Şehit yakınları ve gazilere verilecek. Bir başvuru falan da almıyorlar. Belirlenen kişilere verilecek deniyor ama bunu kim nasıl belirliyor? Başvuru olmadan neye göre verecekler o da ayrı bir soru işareti. Umarım ihtiyaç sahiplerinin cebine girer, başkalarının değil! 🤨
Bizim devletimizde milletimizde kimseyi darda bırakmaz normal zamanda tartışmalar çatışmalar olsa dahi zor gunde kenetlenmesini iyi biliriz kime yeter neye yeter diyenler ihtiyaci olmayan kişiler onlar sussa da gercek ihtiyac sahiplerini duysak el birligiyle yardim etsek daha dogru olur diye düşünüyorum ama yaygara yapmak bazilarinin öyle hoşuna gidiyor ki ne kadar gereksiz saygılarımla
Ya şunu hâlâ bir partiye bağlayan zihniyetler var. İçinde bulunduğumuz durumun siyasetle ne alakası var. Devlet her türlü imkanı sağlamaya çalışıyor daha yok şu partiyi tutanlara verilir yok buna saçmalamayin lütfen. Soruya gelinecek olursa; Asgari ücretle geçinemeyen ailelerde var çevremde tanıdıklarım, illaki onlara da verilir diye düşünüyorum.
Valilik/kaymakamlık/belediye/muhtarlık gibi kurumlarda kaydı bulunan dar gelirli ailelere yapılacak yardım. Bunların arasında genelde çalışanlar yok diye biliyorum
1000 lira da para sanki mk, 150 dolar. Ukrayna bundan on sene önce yetim çocuklara bu parayı veriyordu her ay, sorsan oranın devleti bizden daha fakir çıkar.
Belli olmuyor, şu sıralar ailemin firmasında ihracat işlerine bakıyorum, bazen pek para girmiyor, bazen de masraflar düştükten sonra 15-20 bin euro falan geliyor ayda.
Şu virüs olmasa bitireceğimiz işlerden bu hafta bir 150 bin lira daha toplardık, ve yurtdışından birilerine mutlaka bir iş bağlar bir iki haftaya avansını alabilirdim.