Fransa'yı tercih ederim. En azından adalet, çağdaş ve kültür var. Türkiye'de giderek karanlık bir ortaçağ zihniyetine yani arapçılık kültürünün egemen olduğu bir yere gidiyoruz.
O kadarı bilmiyorum ama sanırım fransa da evler cok pahalı yicek ve yakıt sanırım evle birlikteymiş o yüzden bir tık daha iyi fransa ve işsiz kaldığında sana para yardımı ediyor 🙄
Şimdi bu imkanlar varken türkiye de böyle bir şey yokken ve eğitim konusunda avrupada normal bir okuldan mezun olduğunda mavi diploma veriyorlar yani eğitimde iş konusunda öndeler ama gene vatanım der susarım he para kazanıp tekrardan gelirdim türkiyeye
Ha işte ister Fransa'da ister Almanya'da nerden paranvarsa geçiniyor san aç degilsen işte okey orası da vatanindir. Turkiyede vatanın ama... Anladın işte
Sağolasın, davulun sesi uzaktan hoş geliyor millete, parayı vuran markt zamanında vurmuş Almanya olsun, fransa olsun, burası yinede şu anki Türkiye şartlarına göre daha iyi onun sebebide zaten ortada, adamlar 2. Dünya savaşından sonra sanayileşmeye başlamış, biz daha 15 sene önce baş örtü yasağını tartışıyorduk malasef. Genede illede daha iyi telofon, daha iyi araba kullanmak istiyorum diyorsanız buradaki gün geçtikce artan yabancı (türk) düşmanlığına, sizin soyunuzdan gelen çocukların yabancılaşmasına, memleket hasretine, akraba hasretine, annen baban ölse bile gidip cenazesini son bir defa görememeye göz yumacaksınız Bunlar bazı arkadaşlara basit gelebilir ama buraya gelin asıl herşeyin değeri o zaman anlaşılıyor...
Evet ama tr de 5000 bin de fena para değil gibi eger taşınma durumu kimlik alma durumunuz varsa olabilir en azından siz daha iyi yerlere gelebilirsiniz ama 1300 e için cekilcek cile değil sizi götürmek için kimlik için anca öyle kabullenir bu para
Eskiden üretim vardı bolluk vardı şimdi sadece tüketim var o yüzden herşey pahalı ve maaşlar geçinmek için yeterli değil eskiler en az 5 çocuk yapardı şimdi bir tane yapmaya korkuyorlar insanlar bakamam diye
Doğrudur ama bizim akrabamız da var ev aldi köyden yani almadı da yaptirdi yapan var çalışarak ama asgariyle bilmem. Bi tane akrabam var asgari alıyor yıllardır bulaşık yıkıyor ama adam 2 ev sahibi oldu 2 evi kredisini hala ödüyor adamın yaşı da 60 vardır yapan yapıyor abi
Onlar bir yerden para almıştır yoksa asgariyle karnın zor doyuyor en kötü ev kirası 1000 TL faturalar yol parası mutfak masrafı falan düşün yani nasıl alsın
Doğru haklısın 😖 ülke ekonomisi berbat ama sen yine iyisin 7 bin. Alıyorsun asgari alanı düşün. İş olarak napiyorsun. 7 bin alan doktor alır ceo alır ya da ticaret işi yapıyorsun
Başka parti de yok ama. Ne CHP ne HDP ne MHP iyi. İnşallah yeni parti kurulur neyse siyasete girmeyelim ben yurt dışından kovulmak istemem Türkiye'de surunurum aç kalirim intihar ederim biliyorum..
Pekte kral gibi sayılmaz eli yüzü düzgün bi evde otursan en az 800 € ev kirası 400€ da faturalar desen 1200 direk gidiyor mutfağa rahat 600 € gider sana 800 € kalıyor, para biriktirip türkiyeye döneceksen unut o işi, ama hayatın boyunca orada yaşayıp soyunu fransız laştırmak istiyorsan sen bilirsin. 2 sene çalışır arabanı alırsın, 25-30 sene çalışır ev alırsın 67 yaşında emekli olur rahatına bakarsın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Fransa'yı tercih ederim. En azından adalet, çağdaş ve kültür var. Türkiye'de giderek karanlık bir ortaçağ zihniyetine yani arapçılık kültürünün egemen olduğu bir yere gidiyoruz.
Peki 1300 5000 yerine daha iyi öyle mi
Maaşımı düşürmek istemem ama yine de Türkiye derim...
Eee millet niye o zmn 1300 alırım 10 bin TL'den daha iyi diye
Biraz düşük demedin mi 1300Euro? Cunki hiç dil bilmeyen ve vasıfsız elaman orda 1300euro alıyor normal calışan 3000e yakın alıyor?
Hemşire 2000 alıyor, 3000 almak aşırı zor öğretmen 1500 alıyor
Hemşireler nasıl 2000 alıyor ki? Bi ara gelicektim fransaya 2700euro sadece mesai ile birlikte 3500 euro yapıyor dediler sonra dilden kayebttik😅
O kadarı bilmiyorum ama sanırım fransa da evler cok pahalı yicek ve yakıt sanırım evle birlikteymiş o yüzden bir tık daha iyi fransa ve işsiz kaldığında sana para yardımı ediyor 🙄
Evet para yardımı ediyor. cocuk parası kira yardımı, artı prime.
Şimdi bu imkanlar varken türkiye de böyle bir şey yokken ve eğitim konusunda avrupada normal bir okuldan mezun olduğunda mavi diploma veriyorlar yani eğitimde iş konusunda öndeler ama gene vatanım der susarım he para kazanıp tekrardan gelirdim türkiyeye
Ne susucan vatanın için onlar boş laf karnın aç mı değil se yeter doğdun yer değil doydugun yer.
Doydum yer vatanım ya bence hu kadar yeterli
Ha işte ister Fransa'da ister Almanya'da nerden paranvarsa geçiniyor san aç degilsen işte okey orası da vatanindir. Turkiyede vatanın ama... Anladın işte
Fransada 1300€ yerine Türkiyede ev kirası olmadan 5 bi tl yi tercih ederim
Aynen en güzel cevabı sen verdin
Sağolasın, davulun sesi uzaktan hoş geliyor millete, parayı vuran markt zamanında vurmuş Almanya olsun, fransa olsun, burası yinede şu anki Türkiye şartlarına göre daha iyi onun sebebide zaten ortada, adamlar 2. Dünya savaşından sonra sanayileşmeye başlamış, biz daha 15 sene önce baş örtü yasağını tartışıyorduk malasef.
Genede illede daha iyi telofon, daha iyi araba kullanmak istiyorum diyorsanız buradaki gün geçtikce artan yabancı (türk) düşmanlığına, sizin soyunuzdan gelen çocukların yabancılaşmasına, memleket hasretine, akraba hasretine, annen baban ölse bile gidip cenazesini son bir defa görememeye göz yumacaksınız
Bunlar bazı arkadaşlara basit gelebilir ama buraya gelin asıl herşeyin değeri o zaman anlaşılıyor...
Fransa'nın GİDERLERİNE göre 1300 EURO'yu bilemem ama Türkiye'nin GİDER HESAPLAMASINA göre 5.000TL fena sayılmaz.
400 kira. 200 fatura
Internet 25 Euro
Araba sigortası 100 en fazla
Benzin 80 Euro depo
Aylık alışverişi 350- Euro.
Fransa da 1300 le anca kira ödersiniz
Oha. Babam 400 ödüyor hatta kredide 400 ödüyor abartmayin
Sizinki küçük şehirdeymis o zaman
Aynen 1300 abartin ama gerçekten burda kira yardımı var çocuk parası var bı çok yardım var yine geçenir tabi birikim yapamaz
Evet ama tr de 5000 bin de fena para değil gibi eger taşınma durumu kimlik alma durumunuz varsa olabilir en azından siz daha iyi yerlere gelebilirsiniz ama 1300 e için cekilcek cile değil sizi götürmek için kimlik için anca öyle kabullenir bu para
Fransa yolcusu kalmasın
Gel lan gel 😂
Fransa da emekli olup Türkiye de kral gibi yaşamak
Yok maaş olarak Fransa mı yoksa Türkiye'de 5000 mı
Fransa tabiki 1300 Euro 10 binden fazla para ediyor
Türkiye'de doğdun yaşadın peki yurtdışına çıkmayı dusunuyormusun
Evet düşünüyorum
Bakıyorum gençler hep yurt dışı derdinde eskiden babalarımız onlar gençken nasıl başardı geçinmeyi
Eskiden üretim vardı bolluk vardı şimdi sadece tüketim var o yüzden herşey pahalı ve maaşlar geçinmek için yeterli değil eskiler en az 5 çocuk yapardı şimdi bir tane yapmaya korkuyorlar insanlar bakamam diye
Hmm zor ya üretim olursa daha kolay olur. Türkiye'de çalışan insanlar 12 saat nasıl dayanıyor, çocuğuna vakit ayiramiyor eşine vakit ayıramaz da
Ayıramıyor zaten boşanmaların çoğu ilgisizlik ve maddiyattan oluyor zaten
Hmm yani Türkiye'de işçi yaşamamali nede asgari o yüzden Avrupa daha iyi burda Avrupa aşırı önde ne yazık ki
Orada yaptığın birikimle burada rahat bir şekilde yaşarsın
Doğrudur ama bizim akrabamız da var ev aldi köyden yani almadı da yaptirdi yapan var çalışarak ama asgariyle bilmem. Bi tane akrabam var asgari alıyor yıllardır bulaşık yıkıyor ama adam 2 ev sahibi oldu 2 evi kredisini hala ödüyor adamın yaşı da 60 vardır yapan yapıyor abi
Onlar bir yerden para almıştır yoksa asgariyle karnın zor doyuyor en kötü ev kirası 1000 TL faturalar yol parası mutfak masrafı falan düşün yani nasıl alsın
Sen mesela geleceğinden korkuyormusun? İşin var mı şu an? Birikimin var mı
İşim var ufak birikimim var evim var ama yine de korkuyorum çünkü para sürekli değer kaybediyor
Geçinemiyorsun o zmn sen. Evi nasıl aldın o zmn sen 5000 TL üstü alıyorsun yoksa 25 yaşında ev almak zor
Evi çalışarak almadım atalardan kaldı 7500 civarı alıyorum geçiniyorum şükür ama yine de insan yarından korkuyor
Doğru haklısın 😖 ülke ekonomisi berbat ama sen yine iyisin 7 bin. Alıyorsun asgari alanı düşün. İş olarak napiyorsun. 7 bin alan doktor alır ceo alır ya da ticaret işi yapıyorsun
Ticaret yapıyorum o şekilde kazanıyorum asgari alan için hayat çok zor sen Fransa da mı yaşıyorsun
Fransa'da yaşıyorum evet
Ne ticareti usta
Parkende ticareti
Anladım hocam sen niye göç etmek istiyorsun yoksulluk sınırı 8000 bin sen hayli hayli gecinirsin. Evin de var yoksa. baska sebrplzr var mı
Başka bir sebep yok sadece daha iyi şartlarda yaşamak için
Hocam zaten yaşıyorsun ne güzel cennet ulkedesin 👍
Ülkeden yana sıkıntı yok tek sıkıntı geçim ve gelecek kaygısı
Anladım bu da ülkenin suçu.. akp ye oy verirsin yine 😂
Ben hiç vermedim vermem de suç ülkenin değil baştakilerin
Başka parti de yok ama. Ne CHP ne HDP ne MHP iyi. İnşallah yeni parti kurulur neyse siyasete girmeyelim ben yurt dışından kovulmak istemem Türkiye'de surunurum aç kalirim intihar ederim biliyorum..
Bekle bende geliyorum 1300 1300 2600€ ıyı para ☺
Esin çalışa 1300 oh. 2600. İstediğin arabayı alırsın kredi çekmeden.. bırak gecinmeyi kral gibi yasarsin
Pekte kral gibi sayılmaz eli yüzü düzgün bi evde otursan en az 800 € ev kirası 400€ da faturalar desen 1200 direk gidiyor mutfağa rahat 600 € gider sana 800 € kalıyor, para biriktirip türkiyeye döneceksen unut o işi, ama hayatın boyunca orada yaşayıp soyunu fransız laştırmak istiyorsan sen bilirsin. 2 sene çalışır arabanı alırsın, 25-30 sene çalışır ev alırsın 67 yaşında emekli olur rahatına bakarsın
Türkiye de isterim 5000 bin güzel maaş şu an için
1300 euro maaş sadece ev kirasına verirsin
Türkiye'de 5000 yeter bana
1300euro 10bın yapıyo ıyı bence
trde 5000
Fransa 1300 euro