Yeter ki bir bahane olsun hemen Atatürk'ü kaldırıyorlar, saçma ve gereksiz buluyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
lan ayasofya basıcaksanız 1 lira yerine basın atamın kurdugu ülkede atamın resmini görmedigim parayı alırım evde saklarım sizde saklayın piyasada kalmasın böyle para
Anı olarak yapıldı hatıra olarak yani sürekli bu şekilde olmayacak belli sayıda bu paralardan ürettiler bunda provakatif davranmanı gerektirecek bir durum yok
Kardesim normalde kelime duzeltmem ama baska bir gorustede ayni kelime hatasini yapmissin o yuzden uyarayim o kefen degil kefe. Her neyse dinle para dolayli yoldan hep beraberdir zaten. Bir olmazsa digeri olmaz. Çoğu cami her cuma camiye yardim diye para toplar. Ve bu paralar camiye kullanilmaz hic zaman. Para her haliyle müthiş bir reklam malzemesidir. Ve para uzerinden reklam yapma gayretindelet hepsi bu. Bunu sadece ulkemiz degil her ulke yapti ve yapiyor.
Kusara bakma türkçem bozuktur ama tarihim iyidir, bizim ülkemiz bizi ilgilenirir başkasının ülkesinden bizene tamam herkes yapıyor diye biz neden yapıyoruz? Sonra kalkmış dış devletler bizi kıskanıyor neden diyoruz? Onu bunu boşver de kimseye reklam yapmıyorum sadece insanların fikrilerini ögrenmek istedim sadece o kadar herkesin görüşüne saygı duymak ZORUNDAYIZ...
Kardesim sakin ol sana reklam yapiyorsun demedim. Para ayni zamanda reklam aracidir. Ozellikle kagit paralarin arkasinda genellikle egitici gorsel ve bilgiler yer alir. Donemsel olarak ulkede ki onemli boyuta ulasmis her ne varsa kisa sureli Hatira adi altinda uretilir hepsi bu.
İnönü atanın resmini kaldırıp kendi resmini koyduğun da kimsenin sesi çıkmamıştı. CHP 1942 de Bandırma vapurunu hurdaya sattığında da sesiniz çıkmamıştı