Altın ve kıymetli madenlerin fiyatları çok artacak. Nikel, bakır , çinko gibi metallerin de fiyatları baya baya artmaktadır. Bu tür kriz dönemlerinde, kıymetli madenlerin fiyatları çok yükselir. Paranın değeri ise azalır.
Düşeceğini sanmıyorum. Her zaman diyordum, 2020 düğün sezonunda çeyrek 600 olacak. Çünkü aşağısı olma şansı yok bu gidişatta. Para etmiyor paramız. Avrupa'da 80 90 birime satılan altınlar burada 550 600 birim. Çok komik artık.
Bugüne kadar kenara her ay bir çeyrek atanlar köşe oldu; en akıllı yatırım altın şu devirde.
Amerika battı diye manşet atanlara sormak lazım. Amerika sağlık sistemi çöktü, amerika batıyorcular cevap verin artık. Abd battıkça dolar, altın yükseliyor. Abd batıyor borsa çakılıyor, millet akp'nin köprülenni yiyivecek :((
Doğru diyorlar, abd normal olarak %30 daralma ve piyasadan hisseleri toplama yolunda gidiyor, ama dünya konvansiyonel ticaretin para birimi $ olduğu için hücum ediyor. Arz talep dengesi bozulduğu için dolar değerlenmeye başladı.
@Herakles34ist Bu virüsü piyasaya salan Abd'nin ta kendisidir. Amerika çökmez. Amerika çöküşte olsa, ilk önce Türkiye ve ona benzer az gelişmiş olanlar rahata kavuşmaya başlardı. Orantı böyle. Amerikan merkez bankası devamlı karşılıksız para basıyor? Para basmanın getirisi enflasyon ve değersiz para birimine eş değer gelir. Hani orantı? Amerika para bastıkça, parası değer kazanmakta. Bu da dünyanın hala tek lideri ve ayakta olduğğunu gösterir. Asıl çöken bizim kendimiz. Herkes ayakta uyumakta malesef. Abd, avrupa, çin bir şekilde toparlanırlar. Bunlar ihracatı ve üretkenliği yüksek ülkeler. Türkiye ımf veya dışardan para bulamazsa göreceğiz amerika nasıl çöküyor
Dünya da hiç bir paranın karşılığı yoktur, merkez bankasının piyasaya verdiği borç senetlerinden biri de paradır. Dünya para birimleri fiyatlanırken piyasa çeşitli verileri kullanır ki burada o ülkenin ekonomik hacmi, gelişmişliği, sisteme duyulan güven vs. başı çeker. Türkiye dünyanın en kırılgan ekonomisi liginde, ısrarla yerini koruduğu sürece düşmanları önce kendi içimiz de sonra kapital sistemde aramak lazım.
@Herakles34ist Kendi içimizde ki düşman kim? Bizi ayrıştırp bölenler olmalı sanırım. Kamplaşmalarla, sizden olanlar, bizden olanlar diyenlerin kendileri. Artıkekonomi ezbere dayalı bilgilerle işlemiyor malesef. Karşılıksız para basan ülkelerin haline bir bakmak lazım. Paran değerli ve dünyada iş yapıyorsa ancak etkilenmezsin. Türkiyede para basıyor şu an. Ve o basılan paralar geri emilmezse, ne olacağını herkes görecek. Dolara talep hiçbir zaman bitmez. Abd zora girdiği an doları basar ve işine bakar. Avrupa da keza öyledir. İçerdeki düşmanı da yaratan şimdiki iktidarın ta kendisi ve hesabınıda ödeyecek. Türkiye de, sağ ve sol olayları bitmişken,2002 den sonra, tekrar toplumu kamplaştırma içine sokanlar düşünecek. Yandaş olan olmayan, müslüman olan olmayan, başı kapalı ve başı açık. Bizden olursan vatan sevdalısı, olmazsan terörist diyerek insanları kızdırmakla, içerideki düşmanları azaltamaz kimse. Bu devletin kasasını tam tıkır edip, koca memleketin döviz ihtiyacını katara bağlayanların hiç kabahatı yok olmalı
Ekonomimiz zaten kötüydü, bu virüs hepten perişan edecek ülkeyi. Ama bunun sorumlusu 17 senedir, ülkenin kasasını boşaltanlar, devletin hazinesini yandaşlara peşkeş çekenlerdir. İyi günler beklemiyor bizi..
Aslında ons düşüşte olduğu süreçte gramda düşüş olması gerekirdi. Fakat dövizin çift yönlü yukarı hareketi gramı aşağı çekemedi geçen hafta. Bu saatten sonra zor gibi. Özellikle bu ay çıkışını devam ettirir.
bu konuda yorum yapmak zor 300 liraya indiğinde 350 gram alma fırsatım kaçtı, sadece 60 gram alabildim. tekrar 330-340 liraya çıkacağı kesindi buna rağmen almak nasip olmadı. tekrar inermi? inebilir ama 400-450 liraya kadarda çıkabilir.
Altın düşer cıkar ama uzun vadeli yatırımcı iseniz fiyatına bakmadan akın derim altın düşsün alırız die beklemeyin ozaman kaybediyorsunuz imkan oldukça alın
Neden helal kazancını vadeli hesaba yatıyorsun ki dügün yakın zamandaysa hiç girmeyin zaten altın işine altın yapınca alınca en az 1 yıl bekleyeceksin ki kar ede bilesin ben 410 dan aldığım zamanlar oldu 420 440 450 den aldığım oldu duyorlar şu an sayıları 3 lü rakama ulaştı cok şükür sizede tavsiyem budur
Kardeşim ben cok araştırdım en güzeli fiziki altın yani gidiceksin kuyumcuya vereceksin parayı alıcaksın eline altınını saklıycaksın banka daki altın hesapları sakıncalı biraz dini acıdan intetten bakın isterseniz en iyisi yastık altı dedigimiz türden ben sayıları cogalınca kasa kiraladım bankadan her ay gücüm yettikce yapıyorum götürüp kasaya atıyorum unutuyorum onları da orda birisin ev parası olacak inşallah
@matkapucu ben normalde uzun vadeli almıştım ama, çok önemli bir gelişme olunca, mecburen düştüğünde bozdurdum... Sağlık olsun... Ama dediğin gibi, altın uzun vadede kazandırır...
Ürerim olmadıkça arz talep dengesi değişecek ve çöküş devam edecektir. Çöküş oldukça da değerli mallar değer kazanmaya devam edecektir. 400 de durursa altın değerli mal olarak öpüp başının üstüne koyabilirsin. Zira yıkımın ne zaman biteceği konusunda daha açıklama yapabilen bile yok. Devasa bir kriz bu sonuçları herkes için acı olacak.
Düşmezz grm 450 -500 arasına gelecek çeyrek 600 - 650 leri bulacak.. 2 ay once burada her altın sorusu sorana bunu soylemıstım altına yatırım yapın dıye..
Altın sürekli yükselme eğilimindedir.. son 15 yıla bak gör.. yine yükselmeye devam edecek.. kıyamet kopana dek yükselecek.. Altın böyledir.. ateşi falan yok yani , o sürekli ateşli.
Çok zor! Altın fiyatları sürekli yükselişte ve düşeceğini düşünmüyorum. Yaşadığımız bu süreçte de giderek artacağını bekliyorum. Yatırım yapacak olanların güvenli limanı, altındır.
Ülke olarak fakirleştiğimizin resmidir ama sadece ülke demeyelim dünya büyük bir krizin içinde ve herşey dahada kötü olacak bu virüs yeni dünya düzenini oluşturacak.
Bu gidisle zor ekonomi kotuye gider altin düsmez benim anlamadigim abd koronadan en cok etkilenen uljelerden dolar hala yuksek bu ay biraz düsşe dicem bizmde ekonomiz kotuye gidiyir
Altın yatırımım bu ara %45 deger kazandı bu dalgalanmada dahada yükselecek bu şekilde taa ki bu işler düzelmeye başlayana kadar Altın her zaman güvenli liman tezim dogrulandı benim için
Altının ateşi düşmez, çünkü bu hayatın bana garezi var. Eskiden 20'ye yakın cumhuriyet altınım vardı, babam hepsini aldı ve şu an meteliksiziz. O zamanlar altın çok ucuzdu. Aynı altınlar şu an duruyor olsaydı zengindik.. boş versene, hangi atılan taş bizim kafamıza isabet etmemiş ki.
bir bk anlamadım millett işinden oldu zaruri ihtiyaçlardan dolayı herkes alttını satıp harcama yapar dediler altın düşer bu durumda dediler altın uçtu gitti