Dünyada finansal konularda kalıplaşmış yazılı olmayan kurallar vardır.
Örneğin faiz yükselirken borsa düşer gibi.

Peki ülkemizde son 3 ayda altın neden bu kadar yükselişe geçti ? Bu yükseliş neyin göstergesi ?
Size bunları açıklayacağım lakin önce Ülkemizde uygulanan ekonomi politikasına bir göz atalım.
şu an uygulanmaya çalışılan sıkı para politikası aslında sadece faizi yükselt , vergilerin peşine düş , cari açığı kapatmak için fon bul.
Başka hiç bir şey yapılmıyor bu seviyede bir enflasyona bu müdahale asla yeterli değil.
Özetle bu yükseliş aslında bize bunu gösteriyor.
Bakın ülkede son yıllarda değişen maliye bakanlarının genel olarak televizyon karşısına geçip yaptığı konuşmalara bakarsanız genelde sürekli tekrar eden yastık altı birikimler hakkında yapılan konuşmaları görürsünüz.
Bir ülkenin para birimi değer kaybettiğinin en belirgin göstergelerinden biri Altın fiyatlarının döviz yükselmezken yani yükselmesi için bir sebep yokken aniden yükselmesidir.
Size istatistik kurumlarının çıkardığı istatistikler aracılığıyla büyüme ,enflasyonda düşüş, kişi başına düşen milli gelirde artış gibi şeyler gösterilse de bu istatistikleri manipüle etmek kolaydır.
Ama altının değeri yalan söylemez. Halen para basıyoruz ve halen durum kötüye gidiyor.

Özetle bir ekonomi bakanı çıkıp yastık altı birikimlerden bahsediyorsa bu ekonominin kötü gidişatını durdurmak için halkın gücünü kullanmak istemesindendir.
Yani finansal okur yazarlığı olan insanlar bu tabloyu gördüğünde işin gerçek yüzünü anında anlıyorlar.
Bu yüzden yüksek enflasyonu olan ülkeler altından korkarlar çünkü altın yalan söylemez.
İnsanlar paralarının değerini korumak için altına yönelir çünkü altın sebepsiz yükseliyorsa paranın değeri düşüyor demektir.
Yıl sonuna kadar bu kötüye gidiş değişmezse ki 3 ayda değişeceğini sanmıyorum yıl sonunda enflasyon yine yüksek olacak ve yine düşük açıklanacak.
Özetle altının yükselişi devam edecek gibi görünüyor.
Cari açığı vergi ile kapatılamayacağını herkes biliyor ama kimse uygulamıyor çünkü iki eli bağlı biri ancak bu kadarını yapabiliyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Öncelikle bilgilendirme ve emek için çok teşekkür ederiz.
Peşine düşülen çarelerden öte ülkede, baştan aşağıya doğru uygulanacak kontrollü ve kesinlikle yaptırımı olan bir mekanizma çalışmalı.
Buna ne dersek diyelim..
Ben şahsen buna, entelektüel kalkınma hamlesi, derdim.
Kültür ve ahlâk seviyesi doğru düzgün çalışan, aksi durumlarda hesap verebilen bir toplum, her daim kalkınma ve devamlılık sağlayan bir yolda ilerler.
Bilenler bilir..
Eskiden de ciddi enflasyon sorunları vardı.
Ama hayatım boyunca bu kadar kötü ve uzun süreli devam edenini görmedim.
100 yılı aşkın bir süredir bildiğimiz Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde bulunan maddelerin tamamını şu an hayatında gerçekleştiren kaç kişi vardır bir düşünün bakalım.
Gerisi teferruat.
Sevgiyle
Altına geçilir yakında doğrudan eski zamanlarda ki gibi.
Onun için dünyada yeterli miktarda altın madeni yok artık. Dünya nüfusu çok fazla artık.
Çünkü üç ay önce ben altınla borç aldım o yüzden böyle yükselişte borcu ödersem düşecek
Güzel paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim
Altının gramının 5 bin olması çok sürmez sanki
Teşekkürler paylaşım için
Altın almam gerektiğini 🤔🙂
Kim bağlamış bu arkadaşın iki elini?
Siyasiler 😂
Güzel bir yazı olmuş teşekkürler
Halkın iyice geberecegini