İşsizlik maaşı alabilir miyim?

Cevap
12Cevap
kısaca aynı işte en az 600 gün çalıştıysan, işten kendin çıkmayıp kovulduysan ve 1 ay içinde başvuru yaptıysan evet ama sen kısa çalışmışsın maalesef alamazsın.
Bildiğim kadarıyla 1 sene sigortalılık süren var ise. İşten çıkarıldığın takdirde alabilirsin...
İlk orasıydı maalesef
600 gün prim meselesi varmış ama benim primim 600 gün değil yine de alabiliyor muyum
alabilirsin, işkura başvurabilirsin internetten veya telefonla. İşyerinin işten çıkarma sebebini doğru girmiş olması gerekiyor.
sigorta giriş çıkış tarihini ve işten çıkış nedenini yazarsan yardımcı olabılırım pandemi sürecinde her çıkış yasağının olduğu haller var issizlik alabilmen içinde işveren çıkarması gerekiyor bu nedenle çıkardıkalrı madde önemlı
Kaç ay çalıştın altı ayı geçmesi lazım.. Birde anlaşma falan yapıp imza atmamış olman lazım
şu an işten çıkarılma gibi bir durum olamaz diye biliyorum
2 yıl iş kur aracılığıyla bir yerde çalıçtıysan alabilirsin diye biliyorum ama bunu işkura sor
Eğer son işyerinde 600 günün varsa işkura başvurabilirsin
. Brüt maaş üzerinden %60 kısa çalışma ödeneği alırsın. Yoksa pandemiden yaralanırsn. Aylık 1200 TL.
ne kadardır calısıyorsun senin orda en az 600 gundur calısman lazım ilk orası ise
İlk orada çalışmaya başladım ve sigortam 600 gün değil
kac gun
600 gun odemen olması lazım diye biliyorum;))
Hadi ya iş bulamıyorum bu süre içinde napıcam acaba
Üzüldüm...
Bulundugun ilçedeki işkur merkezine git bir basvurmayı dene hem orda bir ksyıt açtır iş olursa telefonuna bilgi m2ssjı geliyor en azındsn belki ordsn bir şey cıkar
Tazminat ne kadar alacaksın
Tabiki işsizlik maaşı alırsın Sgkya başvur
Malesef yararlanmıyorsn
bransin
Okul Öncesi Öğretmeni
Abimin okulu var sen iş istiyommu
Yani haberlerde gormustum
Sanırım 1.5 yıl deneyim istiyorlar
Alabiliyorsun
Sanmam
İşsizlik Ödeneği Nedir?
Sigortalı işsizlere yasada belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve miktarda yapılan ödemedir.
İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Koşulları Nelerdir?
İşsizlik Ödeneğinin Kesildiği Haller Nelerdir?
İşsizlik ödeneği almakta iken;
İŞKUR tarafından teklif edilen mesleklerine uygun ve son çalıştıkları işin ücret ve çalışma koşullarına yakın ve ikamet edilen yerin belediye mücavir alanı sınırları içinde bir işi haklı bir nedene dayanmaksızın reddedenlerin, çalışma hayatını inceleme ve denetleme yetkisine haiz müfettişlerce veya kamu idarelerinin denetim elemanları tarafından yapılan denetimlerde Kurumumuzdan işsizlik ödeneği aldığı dönemde kayıt dışı olarak çalıştığı tespit edilenlerin işsizlik ödenekleri tekrar başlatılmamak üzere kesilmektedir.
İşsizlik ödeneği aldığı süre içinde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı almaya başlayanların ödenekleri “Emeklilik” gerekçesiyle yaşlılık aylığını almaya başladığı tarih itibarıyla kesilir.
Ancak, bu hallerin sona ermesi durumunda, ödemelere yeniden başlanmaktadır. Ödemenin süresi başlangıçta belirlenmiş olan toplam hak sahipliği süresinin sona erdiği tarihi geçememektedir.
Sonuç olarak tam bir yıl çalıştığım özel okuldan pandemi nedeniyle çıkartıldım dediğinize son üç yıl (1080 gün içinde) bir yıl 360 olduğunu düşünerek hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, şartını taşımadığınız için işsizlik maaşı alamayacaksınız.
Bilgi için teşekkür ederim