Günümüzde malesef Anadoluda hala pamuk kullanımı çok yaygındır..
Hijyenik ped yerine pamuk veya kumaş ped kullanmak doğru mu?
#KızGibi
#Meczup

Eskiden annelerimizin, anneannelerimizin şimdiki hijyenik pedlerin yerine pamuk veya kumaş ped kullanmasını anlayabiliyorum. Çünkü o zamanlardaki üretim ve sanayi ancak bu ürünleri kullanmaya yönlendiriyordu.
Büyüklerimizin zamanında Orkid Platinum, Essential veya Infinity gibi sağlık ve teknolojik açıdan özel günleri konforlu kılan hijyenik ped çeşitleri üretilebiliyor olsaydı, eminim ki pamuklu ped veya kumaş ped yerine Orkid pedler kullanılırdı.

- Seçilecek kumaş pedin doğal ve cilde nefes aldıracak materyaller içeriyor olması gerekir. Özel bölgenin havasız kalması enfeksiyon riskini artırır ve sağlığı tehdit edebilir. Bu sebeple organik pamuktan yapılma kumaş pedler tercih edilmeli.
- Bilmelisiniz ki kumaş pedler, marketten kolayca ulaşabildiğimiz Orkid gibi hijyenik pedlere kıyasla sıvı emiciliği ve sızdırmama özellikleri bakımından pek tatmin etmemektedir. Yine de kumaş ped tercih edecekseniz bu duruma göre her an hazırlıklı olmanız gerekir.
- Özel günlerde kumaş ped değişiminde kirli olan pedi anında temizlemek ve doğru temizlik ürünleri kullanmak gerekecektir. Çünkü kumaş pedi kimyasal temizleyiciler ile temizlemek kumaşta kalıntı bırakabilir ve iyi durulanmazsa cildi tahriş edebilir.
- Ayrıca özel günlerde kanama olmasa dahi pedi 3-4 saatte bir değiştirmek gerekecektir. Bu da sizin bolca yedek kumaş ped edinmeniz gerektiğini gösterir.
Sadede gelirsek; kumaş ped veya pamuklu ped kullanmanın doğruluğu sizin kullanım şeklinize bağlıdır. Orkid gibi hijyenik ped çeşitleri cilt sağlığımız açısından daha etkili ve doğru olduğunu söylemek isterim. Yine de kumaş veya pamuk kullanmak isteyenleri de saygıyla karşılarım, tercih sizin ;)
Bence pamuk, bez vs çok yanlış. Doğaya çöp atmamak için bez ve silikon adet kabı kullanmaya başlayanlar var. Tamam doğa önemli de ped dışındaki şeyler de sağlığımızı bozar. Kumaşı ne kadar yıkasak da üzerinde mikroplar birikecek. Tek kullanımlık bişey kadar steril olmayacak. Çok ucuz pedler var bence kırsal kesim bile olsa hiç değmez o kumaşları yıkamaya hasta olmaya. Herkes ped kullansın 😊
Neden doğru olmasın pardon? Yüksek ayarda yıkarsan bir şey olmaz. Ben ikisini de kullanırım; hem hijyenik ped hem de kumaş bez. Hatta evdeyken sürekli kumaş bez kullanıyorum, daha rahat olduğu için. Hem kumaş bez kullanımının daha sağlıklı olduğunu TV’dan duymuştum. Anadolu kadınları bir şey yapıyorsa bir bildikleri vardır bence..
Kadınlar daha iyi bilirler. Hijyenik diyorsunuz, o zaman hijyenik ped kullanın derim de faydalarını ve zararlarını bilmiyorum. İsme binaen hijyenik ped diyorum.
Ped yokken öyle yapılıyordu zaten. Burada yaşı ileri kadınlar var onlar anlatmalı bu sorunun cevabını.
O zamanlar imkanlar dahilinde olanlarla ihtiyaçlarını karşılıyorlardır eskiler ama günümüzde bu konularda çok ileri gidilmiş. Ayrıca kumaş ped diğer hijyenik pede göre daha çok koruma sızdırma sağlayan bir şey değildir. Denedim ama devam edemedim rahatsız oldum çünkü temizliğe önem veren birisi olduğum için aksi bir durumda huzursuz ve rahatsız oluyorum...
El kalınlıkta parça pamuğu gaz bezine (sargı bezi) sarmak suretiyle sağlam bir alternatif kullanılabilir. Ama tabiki ped kullandıktan sonra bu baya ilkel gelir. Sadece zorda kalınca akılda bulundurmak gereken bir yöntem.
Bence ped daha mantıklı. Son zamanlarda yok adet kabı yok kumaş ped bir sürü şey çıkardılar. Zaten kumaşlar rahat olsaydı eskiler bırakmazdı bence. Boşuna pedlere parada vermezlerdi.
Ben reglimin 2. veya 3. Günü sonunuda peçete kullanıyorum çünkü zate artık kahverengi oluyor bunun herhangi zararlı bir etkisini görmedim 😕
Gunluk ped kullan pecete dusebilir. bir de pecete toz yapiyor zamanla zarar verebilir
Cok kalmazsa sorun olacagini sanmam
2. gununde kahverengi olmasi icin erken degil mi?
menstruasyon kapları var dıger ped pamuk bez gıbı seyler toksık şok rıskı tasır.
benim pede alerjim var feci sekilde aciyor bez koyuyom bazen mecbur
O değil de şu tuvalet kağıtlarına kıl oluyorum. Bı ara havlu kullanmaya karar verdiydim ama işte
Hijyenik pet disinda farkli bisi kullanilmasini onermiyorum. Gordugum saglik derslerinden de yola cikar sunu soylemeliyim; bayanlarin vucudu daha hassastir enfeksiyon kapma olasiligi da daha fazladir bu yuzden hijyenik pet kullnimi daha uygundur
bence yetersız kalabılır kanamaya gore farklı gercı az kanaması varsa kısının kullanıbılır aksın de gecme olasılıgı yuksek bırde pedlerın kısırlastırdıgını duymustum bu yuzdn daha faydalı olabılır pamuk kullanmak
Bence hiç doğru değil. Sonuçta pedler sadece o güne has olarak o amaç doğrultusuyla üretilmiş
Adet kapları var pedleri artık pek tercih etmiyorlar
Bence değil nedenini bilmiyorum ama adı üstünde hijyenik ped
Ped candır gerisi patlıcandır diyoooor gidiyorum canlar😉
Ped kullanıp üzerine kumaş koyulsa daha mantıklı.
En iyisi adet kabı kesinlikle.
Pamuk mu ilk duydum sanmam
Doğru bence arada sırada ama
Hic kullanmadigim icin bilmiyorum
Ne yani şeylerine pamuk mu tıkıyorlar😂
Hangisi hava aldırıyorsa o doğru
Kesinlikle hayır
Pamukku tercih ederim
doğru değil
Denemedim
Pamuk çok yanlış
Değil
Haklısın evet uğraştırıcı ve hijyen riski var ama hastane kayıtlarına bakmak gerek bizim bu ege civarlarında kullanan yok galiba aslında ucuz pedler de var ama bir kimyasal madde varmış pedlerde ce çocuk bezlerinde o daha sakat sinsi ve daha tehlikeli, enfeksiyon olursun kendiliğinden geçer ya da doktora gidersin antiyotik vs yazar geçer.
hijyen sıkıntısı olur diyenlere şaşıyorum. pamuk veya pamuklu kumaşı eskiler kaynatıp tekrar kullanırdı eskiden çok kullanılan bir yöntemdi ve hiç hasta olan duymadım görmedim. kaynayan suya atılan kumaşta mikrop olmaz, olmasıda mümkün değil. he şu var bu yöntemler eskidendi artık hazır pedler var tek kullanımlık uğraşmıyorsun fiyatı uygun derseniz tamam ama eski usüller hijyenik değil diye bişi yok yani...
kız olmak sadece pedmidir ya. herkes orjid ped vs sormus
Ped kullanımı sonrası hiçbir kız zorda kalmadıkça bu dediklerini kullanamaz :)
Bezlerin zararı yok petler zararlı kolayınıza geliyo ama durum bu
Bu devirde yanlış. Hijyenik ped mutlaka kullanılmalı...
Anadoluda ekmeğini zor kazanan insanlar var, bir de ped parası mı versin?
aslında dogru markaları ve guvenılır ürünü kullandıktan sonra bır sorun olacagını dusunmuyorum. ama pamukta dogru secım, sonucta geldıgı yer bellı...
Bebeklerin kullandığı ped en uygunudur herhalde. Hatta bazı reklamlar da milli voleybolcular oynuyor.
içine kaçarşa nasıl çıkaracan karga burnuyla mı
Doğru galiba emin değilim.
dogru degil/ Hastalik yaratir
Eskiler kullanıyordu.
İkisinide kullanmadım
En dogrusu pedlerde k8myasal var
Değil
Bence yanlış ama birde ped kullanmak doğrumu acaba
Olabilir ben pet kullanıyorum
Ped iyidir ama sağa sola atmayın cici kızlar...
Bilemeyecegim k. b
Çok doğru.
çoçuk bezi kullan :)
Aynen
evet
doğru değil
Pamuk Kulan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar