Dişimizden tırnağımızdan arttırdığımız 3-5 lirayı en iyi şekilde değerlendirmek için çabalıyoruz. Paramızı değerlendireceğimiz en iyi bankayı arıyoruz haliyle. Altın hesabı da vadeli veya vadesiz olabiliyor ama altın hesaplarında daha çok altın alım - satımında makas aralığı önemli bir etken. Ben sana bu makas aralığı en iyi bankaları önereceğim.
Altın hesabı hangi banka avantajlı?
1- Akbank
Türkiye'nin önde gelen özel bankalarından biri olan Akbank, 1948 yılında kuruldu. Uzun bir geçmişe sahip ve Türkiye'de geniş bir müşteri kitlesi tarafından tercih ediliyor. Bu yüzden altın hesabı açmak için en avantajlı bankalardan biri. Akbank ile altın hesabında minimum işlem tutarı 0,01 gram. Vadesiz Altın Mevduat Hesabınızdaki birikiminiz 400.000 TL karşılığına kadar Devlet Güvencesi altında oluyor. Şubeye vereceğiniz bir talimatla düzenli olarak Akbank ile altın alımı ve altın birikimi yapabilirsiniz.
2- Türkiye İş Bankası
Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kurulan Cumhuriyet döneminin ilk özel bankası olan Türkiye İş Bankası, 2019'da ₺468,1 milyar aktif büyüklüğe ulaşarak, The Banker dergisinin açıkladığı sıralamaya göre ana sermaye bazında dünyanın en büyük 122. bankası olmuştur. Verdiği diğer bankacılık hizmetlerinde olduğu gibi altın hesabı hizmetinde de avantajlı fiyatları sunuyor. Vadeli altın hesabında 2020 yılı itibariyle 181-365 gün arası 10 gram ve üzeri için yüzde 0,20 faiz veriyor.
3- Ziraat Bankası
Ziraat Bankası
Gerek faiz, gerekse kredi gibi bankacılık işlemlerinde kamu bankaları en avantajlı oranları sunduğu gibi döviz, altın gibi yatırım araçlarında da piyasaya en yakın rakamları verir. Ziraat Bankası'nın altın alım - satımında makas aralığı çok iyidir. 2020 yılı itibariyle vadeli altın hesabına yatırılan 10 gram ve üzeri altına 181 - 364 gün arası için yüzde 0,50 faiz veriyor.
4- Vakıfbank
Vakıfbank
Bir diğer kamu bankası olan Vakıfbank da bu tarz değerli maden yatırımında güncel kurlara yakın fiyat verir alım - satım işlemlerinde. Sadece altında değil döviz yatırımlarında da aynı avantajlı rakamları sunar. VakıfBank’ın Altın Çağı Hesabı vadesiz altın hesabı oluyor.
5- Halkbank
Halkbank
Bir diğer kamu bankası olan Halkbank da yatırım araçlarında oldukça avantajlı oluyor. Vadesiz altın hesabı açabilmek için minimum 1 gram altın olmalı. Vadeli altın hesabında ise 10 gram ve üzeri bir bakiyeniz olmalı. 30 gün ile 1 yıl aralığında vadeler sunan bankanın verdiği faiz 0,01.
6- Kuveyt Türk
Kuveyt Türk
Sırada altın hesapları konusunda gizli bir kahraman var. Altın bankacılığı adı altında; altın cari hesap, altına altın katılma hesabı, ziynet altın katılma hesabı ve birikimli altın katılma hesabı olmak üzere 4 çeşit hesap sunuyor. Vadeli ve vadesiz olabilen bu hesap türlerinden birisi mutlaka senin için.
Türkiye'de hizmet veren, en iyi altın hesabıolan bankaları sıraladım, umarım yardımcı olabilmişimdir. Kazancın bol olsun. :)
yatırımcı olarak seçme imkanımız var ister kuyumcudan al ister bankadan. ben forex işlemleri ile meşgülüm. bana Amarkets ten almak daha uygun geldi. fiziki altın eskiden alırdım. şimdi almıyorum