Bence yüklü paralarla ev almak mantıksız. Paran varsa ticaret yap. Örneğin 400 yüz bin tl paran varsa bunu iyi degerlendirirsen sana zaten bir ev parası bırakır. Faiz çok mantıksız. Sakın faize yatırmayın. Paranız erir faizde. Arsa al. En doğru yatırım.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Abi soru genel bi soru ya ilerde olur inşallah param şu an öğrenciyim
İnan hep bunu dusunmusumdur. Yemiyor, icmiyor insanlar ev sahibi olmak icin. oysa ki o parayla gezip tozmak, gormrk istedigin Ulke'lere gitmek daha cazip degil mi? Butun gencligini ev icin calisip didinerek geciriyorsun, tam rahat edecegim derken hastaliklar gelip yakana yapisiyor. Ugrastigin evin icin arkandan cocuklarin kavga ediyor... hayat cok kisa ve en mantiklisi guzel yasamak bence.
Kira ödemeyi aslağa sevmem zaten hazırda da evim var :d aileden sonra kalıcak ev bana yeter kazandığım parayla birde ev kirasıyla mı uğraşcaktım doğmuşum türkiyede olmuş kiralar anasının bilmem neyi daha zaten bu evin giderleride olucak hazırda ev önemlidir. Güzel yaşamaktır önemli olan kazanıcam ilerde paramı ama giderim yurtdışına ama gitmem yerim anasını satıyım geberene kadar.
Yıllarca çalışıp eve yatırmak saçmalık zaten. O parayı iyi değerlendirip 1 yılda ikiye katlamak varken eve yatırmak aptalca. 1-2 milyonun varsa sorun yok tabi
400,000 lira peşin parayı hangi vatandaş verebiliyor? Üstüne birde bankadan kredi çektiyse yandı gülüm keten helva. Şu anki faiz oranları ile belini doğrultamaz.
İlerde rahat yaşamak ve kendini garantiye almak için ev şart. Bir yaştan sonra çalışamıyorsun. Ayrıca 1000 tl kirası olan ev minumum seviyede. Bugün en adi yerde yaşasan 1200 lira kirası var en aşağı.
Söyle birşey var her sene kiralar artıyor ve on sene sonra kira bedeli ne olacak belli değil ama elinde 400 bin aynı kalacak 400 bine aldigin ev ilerde daha pahalı satabilirdin
valla bi evim var. yazın bazı aksilikler olmasaydı ikinciyi de alıcaktım. kira kira nereye kadar. bir tane de kendi arabam var. ayrıca bu devirde 400bin peşin verenin kafada sorunları vardır :D
o anlamda demedim. şu an 400bin peşini olanın ev alması biraz saçma kaçar. koy bankaya faizini al. faizler düştüğüde çek kredini evini al. bugün o paraya 6bin civarı faiz verir bankalar
ev almak ticari için iyidir. 100'e al seneye 180'e sat karın enflasyon falan derken %25. Riski yok ama evi alıp kiraya vermek kar getirmez.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tabikide ev Almak mantıklı. Sana emekli maaşlarına bir bakmamı ve emeklerinin ev kirası ödeyerek ne kadar para harcadığını hesaplamanı tavsiye ederim. Emekliler sürünüyor evleri kendilerinin olduğu halde. Biraz mantıklı düşünmek lazım.