Peki bu soruya sizin cevabınız nedir? Dolarla ne işiniz var?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bir Türk vatandaşı olarak, asker şahıs olarak, ve sürekli sıcak bölgede kalan biri olarak sunu soyleyebilirim;
şu an dünyada ki ekonomik krize göre bizim süreci iyi atlattığımızı düşünüyorum. Ve daha da iyi olacağımızı düşünüyorum. 1974 de kibris barış harekatı da yapılan sorti sayısı (sorti= askeri helikopterlerin gidiş dönüş ismi) sayısı 1000, Şu an 2020 yılının 8. Ayında kuzey doğu (ırak) bölgesine yapılan sorti sayisi 100 000 den fazla bu tabiki bir maliyet, Libya Suriye ırak ve Akdeniz'de yapilan bir çok faaliyet=maliyet anlamına geliyor. Ayrıca pandemi sürecinde bazi ülkeler gibi IMF den sicak para isteyip onların bize suriyeden, libyadan iraktan çekil cümleleri ile karşı karşıya kalmadık. Mart Nisan mayıs ayında satılan konut satisi aylık 250 000 adet. Son 10 yilin en yüksek rakamı, yapilan 300 milyar TL lik yardım, kısa çalışma ödeneği, tüm dünya isten çıkarma yaparken isten cikarmama genelgesi ya daha neler. Nankör olmamak gerek.. konuşmak isteyen varsa yorum kısmına üslubuna dikkat ederek cevap verebilir. Yoksa lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye, muamelesi yaparim.
Senin baktığın gibi değil ülke
@KoçburcuErkeği34 nasılmış söyle bakalım?
Ve üzücü olan bunu söylemiş olması değil çünkü siyaset boş laf salatasıdır; buna inanan ve sokaklarda bu cümleyi kullanacak onlarca cahil cüheyla var.
Madem dolar önemli değil neden kurlar yükseliyor diye her şeye zam yapıyorsunuz size ne? Etin kilosu avrupayla aynı çevir bakalım euro'yu tl'ye diyordu bakan pakdemirli. Çevirme o zaman? Bize ne biz euro ile mi hayvan besleyip pişiriyoruz? Onlarda kilosu 5 euro, bizde de 5 lira olsun hadi.
A ama unuttum. İlaçları, yemleri, tüm bakım ürünleri ithal; saman bile ithal. Dolayısıyla dövize bağlı bu durum. Tüh yanlış örnek verdim.
Cevap
86Cevap
2023ü bekliyorum bıktım bu akepeden halkla bildigin dalga geçiyor ama yine oy atıyorlar aklım almıyor ne şehitlere saygısı var ne türk halkına askerler ölüyo rte diyo bir kaç şehidimiz var arap şeyhi ölüyo yas ilan ediyo
halk aç çocuguna pantolon alamadı diye intihar eden insan var ama suriler önemli türk halkından 55mr dolar hiç birşey ya
bizden alınan yüksek vergileri suriyelilere dinazorlara yok efendim şarkıcıya yatırsın valla ben halkını bu kadar sömüren başka bir insan görmedim DOLARLA NE İŞİMİZ VARMIŞ enflasyona bak hiç birşeyden anlamayan damadını koyarsan başa böyle olur torpilci pzvenkler sizi
Ya dalga geçmiş ya da verecek cevap bulamamış ve böyle birini de bu ülkeye ekonomiden sorumlu bakan yapmışlar ki bu ülkenin geleceğine de gençlerine de çok yazık oluyor. Bakan Albayrak heralde özel şirketlerin dolar borcu olduğunu bilmiyor, bu ülkeye giren akaryakıtın dolara endeksli olduğunu bilmiyor ve doların küresel bir para olmadığını da bilmiyor, aslında çok iyi biliyor da işte milletle böyle bir dalga geçer gibi cevap vermiş. Bu ülkenin geleceği bu kişiler yüzünden heba oluyor. Beka sorunu diye diye herkesle düşman olduk. Ve işin acı tarafı ise insanların hala böyle insanlara inanır olması ve böyle insanlara da kesinlikle acımıyorum. Sonuçta kendi düşen ağlamaz ve sonuçlarına da katlanacak, tabi arada olan bize de olacak.
Adam bilmediğinden değil kitlesini bildiği için böyle diyor. Algı yönetimi yapıyor ne kadar berbat bir durumda olsa bile gayet iyi ve güzel, normal göstermeye çalışıyor.
Malum kitlesi de Trumpa kafa tutacam diye doları ateşle yakan kesim. Oda böyle der tabi.
Katılıyorum ama karşısında gerçekten gazeteci olsa böyle diyemez zaten.
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ Doğru ve dürüst gazeteci mi bıraktılar etrafta? en ufak doğru söyleyeni hapse tıktılar.
Bak burası çokomelli doların yükselişi Türkiye'nin atağa kalktığının göstergesidir. bakın tekrar söylüyorum burası çokokremli - nutellalı bunlar dış güçlerin oyunu bunlar. bla bla bla bla. senelerdir aynı terane olan halka oluyor yazık. cahil bu halk aqa bu kadar net.
Dış borçlar artıyor her halta zam geliyor
doların 10 kuruş dahi artması bizim ülkemizin dış borçlarının milyon dolarlar artmasına sebep oluyor bunlar da bizim dolarla ne işimiz var diyor bunu diyen normal bir vatandaş olsa hani bir ihtimal verebilirim araştırmıyordur diye de adam hazine bakanı yaw
Monopoly oynayan bir bebeyi koysak o bile daha güzel bakar şu ekonomiye. Ne işimiz varmış. Ne işimiz yok diye sormak lazım. Adam dünya parasıyla ne işimiz var diyor saçmalığa bak. Ülkede ki her şeyin dolar üzerinden değer kazanıp kaybettiğinin farkın da bile değil. Çokomelli.
O kadar okul bitirmis bir de hazine bakanlıgi yapmakta olan bir insanın bu kadar cahilce konuşması mümkün değil. Elbette kendisi de biliyor neyin ne olduğunu ama malum kitleyi uyutmaktan başka çareleri kalmadiklarindan dolayı utanmazca konuşabiliyorlar.
Yani daha önce hiç eleştirmemiştimde ARKADASIN HABERİ YOK kullandıgımız Herşey demicemde Elektronik Eşyalar her vatandasın kullandıgı hepsi dolar bazlı Buna örnek 200 300 tane Kafamda ürün yazarım her insanın Her ticaret yapanın kullandıgı Cahilce konuşmus
Türkiye Cumhuriyet'i tarihinin ekonomi konusunda en yetersiz Maliye Bakan'ı olduğunu bu söylemlerle kanıtlamış oldu.
Elimizdeki telefon fiyatları, yakıt, evimizi yaptığımız malzemelerin fiyatı, düğünlerde astıģımız altınlar, bindiğimiz arabalar, kullandıģımız ev eşyaları, vs...
Bu ülkede herşey dolara endeksli.
Düne kadar dolar 6-7-8 olacakmış diyorlar bunlar savsata diye açıklama yapıp gülerken niye o gün demedin dolardan bize ne diye?
Dolar ile maaş alsak neden yükselmesinden korkalım? Böyle birini maliye bakanı yaptılar ya pes diyorum. Seçmenine bak seçilenini gör. Hepsi aynı kafa. Benzin zamlarına karşı " banane ben hep 50 tl lik alıyorum" diyenlerden ne bekleyebiliriz?
Bu halkla ne kadar dalga geçecekler bakalım daha.. Almışlar arkasına Kanal D yi, A haber'i tv 24 ünü, Show tv sini CNN Türk'ü, Trt sini tüm gün insanları afyonluyorlar yalanlarıyla. Ama gidişleri yakın hiç merak etmesinler.
Peki madem öyle kendilerinin dolarla ne zoru var da sürekli artış gösteriyor? Bunların işi Türk lirasıyla olmalı ama dolar düşsün diye piyasaya yeni para sürüyorlar. Yeni para süre TL'nin değerini düşürüz. Ama anlayana işte. Apdalları başımıza bakan diye dikiyorlar. Bir de utanmadan dolarla ne işiniz var diye üste çıkıyor. Duble namussuz bu herif.
harcamalarimiz dolara endeksli, telefon, araba, benzin, elektrik, dogalgaz... princ, mercimek, et, balik... hayatimizin her alaninda ithal urunler var. bunu diyen adami paradan sorumlu bakan yapan zihniyet normal degil.
basitçe: bizim onunla bir işimiz yok da onun bizimle işleri oluyor. yükselince bu meret örneğin: Vatan Bilgisayar'da sözde kampanyalı 9999 TL olan TV ne hikmetse -dolarla ne alakası var- oluyor 11399 TL (yine kampanyalı ama haaa) Vestel Venüs E5 gidiyor 4-5 ay içinde 950 TL'den 1595 TL oluyor. Ben hep 50 liralık benzin alıyorum aaabii :(
Reisimiz, herşeyimiz, dünya liderimiz, herşeyimiz, varlık sebebimiz sayın cumhur başkanımızın damadından daha usturuplu cümleler beklerdik ama ne yapalım. Eldeki malzeme bu.
işte sorun da burada keşke dolarla maaş alsaydık da bari karşılardı birbirini alışveriş yaptığımız birçok ürüne şu an zam gelecek ve maaşlarımızı eriyip gidecek adam resmen dalga geçiyor milletle 😠
Karını aldatırken sana lazım oluyordur euro dolar duş kaç para oldu derdim 😉 uçkur sevdası filmi çekilsin baş rol belli değil mi
Dolarla maaş almıyor millet ama az önce firma sahibim isyanlardaydı...
Bir metre ve en kalitesi düşük kumaşın kaç dolar yaptığından haberi yok zaar..
Erdoğan bütün akrabalarına torpil yapmış akrabaları hep bakan olmus ülkenin ekonomi durumu felç bunu diyorum sadece. Kendilerine iyi bakıyorlar ama ülke geçinemiyor hayat şartlarını zorlamaktan başka bisi yaptıkları yok.
kullanılan ürünlerin büyük çoğunluğu ithal olduğundan bize dokunuyor doların euronun artması
madem dolarla maaş almıyormuşuz da neden köprü yol havaalanı hastane ihaleleri dolarla yapılıyormuş
haklı !!! :)
artık maaslar dolar almaya yetmiyor zaten
bu toplumun bir yastık altı birikim alıskanlıgı vardı ki zaten o yastık altinda sözündeki paralar yatirımlar cokdan bitmisti ama kalanıda corona virus aldi allah herkesin yardimcısı olsun
Ben takdir ederim abi. Biz şurda iki tane kızı aynı anda idare edemiyoz adamlar 80 milyonu aldatıyor 😂
Dolarim var zenginlesoyorum mercedes alicam 😂
Bu konularla dalga gecmeden duramiyorum kusura bakmayin. Ekonomiden anlarim bana basit geliyor belki.
mallarin urunlerin cogu ithal veya yerli de olsa ara mallari ithal yani disa bagimliyiz.
Dolar artarsa urunlere zam gelir halkin alim gucu duser enflasyon artar.
O yuzden dolarin artmasi vatandasi ilgilendirir
Ben psg macini izledim zaman kaybi olacagini biliyordum 😂
Nerde cahil, boş konuşan varsa hepsi ülkeyi yönetiyor. Batıyosun türkiye batıyosun. Geçmiş olsun gelen nesile b. k çukuruna doğacaklar
Yemin ederim milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Bu kuru gürültü lafları duydukça sinirim tepe çıkıyor.
Biri der buzdolabı satışı iyi ekonomi iyi. Biri der dolar yükselirse yükselsin dolarla ne işiniz var. Öf artık öf.
yurt dışında 18 bin euro olan audi a6 nın türkiyede farı 23 bin tl olduktan sonra euroyla dolarla ne işimiz olurki bizim?
Dogru canim dolarla ne isimiz var cok hakli ben hep 50 liralik benzin aliyorum (!)
Herşeyi dolara endeksleyenler utansın... bakın benzine yine zam... dolara bağlı... inşaat malzemelerine zam... neden kimi malzemeler dolar endeksli... bilgisarlara zam.. neden dolar endeksli..
endişe bilinmeyen şey için olur endişelenmiyorum kesinlikle fiyatların artacağını biliyorum aldığın bir çok hammadde dolar eneji ihtiyacı dolar bazlı nasıl artmayacak fiyat
benim dolarla işim olmaz ilgilenmiyorum ve takip bile etmiyorum bu cahil ve ne dediği belli olmayan bir bakan anlayışı benim umrumda bile olmaz. Bu boş kafalarla ben vakit bile harcayamam
Burada Albayrak, "Kokoyu illaki de dolarla toplayıp çekmenize gerek yok, aynı görevi bizim para da görüyor. Ben yapıyorum mesela, ooooh kafa da ne güzel!" demek istiyor aslında 😀
Yemin ederim varya bunlar halka yalan söylemeyi bıraktılar artık halkla dalga geçiyorlar
resmen halk ile dalga geçiyor adam. bir parodi gibi izliyor ve gülüyorum. benimde cevabım asıl senin o koltukta ne işin var damat (:
Buna cevap vermek kendime hakaret. Cidden ciddiye alınıp cevap verilebilecek kapasitede biri değil. Benim açımdan
Ne demesini bekliyordun, ''bizim hatamız, ekonominin içine sıçtık kusura bakmayın artık'' falan mı..
Başka bir ülkede bir ekonomi bakanı bunu deseydi yaka paça görevinden alınıp hapse tıkılırdı
Ulen resmen telefonum yoktu telefon alamıyordum neden çünkü dolar şeysi. Nasıl dolarla ne işiniz var elektronikler ev eşyaları uçmuş gitmiş hâlâ diyorlar ki bilmem ney
Eğitim bakanı sınava girmek zorunlu değil desin bu dolarla ne işiniz var desin oh valla yakında bizimle ilgileri kalmaz.
Dolarla ne işimiz yok ki 🙄 herşey dolara endeksli biri bunu sayın bakana hatırlarsın veya bilmiyorsa da öğretsin 🙄
Sorunda orda ya dolarla maaş alsak sesimizi çıkarmayacağız
Bu berat albayrakın ekonimiden zerre anlamadığının kanıtıdır
Ne doları canım Türkiye’nin dolarla ne işi olabilir bizim her şeyimiz tele
Doları bilmem de profil fotoğrafın nasıl bir yokluk çektiğini anlatmış, çok güldüm 🤣🤣🤣
Ekonomi, maliye ile alakası olamayan birini bakan yaparsan böyle alaycı bir tavırla bunları söyler. Sonumuz hayır olsun.
Ülkemizdeki çoğu ürün döviz endeksli dövize göre fiyatlar değişiyor kömür bile ya memlekette aldık satıcı dolara göre zamlanıyor dedi ülkemizde çıksa ne fayda?
kendi şirketlerinin dolarla ne işi olduğunu açıklasın önce ardından bizim ne işimiz olduğunu açıklarız
ben dolar almıyom aama aldıgımız urunler hep doların yukselısı ıle orantılı zamlanıyo maaaşlar yerınde sayıyo derdım
Bu adam ne zaman azini acinca dolar altin cikiyor Allah kahretmesin onu
Dolarla işimiz olurmu hiç :))) Bakan bunu nasıl söylemiş olabilir hala aklım almıyor.
Tekstilcilerin geneli dolarla iş yapıyor ne olacak peki bu durum...
bakanım doğru söylüyor, ne işim var, ne diye kafama takayım canım?
Bu gerçekten ekonomiden sorumlu bakan mı? Madem konuyu bilmiyorsun bu konularla aran yok bari çalışıp cevap verseydi soruya yani şok yaşıyorum ne diyim
Neredeyse yediğimiz yemeklerden tut kullandığımız ürünlere her şey ithal bu durumda dolarla alışveriş yapılıyor demi? E dolar ne kadar artarsa ürünleri ödemek için o kadar para veriyorlar bu vergiye yansiyor uçuyor. Yapilan yollar köprüler hastanelerin kiraları ne oluyor peki? Onlarda uçuyor
Telefon dolarla elektrik dolarla köprü geçişi dolarla
Ahahaha. Sinirim bozuldu. Bırakın artık şu çokomelli doları. Neyinize yetmiyor TL.
resmen küfür eder gibi konuşmuş. benzin dolarla üretimde herşey neredeyse dolarla hep yurtdısından makineler arabalar vs geliyor. resmen şaka gibi ve hala ekonomi bakanı.
Şöyle anlatayım;
İlk steteskobumu 100 liraya falan almıştım doların düşük olduğu zamanlar Yenibirtane daha almam gerekti 900 liraya aldım
Bir de dolarla mı maaş alıyorsunuz demiş g*rizekalı. Dolarla maaş alanın derdi mi olur bu dönemde.
gerçekleri söyleyince spam yiyoruz, bu sefer susacağım.
Herkes kendi işine baksın onun dolarları vardır diye böyle rahat borcu olan ne yapsın siz söyleyin
Bir bakan olarak vatandaşın dolarla işini çözemediyse, ben başka yorum yapmak istemiyorum.
Maaşı dolar olan kişi dolar artışına sevinir diyemez tabii karşısındaki.
Don lastiğini bile dolarla satın aliyoruz sayın bakan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?