Zenginlik? 30 bin TL ile yapılan yatırımla zengin olmak için çok çok şanslı olman lazım. Çünkü ticaret haricinde yapacağın yatırım araçlarında kazanacağın maksimum oranlar belli.
Örneğin; - Altın 5 yılda %332 kazandırdı. - Dolar 5 yılda %160 kazandırdı. - Tefe-Tüfe 5 yılda %74 arttı.
Enflasyon üstü getiri sağlamak için ya kaldıraçlı, türevli yatırım aracı kullanacaksın. O hem riskli, paranın tamamı da gidebilir. Ya da geleceği olan çok sağlam bir iki tane hisse senedi bulup, ona yatırım yapacaksın.
Örneğin 5 yılda en çok kazandıran hisse senetleri;
- SASA : 5 yılda %3068 kazandırdı - HEKTS: 5 yılda %1589 kazandırdı - İSMEN: 5 yılda %1400 kazandırdı - ASELSAN: 5 yılda %440 kazandırdı. - Bankalar 5 yılda %5 kazandırdı.
Böyle kazandıracak bir hisse senedi bulmak çok zor. 300 civarı hisse var. En güzeli gelecekte Türkiye ne yönden gelişir bunu düşünerek yatırım yapmak mantıklı.
Örnek: Eğer gaz işi olursa, Karadenizden çıkarırsak gazı 2023’te değerlenecek hisseler petrol ve enerji sektörü.
- Savunma sanayi olarak ASELSAN, her şey iyi giderse.
Zengin olmak hele 30 bin TL ile hayal. Sadece endeks üzeri getiri sağlarsın. Belki iyi bir hisse bulursan ekstra 2 kat sağlarsın olay bu.
Ticaret yapabilirsen ya da dükkan açıp işletebilirsen daha fazla kazanman yüksek ihtimal. Ne yapacağına sen karar ver bu konuda.
Çünkü bulunduğun bölgede çiğ köfte yeniyorsa, suşi dükkanı açmak mantıksız olur. Sana bol hayırlı kazançlar..
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Haberlerde çıkan Koreli bir müzik grubunun hisseleri çok degerliymis
30 bin çok düşük bir tutar ama tavsiye olarak bu para ile yapılacak tek yatırım kripto para birimleri olur. Borsaya sakın bulaşma bu tutarla 3/5 kuruş kazanayım derken elindeki de gider. Kripto ile dikkatli ve doğru hamleler yaparsan sürekli ve uzun vadeli olarak güzel paralar kazanabilirsin. Paranı 4 parçaya böl asla hepsiyle alma bir anda kafana göre de alım yapma destek ve direnç nedir önce bunları öğren şu an alım için çok uygun altcoinler var ama sakın bir anda giriş yapma araştır önce mesele Btc türk ile yaparsan giridiğin anda paranı dolara çevir ve değer kaybı yaşama al satta komisyon da ödemezsin. Farklı bir yatırım kanalı gelmiyor bu para miktarı için... Umarım doğru yerde değerlendirirsin ve kazanmasan bile kaybetmeden deneyim kazanırsın...🖐️
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Destek nedir? Direnç nedir? Al sat tabiri bu sanal para için mi kullanilir?
Aldığının yükselmesi gün içerisinde mi veya kaç saat içerisinde olur. Otomatik bir talimata göre al veya sat işlemleri, otomatik olarak gerçekleştirilebilir mi?
Uygulaması var hepsinin banka üzerinden paranı transfer edersin sonra mobil uygulama üzerinden al sat yaparsın destek direnç bir değerin en çok alındığı ya da satıldığı diye kaba bir tabir kullanabilirz destekte alınır dirençe yakın satılır ama hiç bilgin yoksa önce biraz araştır çok fazla kaynak var bu konuyla ilgili sonra 500/1000 gibi bir miktarla deneme yap eğer ki 1000 lirayı 1100 yapabiliyorsan yavaş yavaş miktarı arttırarak gidersin öyle kolay değil para kazanmak biraz emek vermelisin ☺️
Altın al kenara koy en güzeli boşver bu tip işler fazla emek istiyor ve sonunda bütün paran gitmiş bile olabilir en güzeli sağlam varlıklar üzerinden yatırım yapmak elinden iş geliyorsa al sat yapada bilirsin. Ne alacağım deme her şey olabilir bu ihtiyaca yönelik uygun fiyatta alıp sürümden kazanmak gibi düşün
Her şey için kullanılır mesela İstanbul'dan tekstil ürünü getirip başka bir yerde satmakta al sata girerek uygun araba alıp satmakta. Genel bir tabir yani borsa içinde kullanılır kripto para içinde altın içinde dolar içinde
Önce bir kur araştırması yaparım. Döviz, altın ve değerli metallerin alım noktası verdiğini düşünüyorsam yatırımımı artırmaya al-sat yaparak başlarım. Al-sat için yeterli dalgalanma ortamı yoksa al-yat politikası uygularım.
Eğer btc, eth gibi kripto paralar alım fırsatı veriyorsa düşük seviyelerden alıp, yüksekten satmak için orta vadede beklerim.
Kimse bir an önce zengin olmayı beklememeli, realist ve sabırlı olunmalı. George Soros'un dediği gibi "İyi yatırım sıkıcıdır."
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kur araştırması yapıyorsan gündemden ekonomiden bı habersin demektir ve sen canuk batardin
Hahah yok batmıyorum ya analiz yeteceğim güçlüdür, mutlaka kendim araştırır gelişmeleri, grafikleri takip ederim. Al-sattan iyi kazanıyorum. :D Şey gibi değilim; dolar 5'e düşecek diyenlerin arkasına takılan acemi yatırımcılar kfjgkd
Sağlam bir psikolojin yoksa sakın borsaya girme. Tabi 30 bin lira paran var anladiğım kadarıyla. Çalışıp kazandıysan o parayı riske atamaz insan. Ama havadan gelen para ise eğer, rulet oyna. İlk önce bir 10 el oyunu takip et, fırsatı bekle.0-9 ve 30-36 arası ard arda birkaç oyun seri oluşursa 10dan 29a kadar al. her kağıda 1.400 tl bas.30 bin tlni 52 bin yapmış olursun. bu işlemi 1 saat içinde 4 kez yaparsan,88 bin tl para kazanmış olursun, sendeki 30 hariç. para kazanmak o kadar zor değil, ama psikoloji yönetmek gerçekten zor.
Miktar az lakin nasip bu işler. Uygun kira ile bir dükkan tutup ufak tefek tadilat bir miktarını düşüp kalan miktar ile mal koyabilirsin. Tabi bu parayla ne alınıp satılır oda mesele günümüz şartlarında zor ama imkansız değil. Birde zengin olmayı değilde dükkanı çevirip geçinebilmeyi hesaplamalı ilk bir kaç sene
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne konuda iyiysen onu yaparak olunur. Herkesin lafına bakarak olamazsın. Ne konuda iyiyim ve bunu kullanarak nasıl insanların hayatına değer katarım diye düşün. Girişimci ruhlu biri misin? İnsanlar yaşını genelde doğru belirtmiyor. Eğer yaş aralığın tutarsa devlet desteklerini kullan vergi indirimi vs. Borsa konusunda tecrüben yoksa bulaşma. Kimse kimseye bedava para dağıtmıyor. Çok istiyorsan da önce öğren sonra gir.
Bu devir de 30 bin falan para değil millet bunu günlük karı olsa burun kıvırıyor mesela ben aylık kazanıyorum ve hala zengin demiyorum kendime :D çünkü bu ülke de bir karar çıkıp mallarınıza el koyuyoruz demeleri an meselesi o derece yarra yedik :D
Dolar diyorum asla düşmeyecek artık çünkü çare kalmadı ülke de..
Bizim iş yerinde bazı erkek arkadaşlar borsa falan konuşuyorlardı geçen gün bana da sordularben anlamadığım bilmediğim için bir şey diyemedim. Bir araştır derim ama bana bakarak karar verme sen yine de 😂
@okeanus0 borsaya zaten girmek. icin uluslararası piyasayı iyi bilmek gerek.
Biz Türkiye insnainin en büyük mantık hatası hemen çok kazandıran in büyüsüne kapılıp, dini gormek. Bu nedenle davulun sazı hep bilmeyene hoş gelmiştir. O. nedenle bilinmeyene temkinliyim
Bundan 10 ay önce gümüş alsaydın 90 binin vardı mesela veya altın. Bunun dışında yurtdışından ürün satıp sadece tedarikçi olup üretim depolama kargo vs derdin olmadan sadece satıp kenara çekilirsin...
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yurt dışından derken nerelerden ve nasıl, onunda vergileri olur
İddia oyna. 2 oran bul bas 60 bin olur. Sana ancak böyle akıl verilir. Millete atar yapmışsın hep. Sen iş kurup patron olsan yanında çalışan işçinin vay haline.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ayriyeten 30 bin liram mi olacak yoksa totalde 30 bin liram mi ona gore yatirim yapardim
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
30 bin liran var gibi düşün , ticari zekan varsa ne yapardin
30 bin lirani dolar yap 3800 dolarmi oluyor turkiyede 30 bin liraya 20 koyun dusuyorsa turkmenistana gel 90 tane koyun al gotur sat hesapla bakalim nekadar kardasin
Uzun vadeli altına yatırım yapardım. Zengin olunmaz ama param değerlenmiş olurdu
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yaşın gencse , bakanın varsa böyle düşünmen normal.. tek başına olduğunu ve biseyler yapman gerektiğini dusun. Zengin olmak adına. .. ve sermayem 30 bin
Abi sadece bagirsak sariyorlar ve aralara yag atiliyor kimyon kekik ve pul biberle yemeye doyamiyorsun yarim ekmegi 15 lira oldu buyuk beldelerde daha fazladır
Bak benim oturdugum site icinde bi yer vardi boyle 4 e 4 oda kadar bi yer ben cok dusundum bisey acim is yapmaz dedim vaz gecdim girasi bin tl site icerisinde buyuk marketde var. atamin biri duddu cig kofteci acdi orayi Şu an herseyi satiyo su kofte cerez abur cubur ekmek tatli cecitleri. atamin gunluk cirosu 1700 tl simdi essek kibi bismanim
Şimdi bu akıl mi oluyor, zaten öyle olacak olsa ömür boyu üstüne 50/100 koymakla geçer , sonra ölür gidersin. Sen parayı kazandırma bilgilerinden anlamıyorsun
Ne bedduası ettiğimi gördün çok alingan ve ukalasin. 30 binle ne halin varsa gör dedim. Benim ne kazanıp kazanmadigimi nerden bilip de bilmiyorsun diye salladin. Kazandığım hisseyi neden sana söyleyip sana para kazandirayim insanlar sana burda yorum yapmış insan gibi sen hepsine ters cvp vermişsin..
Tecrübeler sırf yaşanmakta olmaz, yaşanılanlar o analiz edebilmekle de olur. Verdiğim cevaplar alakası olacak şekilde, terslemek değil. Çok ön yargilisin