010 yılıydı sanırım, bu Bitcoin'in adı bile bilinmezken ben birkaç sitede görevlerle ufak ufak Bitcoin kazanıyordum. O zamanlar 1 Bitcoin 0,05 Dolar mıydı ne. Sonra bilgisayarım çöktü. Bu kadar değersiz bir miktar olunca ne site adresleri, ne de şifreleri kaydetmemiştim. Hepsi uçup gitti.
O kadar paran var şifreyi bir kağıda mı yazdın akılsız🤦♀️ Gizli soru da mı yokmuş ki🤔
Benim o kadar param olsaydı şifreyi her şekilde saklardım😉 az değil hani. Şayet şifremi bulamadığımı varsayarsak girmezdim son 2 hakkımı bi yolunu bulmaya çalışırdım yoksa da yapacak bir şey üstüne su içerdim😒
Bitcoin hesabı açarken kimlik bilgileri veriyorsunuz zaten hesap şifresinizi unutmanız durumunda hesabınız hangi siteye kayıtlı ise oraya mail atarak destek alabilirsiniz şifreyi unutunca birşey olmuyor yani
Btc yi Ledger Nano S de kullanıyorum cüzdan olarak diyorsan onunda pin kodu unutsan bile çözüyorsun çünkü yedeklemen gerekiyor 24 kelime ile kurarken ha yedekleme sırasında verilen kelimeleri de unuttun pini de hatırlamıyorsun yine giriliyor herşeyse sana oturup onuda nasıl çözeceğini anlatacak halim yok zaten btc hesabın bile yoktur senin
İyi ki telefonum var ve ben bütün önemli şeylerin şifreleri olsun bilgilerim olsun oraya not alırım. İnşallah hacklenmez amin 🤲😂 O akıllının yerinde olsam bir yere not ederdim, boşuna dememişler "söz uçar yazı kalır" akla fazla güvenmemek gerek 😇
Telefona atmayın, telefonda ilk alınanlar banka bilgileri gibi şeylerdir. Kullanıyorsanız hele de mobil işlemleri felan :D, deneye deneye eşleştirirler, özel bir ajanda iyi olabilir. Öneri
Benim bütün bilgileri ajanda defter tutup oraya yazamam ayrıca o defteri unuturum ben biliyorum kendimi 😂 Telefonumda notlar kısmına yazıyorum hepsini zaten face id var ben olmadan kimse ulaşamaz kısaca. Ama hack konusunda bir şey diyemem nasıl yapılıyor ne oluyor falan
Farkında olmadan casus yazılım gibi bir şeye onay verebilirsiniz. Bunu genelde sizi az-çok tanıyan kişiler yapabilir. Telefonunuza gelen saçma mesajlardaki linklere felan tıklamayın. Bilinmeyen kaynakları açık tutun. Alınan bilgilerin yanında, banka kart bilgileri vs. de var ise deneme yanılma yolu :D, bundan dolayı ya banka uygulamalarını dikkatli kullanacaksınız ya da şifre vs gibi bilgilerinizi koymayacaksınız ya da çok sık değiştireceksiniz. Bu size abartı gibi gelebilir. Ancak burada maks 7-8 satır şey olabilir, dolandırılınca onlarca sayfa evrak işlemine göre bence hiçbir şey :D, tanıdığım dolandırılmış bilişim uzmanları bile oldu, düşünün :D
Bu sorunu Turkiye'de KS gibi bir platforma kadar dusmusse , buna cozum bulabilecek onlarca fikirleri olan kisiler coktan bu adamla iletisim icin siralara girmistir dunyada👐guzel reklam olmus
Kredi çeker gider bitcoin yeniden alırım. Zaten amaç bu. Bakın bitcoini olanlar kazanıyor. Bitcoin güvenli yatırım aracı sizde paranızı yatirirsaniz 220 milyon dolariniz olur algısı yaratıyorlar bıraksınlar bu işleri. Yok 220 milyon dolarlık bitcoin diskinin şifresini unutmusta falanda filanda hey Allahım
Mal mi bu herif 😀Kaybetsin boyle mallar hakediyo.220 milyon dolarlik dijital para kullaniyosun ama sifresini a4 kagida yaziyosan Allahin sevgili kuluymus o beyinle o parayi ona vermis 😂
🙂cok sükür ki biz unutmadık 2010 sonunda blockchainden o kadar yüklü bitcoin aldık ki bu para hafif kalır ortak girdik bugün btc leri komple ceksek btc aniden düser bu bişey mi
Bitcoinim yok, olsaydı öyle bir şifreyi birkaç farklı yere kaydederdim. Hiçbirşey bilmyorsam bir bankada kasa kiralarım. Şifreyi bir kağıda yazıp o kasada saklarım.
Bu işi şansa birakmazdim. Yani bu miktarda büyük bir rakamin şifresini ya da yazdigim yeri ailemden biriyle paylaşır, herhangi bir olumsuzlukta tüm parayi kaybetme riskimi yuzde elli azaltirdim.
Insan kafayı yer. Isın garip yani ben sene 2005de bitcoin daha 10 cent iken 10 dolarlık aldığıma adım kadar eminim. Ama nereden aldım hiç hatırlamıyorum. Hiç-bir kayıt da bulamadım. Üzerine soğuk su içtim
Olay öyle değil zaten. Bu abimiz animasyon yapıyor ve yıllar önce bitcoinle ilgili bir animasyon yapıyor buna da bir miktar bitcoin veriyorlar o zaman bitcoin değersiz oara birimi bir işe yaramıyor. Adam da umursamayıp peşini bırakıyor. Yıllar sonra bitcoin dinlenince işin farkına varıyor.
Medyanın uydurması olduğunu söyleyim öncelikle. Bu kredi kartı veya telefon şifresi gibi 2 hakkı kalınan birşey değil. Sonsuz kez private key denenebilir.
Şifre belirlenirken sadece bir şifreden ibaret olmuyor. Güvenlik soruları falan da oluyor diye biliyorum. Buna rağmen şifre unutulduysa, yapacak bir şey yok. Para bağıra bağıra gidecek.
Bu konuda bir bilgim yok. Şu sanal işlere pek güvenesim yok. Belki bilmediğimden. Ama insan herşeyi etraflıca düşünecek. Böyle önemli belge ve şifreleri mutlaka yedeğini almalı.
Bitcoinle alışveriş yapmak oldukça kolaydır. Tipik olarak, satıcı bir QR kodu gösteren bir POS sistemine sahip olacaktır. Telefonunuzdaki Bitcoin cüzdanını açtıktan sonra QR kodunu tarayın. Bu QR kodu mağazanın Bitcoin cüzdanını temsil eder. QR kodunu telefonunuzun kamerasıyla (cüzdan uygulamasından erişilir) tarar, sonra ödenecek toplam tutarı onaylarsınız. Bu işlemi çevrimiçi
bitcoin sifresi öyle olmaz aşağıdaki örnekteki gibi oluryani hatırlaması imkansız bir yere yazmadıysa hiç bir şekilde bulamaz hatırlayamaz 6uSbbot2FYV55NTP7oEnk7hi7vD8Con54gn5AUZvK8uxbRUbJA9
ben rakam vs dedim mi? Demedim demekki burada ne rakamdan ne de harften bahsettiğim belli hemen avukatlık yapmayın ilk hatırladığı yerine başka girer bu gayet normal karmaşık olsa dahi sürekli giriş yapan birisi daha sonra aklında kalır ama unutmuş oyüzden iki üç hatayla giriş yapıyordur sürekli çok yakınken
Bu işi yapanların çoğu dolandırıcı oluyor. Ya adamın parasını alıp hesabı açmazlar, ya da açarlar ve bütün parayı kendilerine aktarırlar. Ki bu tarz siteler milyonlarca şifreyle korunuyor, 30 yıllık bir hackerin bile bu şifreleri bulması mümkün değil.
Bir bardak soğuk su bir de sakinleştirici alırdım :)
0|0
0|0
Gizli Üye
4 gü
hiç unutmadım ama en fazla 20bin dolar vardı hesabımda ilk çıktığımda manyak gibi evimi pc doldurdum parayı yedikten sonra cihazları hep sattım neyse haydan gelen huya gidiyor misali benim ki
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş