Borsaya yatırım yapmak istiyorum ama pek bilgim yok. Okuduğum kadarıyla komisyonlar önemliymiş. Borsada en az komisyon alan banka hangisi?borsa işlemleri
Borsada işlem yapabilmek için ya aracı kurumlara ya da bankalara ihtiyacınız var. Bu kurumlar, hacim bazlı veya pay adedi başına olmak üzere 2 tür komisyon alır. Bu oranlar bankalara göre değişiklik göstermektedir. Ben sana bu alanda en uygun komisyon oranlarına sahip bankaları sıralayayım.
Borsada En Az Komisyon Alan Bankalar
1- Garanti BBVA
Garanti Yatırım
Garanti BBVA'nın kuruluşu olan Garanti yatırım, uygun komisyon oranları ile borsa müşterilerine hizmet vermekte. Garanti yatırımın belirlemiş olduğu komisyon oranı on binde 18'dir. Alım ve satım toplam komisyon oranı binde 36'dır.
2- Akbank
AK Yatırım
Akbank'ın kuruluşu olan AK Yatırım'ın da komisyon oranları gayet caziptir. İşlem hacmi üzerinden komisyon alan AK Yatırım’da toplam komisyon oranı on binde 20'dir. Bu oran alım ve satım toplam oranıdır.
3- Denizbank
Deniz Yatırım
Denizbank'ın kuruluşu olan Deniz Yatırım, bir diğer avantajlı oran sunan bankadır. Deniz Yatırım alım ve satımda ayrı ayrı olmak üzere binde 44 komisyon almaktadır. Dönem dönem kampanya yapan Denizbank'ı takip etmekte fayda var.
4- Yapı Kredi
Yapı Kredi Yatırım
Yapı Kredi Bankası'nın kuruluşu olan Yapı Kredi Yatırım, tabela komisyon oranı binde 1,19'dur. Bu oran sadece alım komisyonu olup, satımda da aynı komisyon alınmaktadır.
5- Halkbank
Halkbank Yatırım
Halkbank'ın kuruluşu olan Halkbank Yatırım, borsada en az komisyon alan bankalar listemizin sonunda yer alıyor. Tabela komisyon oranı alım ve satım için ayrı olmak üzere on binde 9'dur. İşlem hacminiz aylık bazda yükseldikçe bu oran düşebilmekte.
En iyi oranları alabileceğin bankaları sıraladım. Bu arada, tüm bu bankalardan işlem hacminizin yüksek olduğunu veya olacağını ileterek daha uygun komisyon oranı talep edebilirsiniz. Kazancın bol olsun. :)
Arkadaş en fazla komisyon alanları sıralamış. Hepsini ara görüş. Paana göre komisyon fiyatı belirlenir. 5/10.000 fazla komisyon ödeme. genel aralık on binde 5-8' dir.
aralarında çok fark yok ama banka olarak kullandığım iş Bankası veya Vakıfbank tavsiye ederim. diğer türlü Akbank, garanti, ziraat çöp sayılır. kimisi anlık veri hiç göstermezken kimisi bir kaç tane gösteriyor. is bankası hepsini ücretsiz gisteriyor