Yakında beni istemeye gelecekler, öyle altın delisi insanlar değiliz. Nişanlıma da söyledim bir şey takmanıza gerek yok diye ama olmaz öyle şey adet neyse o yapılır diyor. Yani piyasada bu kadar çıkmışken, ne kadar isteyebiliriz ki? Durumları kötü değil. Kaynanam da arayıp ne istiyorsan söyle kızım dedi. Ama hem utanıyorum hem de altın bu kadar yüksekken ayıp olur diyorum. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ailem bu konuda karşı tarafı asla sıkmaz bende açıkçası bu durumda istemem öyle bir şey olsa karşı tarafa annemi babamı koyarak bakarım 3 erkek kardeşim var o yüzden bunun bilincinde hareket ederim. Ve herkes etmeli işlerine geldiği gibi insanlar adet icat ediyor.
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılUmarım karşıma sizin gibi anlayışlı biri çıkar :) Günümüzde evlilik çok zor bence zaten düğün vb şeyler hem maddi hem manevi olarak insanı oldukça yoruyor birde kız tarafı 20-30 gram altın isteriz dedimi komple çöküyor damat tarafı. Bence damat tarafının durumu iyide olsa altın abartılı istenmemeli adet yerini bulsun diye 5-10 gramlık iki bilezik alınabilir veya 5 i biyerde alınabilir hiçbirşey almamakta olmaz elbette ölçülü gidilmesi gerekir yani. Şahsen benim kız kardeşim olsa ben altın istemesine kesinlikle karşı çıkardım ve aldırtmazdım başlık parası yok artık deniliyor ama "şukadar gram bilezik isterim" demek açıkça modern başlık parası sistemidir bana kalırsa.
Benim mesela yapabilceklerim sınırlı asgari ücretli çalışıyorum evleneceğim kişi illede 30-40 gram bilezik isterim derse hadi güle güle derim direkt. Bugun 40 gram bilezik isteyen evlendikten 2 yıl sonra ev eşyalarını komple değiştirtir.20 Yorumla
+1 yılOlayı şöyle yaklaşmak istiyorum tabii dünya insanı böyle ama bizim insanımız paraya daha bir taptigi için hani Gerçekten bu konuda acımasız davranabilirler elki buna önyargı diyeceksiniz ama aslında önyargı değil bu insanın maalesef İçindeki para hırsı ile doğru orantılıdır Çünkü içimizde Fırsatçı çok Bunu herkes dahil Yani en iyi insan bile nefsin karşısında yenilebiliyor yani bu konuda bir miktar söyleyemem ama çok isteyecegi kesin
00 Yorumla
Belki kadın zamanında yapıp koymuştur köşeye biz 4 bilezil adana almıştık kaç yıl önce ilerde abim evlenirde takarız diye abim liseden sonra direk çalıştı maaşını verdi anneme bilezik yaptı daha bu sene evlendi. Şimdi almaya kalksak zorlardı 4 bilezik kız tarafı da 5i bir yerde istedi onu da iyi ki corona öncesi almışız.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
46
Cevap
38Cevap
+1 yılİstenmez. Sene 2020 oldu türkiyede halen kızlar satılık. Adı başlık parası, yok adı süt parası yok düğün altınları...
Bu ne lan kimi kandırıyonuz. Türkiyenin %70 i fakirlik sınırında. Sonra neden evlilik oranları düşüyor. Sanki o yapılan düğünün masraflarını belediye karşılıyor. Evlendikten sonra oturup karı koca paşa paşa ödüyorlar bir gün elalemin gönlünü hoş tutayım diye.
Düğün kadar luzumsuz bir gelenek daha yok. Evliliklerin azalmasının en büyük sebebi evliliğin kendisi. Toplum olarak az daha evrime ihtiyacımuz var. Kızları satma kültüründen daha sıyrılamadık46 Yorumla- +1 yıl
Helal abime be :) Türkiyede evlenmek isteyip evlenemeyenlerin sesi oldunuz resmen
- +1 yıl
@Aashh düğünde saçma bir adet fuzuli gereksiz bir masraf
- +1 yıl
@Aashh aynen öyle be ağzın bal yesin bekar mısın bekarsan tanışalım senin gibi kız bulmak kolay değil türkiye şartlarında ;)
eltilerin olacaksa hiç acıma derim. Sonra sana altınlarıyla hava atacaklar, evlendikten sonra çocukların olacak falan altınları ben en azından çocuklarım için bir nebzede isterim. Hayat git gide daha pahalı oluyor ve maddi durumunuzun kötü olup olmayacağını kimse bilemez. Görmemiş gibi çok istemek olmaz tabi. Ama maddiyatları neye el veriyorsa o kadar yapmalılar bence. Altın sadece sana gelmiyo eşinle çocuklarınla bir gelecek kapın oluyor. Bu kadar mütavazi olma derim.
10 Yorumla
+1 yılBedavaya kızı alıncada kıymet bilmiyorlar evlenmeden önce istedin istedin sonra pişman olmada.. bende aynı hatayı yaptım, ozaman 18 dim durumları yoktu bana 1 bilezik taktılar kızlarına gelince 15 bilezik istediler bilmem ne istediler 🤣🤣🤣 Herşeyini dört dörtlük yaptırdılar.. Ne koparırsan kardır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdet yerini bulsun diye bir dünya masraf yapıp, evlendikten sonra bunların borcuyla uğraşmak, altınları zararına satmak gerçekten aptalca.
İmkanı elverdiği kadar, geline şıklık katacak bir miktar takı takmak çok daha makul. O altınların bedelini evlendikten sonra eşinle birlikte siz ödeyeceksiniz.10 Yorumla
+1 yılişte evlenmemek ya da evleneceksem de yabancı bir kızla evlenmek isteyeceğimin sebeplerinden bir tanesi
bizimkiler hem gereğinden fazla masraflı, hem de neredeyse hiç bir işe yaramıyorlar..312 Yorumla- +1 yıl
@Aashh baksana işine gelmeyen bir vasıfsız eksilemiş hemen...
- +1 yıl
@Aashh hatta 4 oldu :D
- +1 yıl
@Aashh yarı alman yarı türk bir sevgilim var zaten çok şükür, üniversite bir bitsin onu bekliyorum ben de...
- +1 yıl
@Aashh ama haksız mıyım? cidden eski kadınlarımız gibi elle tutulacak bir özellikleri yok artık
- +1 yıl
@Aashh yok tek evlat :) , o doğduktan bir süre sonra anne babası boşandı
- +1 yıl
@Aashh valla türkiye gibi malum konunun afrikası bir ülkede yalnız kalmazsın rahat ol :)
kusura bakmayında nal gibi kız satıyorlar ben parayla mak alamam kimsr kusura bakmasın nikah kıyarız biter işine gelmeyende başkasına satsın kendini yeter artık bu düzene dur demek lazım para kazanmayı kokay sanıyor aç köpeklet
00 Yorumla
+1 yılGünlük kullanabileceğin türden ince setler var. Pırlanta görünümlü.
Onlardan aldırabilirsin. Bilezik de bozdurduğun zaman en düşük işçiliği olan bileziklerden aldır ki işinize yarasın zamanı geldiğinde.00 Yorumla
+1 yılAslında altın istemek bana çok saçma geliyor.
Dinde belirtilen bir mihir ve miktari var.
Erkek tarafı bunu dile getirir zaten kimse de zor durumda kalmamış olur.
Kız tarafının ucuk derecede bir meblâğ istemesi aç gözlülük başka birşey değil.10 Yorumla
+1 yılIsteme. Her ne kadar kocanla evinize gelicek olsada kocanın parasını altına yatırma. Düzgün bir yüzük iste zaten elinde ne varsa evine ailesine harcar..
20 YorumlaÖrf ve adetleri bir kenara bırakın. Ekonomik bir krizdeyken bir evlilik yapmak zaten çok zor olacaktır üstüne üstlük zar zor geçinen insanların çok olduğu yerde altın salkım istemek yakışık almaz...
10 Yorumla
+1 yılBende şunu istiyorum diyemem...
Kendi gönüllerine bırakırım.. sanırım en güzeli o...
Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin...10 Yorumla
+1 yılSakın altın miktarı söyleme hatasına Düşme.. Annecim sizler en doğrusunu bilirsiniz Sizlerin de Oğlu sizin evladınız her ne yaparsanız kendi evladınıza Yapacaksınız, lakin elinizde Olmayan fazla Bütçelere Girmenizi istemem. Diyebilirsin bu arada Seni daha istemeye bile gelmedilerse O senin nişanlın değil sevgilin olur daha 😂
10 YorumlaBu devirde evlenen erkek kusura bakmasın ahmaktır bence. Evlenmek her şeyiyle 500 bin lira en az. Bu paraya gider bir daire alırım veya son model bir araba.
00 Yorumla
+1 yılKesir kesmeyin sizde ne kadara güçleri yetıyorsa o kadar takarlar bizde istemeye geldikleri zaman nişan ya da söz yapılacaksa 1-2 tane bilezik takılır oda takarlarsa
00 YorumlaMerak etme altın istemen zaten senin kârına olmayacak. Evliliklerin %80 inde o altınlar bir şekilde borç bahanesiyle , bir şey bahanesiyle alınıyor , erkek tarafından ya da erkeğin ailesi tarafından.
00 YorumlaSiz içinizden geleni takın de işte açık açık çünkü ilerde onların ağzında lafta kalmamış olurr devir kötü bir devir insan daha kendi akrabasına, yakınına güvenemiyor şu an.. dikkat et hele ki kadınsan geçen akrabamız tarafından dolandırıldık düşün ki
00 Yorumla
+1 yılO kadar güzel kalplisinki bizim gelinde 10 tane bilezik istedi durumumuz yokken babamiz yokken birde pirlanta yuzuk birde set istedi ne kadar guzel kalplisin bu kalbini koru❤️
00 YorumlaO zaman siz bilirsiniz de. Nişanlına da söyle çok almasınlar tabi istemiyorsan. Bence de gerekli değil ya. Hediye mahiyetinde takılmalı. Çok istemek bana da saçma geliyor.
00 YorumlaMadem adet o zaman o adet niye durumu olmayanlara laf yapıyor. bir bitsinlee artık şu adet örf batıllar ya. Nikah isteyeni linç etmeyi bırakıp, para gözlülüğe neden kimsenin sesi çıkmıyor
00 YorumlaEvleneceğin kişiden altın yahut yat kat vesaire istemek bana çok saçma geliyor. Gönlünden ne geçerse onu takar onu alır durumu olmayanları zorlamanın rencide etmenin ne anlamı var.
00 YorumlaAltın isteme muhabbeti, Cahiliye döneminde arapların kızları insan olarak görmediğinden, ücretle sattıkları dönemlerden kalma bir gelenektir.
Bu yaşıma kadar bekar kaldıysak, ücretiyle hatun almadığımız için😀10 Yorumla
+1 yılSen MELEK misin? acaba Türk olduğuna inanmak istemiyorum :)
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen bir şey isteme. Sizin adetiniz neyse bize uygundur de. Kendi ellerinden geleni yapsınlar. Adetleri neyse ve güçleri neye yetiyorsa onu taksınlar. Sen bir şey söyleme bence
21 Yorumla
+1 yılÇok bişey istemiyorsan ayıp olmasın diye bir bilezik istesen yeter bence ya da onlara bırak içlerinden ne geliyorsa alsınlar
00 YorumlaSiz nasıl uygun görüyorsanız de, altın istenmez. Hele ki miktar belirtilmez, her iki taraf da kendi imkanları dahilinde elinden geleni yapar.
00 Yorumla
+1 yılHerkes birini bulur ama birbirini bulmak çok az insana nasip olur. Sen ve nişanlın birbirini bulmuş. Ömür boyu mutluluklar diliyorum 💕🌺
00 Yorumla
+1 yılErkek tarafına bırakılmalı. Kız gelip bana "Şu kadar altın istiyorum." dese hayatında başarılar dilerim.
10 Yorumla50 adet 1 ons us eagle coin iste... 😂 namin yurusun.
10 Yorumla
+1 yılBende seninle hemfikirim ama istememekte diret bence adet diye masraf olmamalı boşuna 🙂
10 Yorumla
+1 yılEvlenirken kız tarafının altın istemesi cok ama cok gurur kırıcı bir sey bence mehir dışında söylüyorum. Benimde ailem beni yillar once altin karşılığında satti ve bu bence hic guzel bir sey ya da adet degil.
20 YorumlaBorç senln... Olur. Bakma sen yargıya iş asla o nokta olmasın olan kadına olur...
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 625 cevap paylaştı. Gelenekleri bir kenara birakmali insanoglu hemde bian önce
00 Yorumla
+1 yılİsteme olayı nişandan önce olmuyor muydu? Bir tek bunda takıldım 😂
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSize bırakıyorum de, onlar neyi uygun görürse artık...
00 Yorumla
+1 yılİstenmez, karşı tarafa bırakılır onlar nasıl uygun görüyor, maddi durumu neye yetiyorsa
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldüğününde sana çeğrek takıcam kuzen altın fiyatları düsecek mi yukselcek mi sence kazandığım parayı altın alayım mı yoksa dursun mu dursun dimi düşerse zarar ederim
00 YorumlaArtık gümüş aleminyum falan takılmalı alışkanlıklar değişmeli
00 Yorumla
+1 yılbu nezaketini koruyarak biz böyle böyle düşündük size nasıl uygun olursa denebilir sanırım
10 YorumlaYazık günah ya adet deyip insanları bir sürü orijin altına koyuyorlar ondan sonra gel de bu borçları öde gel de mutlu bir yuva yap gel de mutluluk içinde yaşa
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılBenim için kendisi altından değerlidir. Kendine değer biçiyorsa diyecek bir şeyim olamaz.
00 Yorumla
+1 yılBu neyin görgüsüzlüğü cidden övünebileceğiniz tek şey takılan takı yapılan düğün evinizdeki eşya mı abi taksan nolur ya seven insan bir beklentiye girmez cidden ne denir ki size
10 YorumlaHerkes acımasız ister ama karşıyı düşünen yok yapsın der kendi olsa acımalarını ister ama kız tarafı olursa acımazlar bizim toplumun bir tezat yönüde bu maalesef
10 Yorumla
+1 yılKız tarafı. böyle der ilk başta sonra yapmadın olur. samimiyetsizlik. resmen
00 YorumlaOnlar nezaketen demis olabilir az iste bence ha zorladilar alirsin abartmadan kolunda kalir birgun durumunuz filan kotu olsa esine destek olur verirsin kotu gunler icin
Allah mutlu mesut etsin🌼👌00 Yorumla
+1 yılAilenin bir düşüncesi yoksa erkek tarafı gelip ne kadar altın istiyorsunuz dendiginde siz ne düşünürsünüz diye bir sorulsun. Sonucta o altınlar sizin birikimininiz olacak ama cokta zorlamaya gerek yok
00 YorumlaEvet adettendir Frenk işte birde iki katlı zincir 20 tane bilezik altın ablamın eşi Urfalıydı baya altın takmışlardı.😂 Şaşırmıştım
10 YorumlaYinede onlari zorlamayacak kadar olabilir her sey pahali evlilik cok luks olmus
00 Yorumla
+1 yıl3 bilezik de bir sayı koy yeter kimseyi zora sokma evlemdiginde esinle borc sana kalacak emin ol altınsızlık sıkıntı degil ama borc sizi yıpratır
00 Yorumla
+1 yılBen nisanlin yerinde olsaydım 250 Gr 22 ayar bilezik takardim
10 Yorumla
+1 yılO zamqn istemiyorum de ben kızınız olmak istiyorum de siz ne isterseniz onu alın de
00 YorumlaKarşı tarafın gücü neye yetiyorsa o kadar. Yani bir isteme muvzusu olmamalı iki taraf içinde.
00 YorumlaValla bizim dünürler 1 hafta önce düğünde 135 gram istediler
00 Yorumlaİlla altın takmak istiyorlarsa. Altına verilecek parayı yetimhaneye bağışlamayı iste
00 Yorumla
+1 yılDur yarın cuma açıklama yapılacak ondan sonra karar verirsin 🤭😂
00 Yorumla
+1 yılYav 20 25 yaşındaki bir erkek çocuğundan beklentileri nedir bu kız tarafının anlamiyorum
05 Yorumla- +1 yıl
Emin ol biz istemesekte adet bu diyip bizi de zorluyorlar bazı şeylere
- +1 yıl
Böyle adetler olmaz olsun insanı zora düşüren adetler
- +1 yıl
Dediğim şu iki tarafta bazı açılardan zor duruma düşüyor benim fikrim kimseyi karıştırmadan (Izin alınmamasından bahsetmiyorum.) Iki kişi aranızda halletmek. Emin ol doğru insansa altın beklemez.
- +1 yıl
Evet dogru
Altın istemesin? Niye istiyor?
10 Yorumla
+1 yılSadece alyans yeterli bence 🙂
00 Yorumla
+1 yılHerkes şerefi kadar taksa yeter
00 Yorumla
+1 yıl50 gram taksın koluna mevzu bitmiştir. :D
00 Yorumlaİçinizden ne geliyorsa de.
00 Yorumla- Devamını Gör (24)
Devamını Gör(69)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Altın piyasasının çıktığı bu dönemde kız tarafı ne kadar altın isteyebilir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler