Selamlar.
Maddi gelir altında bir evliliğe bakıyorsak eğer o evliliğin uzun ömürlü olmayacağını belirtmek isterim. Tabii ki geçinmek için maddiyat önemli, maddiyat önemli fakat bunların yanında maneviyatta önemli.
Evlenicek olan iki eş, lise ya da üniversite mezunu değilse veya güzel bir işleri yoksa asgari maaş ile çalışmak zorunda kalınır.
Benim evlenicek olan çiftlere tavsiyem, şimdiden kenara altın koymanız veya faize para bırakmanız. Çünkü evlendiğiniz zaman gerçektende hergün hesap kitap yapıyorsunuz ve hiçbirzaman o yaptığınız hesap kitap tutmuyor.
Örnek veriyorum eşiniz ile birlikte maaşınız asgari ücrete takammül ediyor değil mi?
2.300 + 2.300 = 4.600 (yuvarlıyorum).
1.000 = Kira
1.000 = Ev faturaları (Telefon, su, doğalgaz, elektrik, internet)
800 = Aylık mutfak alışverişi
200 = Yol masrafları.(minibüs vs.)
geriye 1000 tl para kalıyor ve bu 1000 tl para bir şekilde biryere gidiyor ve ay sonunu genellikle getiremiyorsunuz.
Fakat bilinçli iki çift evlilikten yıllar önce kenara biraz birikim koymaya ve mesleğini eline almaya gayret etmiştir hatta başarmıştır.
Arkadaşlar üstüne bastırarak söylüyorum. Eğer ki gerçekten 3000TL' altında maaşınız varsa evlilik işlerine hiç yanaşmayın, ki eşinizinde çalışmak zorunda, birşeyler yapabileseniz.
Ama siz harçla borçla evlenip birde huzur beklerseniz, o huzur hiç kapınıza uğramaz.
Ev içinde kaos doğar, hergün büyümeye devam eder. İlerliyen zamanlarda çocuk sahibi olursanız o çocuk bu kaostan kötü etkilenir ve psikolojik sorunlar hayatına engel olarak çukurlar kazar.
İlk olarak kendinizi düşünün sonra geleceğinizi, sonra edineceğiniz çocuğu. Düşünmeden bir adım atmayın.
İyi günler, herkese mutlu günler.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evlilik için maaştan daha önemli şeyler var. Kafa uyumu, beklentilerin uyumu, hayat görüşü uyumu gibi.. Kendimden örnek vereyim amacım sadece evlenmek olsa şimdiye kadar çoktan evlendirdim. Ama insanın nasıl bir evlilikte mutlu olabileceğini de hesap edebilmesi lazım.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
108Cevap
Para & Ekonomi konusunda 758 cevap paylaştı. Adam saatini satıp kadının güzel saçları için gümüş bir tarak aldığı sırada, kadın adamın saatine zincir alabilmek için saçlarını satıyordu...
Hayatı idame ettirmek için evet para şart ama sadece para da yetmiyor. çift maaş alan da yetmiyor diyor tek maaş alan da. İnsanın kanaatiyle alakalı bir şey bu.10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılMaaşa odaklı bir evlilik yürümez gadası. Çünkü her iki tarafta doyumsuz ve gözü aç olur.
00 Yorumla
+1 yılGörüşleri okudum ama benim düşüncem
Söyle ki.5 ile 10 arasi insanlarin kazanci olsa isterim tabiki. ama çocuğu abarmali düşünceye sahip. Bir insan evi gecindire bilmesi icin 3500 tl yeterli 1200 ile 1500 kiraya versen 2300 tl kalir bunla çok rahat bir şekilde yaşanılır. işin sirri ise yorganina göre ayağını uzatacaksin. esnaf olarak 15 ile 25 bin TL gelir oluyor Bağzen de 30 dayanip geçtiği aylarda oluyor, bunun tabiki hepsi net elde kalmiyor bagzen oluyorki 25 bin kazansan gidip 25 bin tl yi mağzemeye yatiriyorum bu beni üç ay götürüyor bu demek deyil ki hepsi kaliyor, hesabi kitabi kuvetli olan insanin zekasi farklidir yerinde yasamayi hesap yapmak gerek. İstediğini bugun alamadin yarin alirsin isin sirri budur bence, normal şartlarda 3500 TL yeterlidir ama fazlasi olsa insanlar icin tabiki daha iyi olur 😊20 Yorumla
+1 yılEvlilik maddiyatla erkeğin subay polis veya pilot olması ile makam mevki gibi şu kadar kazanıyor diye düşünüp olmamalı evet günümüz gereği parada lazım bu da yadsınamaz bir gerçek ama sevdiğiniz adam - adam diyorum çünkü ister çöpçü olsun isterse de belediye de bir memur- eşine güvenen saygı duyan biri olsun yeterli
Çöpçü dediğime alınmayın arkadaşlar onlar da işini yapmasa bo* götürür her yeri 🤦🏽♀️ denen o ki ne yaparsa yapsın alın teri ne kadar kazanırsa ailesini gecindirir maddiyat o kadar önemli değil111 Yorumla- +1 yıl
Sizin gibi düşünen insan kaldı mı? Çok doğru yazmışsınız
- +1 yıl
Maalesef bu karşı taraf içinde geçerli çok yok😑
- +1 yıl
Tabi ki de öyle.😊
- +1 yıl
Yorumlarda da gördüğümüz gibi herkesten bir para ile ilgili yorumlar var 🤦🏽♀️
- +1 yıl
Bence para evet illaki önemli. Ama şu var ben ve eşim kimseye muhtaç olmadan geçinelim yeter. Benim fikrim bu. Önemli olan saygı, sevgi ve sadakat.
- +1 yıl
Bence de eş kadın yani bir işi olmasa ev kadını olsa da evin beyi her ne yaparsa yapar eve para getirir ailesi için bende öyle düşünüyorum ki zaten yeni nesil okuyan bir nesil çalışan kadınlarda artıyor 😊
- +1 yıl
Katılıyorum size 😊 ama yorumlara baktım cidden üzüldüm 😕
- +1 yıl
Bende 😑
- +1 yıl
Umarım karşınıza tarif ettiğiniz gibi biri çıkar 😊
- +1 yıl
Bu zamana kadar çıkmadı ama vardır bir zamanı çok teşekkür ederim inşallah size de gönlünüzde ki gibi biri çıkar 🙏🏽
- +1 yıl
Benim de çıkmadı bazen acaba hiç çıkmayacak mı diye düşünüyorum 😔 güzel dilekleriniz için bende teşekkür ederim 🙏
+1 yılKişi kendi uygun birisine bulursa sade bir nikahla bile evlenebilir. Bütçesine uygun eşyalar alabilir. Önemli olan seni sen olduğun için seven kişiyi bulabilmek. Öyle bir kişiyi bulduğunda yarınlarında güzel olur. Allah herkesin karşısına iyi ki diyebileceği eş adayı çıkarsın 🌸
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,9b cevap paylaştı. Birikimim, düğün masraflarının yarısına yetişti. Diğer yarısı için, köydeki kullanılmayan harmanyeri satılacak. Bu da %75. Geri kalanı için kredi çekilecek. Arabayı satmam zor ve imkansız. Modifiyeli Tofaşla eşdeğer. Satsam kazalı ve trafikten çekilmiş Murat 131 almaya mecburum. 4 bine yakın maaş alıyorum.
10 Yorumla
+1 yıl7.000-10.000 nasıl rakamlar yahu? Ne kadar gelirle lüx yaşanır sorusu değil ki bu. Ne kadarı yeterlidir! Sen yeter ki ruh ikizini bul 4.000 de yeter 5.000 de ruh öküzüne rastlarsan ya da bir Kezban a 10-15.000 de kazansan kurduğun hayaller kâbusun olur.
10 Yorumla
+1 yıl1 memurun aldığı para ya da uzmanın aldığı para kadar. Yani devlet işi.
Onlar işe başlarken 4.500 TL ile başlar her yıl da artar. Hem yıl sonuda çiftte maagas alırlar. Emekli olduklarında ise daha çok para alırlar. Emeklilik parası yani.
Ama her 2 bireyde iyi maagas almalılar. Aldıkları para birbirlerine yetsin. Bence10 Yorumla
+1 yılEvlilik hayali kurmanın maaşla ilgisi yok bence. Evlilik bir imzaya bağlıdır. Nikah bile yeterli.. Kişi karakter olarak, bütçe olarak, kalp olarak kendine denk birisini bulursa masrafsız, sade bir evlilikte yapabilir. Yeter ki seçimi doğru olsun. Fakir olan kişinin de hakkıdır evlenmek. Mühim olan kalplerin bir olması 🌺
33 Yorumla- +1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻
- +1 yıl
Kalplerin bir olmasıyla iş bitiyormu zannediyorsun. Sevgi karın doyuruyor mu
- +1 yıl
Düşünce tarzin gercekden güzel helal. olsun
Her maaşta evlenilir. Evlenince insan daha çok para kazanmanın yollarını da arayıp çözüm de buluyor. Ama rahat bir evlilik icin eve 7-8 bin TL girmesi iyi olur. Ama daha düşük gelirlileri korkutmasın bu.
10 Yorumla
+1 yıl- İstanbul, Türkiye'de yaşamak isteyen ve
çocuk bakmayı düşünmeyen bir çift için
toplamda 10 bin tl gelirleri olması yeter.
- Evet, müsait.10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 372 cevap paylaştı. 4 bin küsür gelirim var. Şu devirde mesleği olan bir hanımefendi ile de tanıştığımı düşünürsek. Bence gayet yeter. Sadece evlilik süreci sıkıntıya sokar o da zamanla düzelir.
10 Yorumla
+1 yılEve girecek total rakam en az 6 civarı olmalı ki çift birbirlerine boş sitresler ile takılmasın. Kira falan ise zaten amuda kalkmak gerek. Bu ülkede hayat kolay değil.
10 Yorumla
+1 yıl5 bin yeter diyen öğretmen ne yapsın 😂 öğretmen ile evlense biraz zorluk çeker. Ben 7-8-9-10 bin alsam eşim 5-6-7-8 bin alsa parayı ortaya koyar bu hepimizin derim öyle yok şu benim bu benim param demem.
10 Yorumlakarı koca calısıyorsa ve giderleri sıgara alkol kullanıyorsa eger sıgara alkolu azaltıp gelire katkı saglana bılır ıkı tarafında tutumlu olması lagzım.. anlıyışlı olması lagzım :)
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılİki seven ve tok gönülle evlilik hayali kurulur. Gönlü ve gözü aç insanlara trilyon verseniz o evlilik yürümez. Bunu haberler ve magazin programları hergün yüzümüze haykırıyor.
10 Yorumla 10 bin nedir ya 10 bine ben neler yaparım 10 bin gelirimiz olsa aylık ben rahat her ay 5 bin kenara atarım 😂😂😂
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 647 cevap paylaştı.
+1 yılBu nerede yaşayacağına göre değişir ornegin ic Anadolu kucuk bir ilde 4k ile geçinirsin ama İstanbul'da imkansiz. Her yerin enflasyonu farklı
10 Yorumla herkesin hayati farkli simdi esim olacak kisinin gelir gider dengesi ne bilemedigimden toplayip cevap veremiyorum
10 YorumlaHayır şu an değil. Yatırımlarım haricinde birikimim de olmasını bekliyorum. Bekliyorum, çünkü maaşlı çalışıyorum
10 Yorumla
u +1 yılÜlkemizde aylık bin dolara evlilik hayali kurulabilir. Rakamı ufak göstermek adına doları seçtim. Ahaber
10 Yorumla
+1 yılParagöz birisi değilim ama en az 4000 lira falan olması lazım
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHenüz bir gelirim yok, ilerleyen zamanlarda inşallah 3.500-4.000 TL civari olacak. Evleneceğim insanın da bu civarda maaş aldığını düşünürsek yeterli evet.
20 YorumlaHenüz değil kendi paramı kazandığımda ve o sorumluluğun altına girebileceğimi keşfettiğimde evlenirim belki.
20 Yorumla
+1 yılMaddi olarak hiç hazır değilim evliliğe inşaallah evleneceğim kişi hazırdır xjxjxj
20 YorumlaBence maaş önemli değil. Ama bir o kadar da önemli.
Aşk, sevgi daha önemli ama karın doyurmuyor. Maaşta para da bir yere kadar güzel görünebilir.
Uzun lafın kısası orta direk hayat, bol sevgi aşk...00 Yorumla
+1 yılKadın profili burada çok önemli çünkü şeyma subaşına acun bile yetmedi düşün
10 Yorumla
+1 yıl10 bin TL altına hayal kurmak bile pahalı şu zamanda.
10 Yorumla
+1 yılÇok kazanan çok harcar az kazanan az harcar yani bir şekilde olur evlilik maaşla olmaz bence
10 Yorumla
+1 yılMaaş bir yana yaşım daha evlenmek için uygun değil.
11 Yorumla
+1 yılEvleneceğim kişiyle toplam min 8000 bin civarı olmalı
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılMaddi gelirim 3000-4000 arası olması lazım ki geçim konusunda rahat olabilelim.
10 Yorumla
+1 yılEskiden paramı vardı yüksek olursa olsun maaş hep fazlasını ister insanoğlu
10 Yorumla
+1 yıl7.000 civarı gelirim var ay sonu zor geliyor ve evli değilim
13 Yorumla- +1 yıl
İnanırmısın 8K dolarda benim gelirim var bende ay sonunu zor getiriyorum.
- +1 yıl
Nerde yaşıyorsun
- +1 yıl
Dominik Cumhuriyeti.
+1 yılİki tarafta çalışıyor desek 15 bin yeterli olur diye düşünüyorum
10 YorumlaAyağına yorganına göre uzatırsan eğer 2 500 lira ile bile evlenirsin
Maaş değil tasarruf edebiliyorsan Hersey güzel
Turkiyemizde çoğu insan 2 3 çocuklu ve kirada bunların çoğu da askeri ücret geçiniyor yani10 Yorumlayok para önemli değil yok bilmem ne diyenlere hiç inanmayın, evlilik için iyi para lazım. evlenince siz sadece iki bireyi değil ileride olacak olan çocuklarınızın hayatlarınızı da düşünmek zorundasınız.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer tek kişi cakisacaksa 7-8 bin
Ev kira ise 7-8 artı kira kadar.
Yaşamasakta olmeyelim Yeter dersen 5bin civarı10 YorumlaEşimle ortak bir şekilde aldık eşyalarımızı tek tarafa yıkmak istemedim ikimizin maaşı da iyi olmasına rağmen borç ödüyoruz özellikle bu dönemde evlenenlerin Allah yardımcısı olsun her şey 3 katına çıkmıştır garanti
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes 6 bin 8 bin 10 bin yazan bile var abartmayın isterseniz kirada değilsen aylık 3500 4500 arası gayet rahat geçirilir
13 Yorumla- +1 yıl
Bimden geçinirsen evet haklısın
+1 yılParalara bak. Devlet memurlarının, işçilerin hiçbirinin evlenmemesi lazım buradaki yorumlardan yola çıkarak:d
00 YorumlaMüsait de neden evleneyim ki dertsiz başıma neden dert alayım :D Elin kızını neden ççekeyim anası babası zar zor çekerken :D
00 Yorumla
+1 yılMaasi hic olmayanlarin sucu ne? Heekesin bir hayali var. Herkes kendi durumuna gore hayaller kuruyor.
00 Yorumla
+1 yılCoğrafya kaderdir ve buradaki faktör nerede yaşadığın bir küçük ilde yasarsin çok rahat geçinirsin büyük şehirde yasarsin geçiremezsin
10 Yorumla
+1 yılHayalimizdeki adamı bulalım. Ozaman Evlilik hayal olmaz😅
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence müsait 9 bin ideal gibi yani ki zaten artık zamanı da geldi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl10 bın ve uzerı yazan yazana bu ulkede 50mılyon kısı bu rakamın altında ve evli oldurdunuz mılleti
Evın varsa eger yasantına gore 4 bınede gecınırsın rahat olabılmek ıcın ıse 6bın ve uzerı ıyıdır10 Yorumla
+1 yılValla en kötü kotu ihtimal 5 bin tldir. Ama bu parayı ben dahil ülkemizin %95 i alamıyor..
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 437 cevap paylaştı. Türkiyede işçi maaşıyla hayal kurulmaz onçin Allah ne verdiyse onunla evlenmek gerek sjsj
00 YorumlaMulkiyet kalkmadigi surece ne kadar olursa olsun asla ideal bir evlilik parayla alakali degildir.
00 YorumlaAldığı maaşa göre seçim yapmıyorum. Karakterine bakıyorum ben
00 Yorumla
+1 yılBenim gayet müsait ama niyetim yok gerek de yok. Çok isteyen ile eve çıkarım
00 Yorumla
+1 yılSüt marketlerde satılıyor. Evde inek beslemeye gerek yok☺️😇😅
00 YorumlaDeğil Ama Birbirini Sevdikten Sonra Paranın Önemi Olmaz
00 Yorumlaevlenilecek adam mi kaldi ortada hepsi ya aldatıyor ya aldatıyor (linç is loading)
33 Yorumla- +1 yıl
@SütlüKola noldu tatlım sende mi aldatan tayfalardandın:Dd
- Para & Ekonomi konusunda 970 cevap paylaştı.
+1 yılİstanbul ise, 7-8 bin üstü iyi.
Benimki uygun ama asla düşünmüyorum10 Yorumla izmirde ev kndinin olursa sigaran yoksa 6 bin lira yeter.. hatununda sigarası olmaması lazım..😂🤣
10 Yorumla
+1 yılYurt Dışında yaşıyorum Elektrik Mühendisiyim, yurt dışında biriyle evlendim o da Elektrik Mühendisi maaşımız geçinmemize yetiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayal kurmak icin para, para icin maas, maas icin is gerekiyor😂😂🙈
10 YorumlaOkuyorum canım daha maddi gelirim yok fakat zengin koca da aramıyorumm didvskvsbbsbsjsb
52 Yorumla- Devamını Gör (95)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne