Herkese Merhaba. Uzun süredir regl olamıyorum ve Ramazan ayı sebebiyle henüz hastaneye gitme fırsatı bulamadım. Tavsiye ettiğiniz reçetesiz adet söktürücü ilaçlar veya adet söktürücü bitkisel çözüm yöntemleri var mı? Gerçekten artık sinirlerim bozuldu, lütfen yardımcı olun. Tarlusal reçetesiz alınır mı? Ayrıntı olarak insülin direncim var, Glifor 850mg kullandım ama şu an kullanmıyorum.adet söktürücü ilaç
Reçetesiz Satılan Adet Söktürücü İlaçlar? Tarlusal Reçetesiz mi?
Adet döneminin gecikmesi durumunda her kadının merak ettiği ve çözüm arayışı içerisine girdiği bir durumdur. Adet gecikmesinin birçok sebebi vardır ve çözümleri de mevcuttur. Adet gecikmesinin çözümleri ile beraber, kullanılabilecek ilaçlardan bahsedeceğim, tabi öncelikle doktora danışmadan kullanılmaması gerektiğini hatırlatmak isterim.
Adet söktürücü reçetesiz satılır mı?
Her ay başı görünen adet durumu farklı sebepler yüzünden aksamaya uğrayabilir. Bunda stres, düzensiz beslenme ve hava değişiklikleri söz konusudur. Düzensiz gerçekleşen planlar da bunlara sebebiyet verebilir. Adet söktürücü reçetesiz satılmaktadır.
Tarlusal reçetesiz alınır mı?
Tarlusal
Tarlusal medroksiprogesteron asetat progestojenler olarak adlandırılan bir ilaç grubudur. İçinde 12 adet bulunur. Aşırı östrojen salgılanması ve aşırı östrojen salgılanmasından ileri gelen şiddetli veya düzensiz adet kanamaları ve diğer adet sorunları, adet görmeme ve endometrioz tedavisinde kullanılır. Hamilelik durumunda mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Şiddetli veya düzensiz adet kanamaları ve diğer adet sorunlarında: Son adet döneminizin başlangıcından 16 gün geçtikten sonra genellikle 8-10 gün süreyle 2.5 mg-10 mg. İlacı kullanmayı bıraktıktan birkaç gün sonra kanama başlayacaktır.
Adet görmeme tedavisinde:Tedaviniz üç dönem tekrarlanacak şekilde 5-10 günlük sürede günde 2.5-10 mg. Tabletleri kullanmayı bıraktıktan birkaç gün sonra genellikle adet kanaması gibi kanamanız olur. Bazı durumlarda doktorunuz TARLUSAL ile eş zamanlı olarak 10 gün süreyle 5-10 mg dozunda östrojen hormonu da reçete edebilir. Olası yan etkisi durumunda doktorunuza başvurmalısınız. Tarlusal reçetesiz alınır mı sorumuzun cevabı evet alınır.
Reçetesiz adet söktürücü ilaçlar nelerdir?
Eczaneden rahatlıkla alabileceğimiz adet söktürücü ilaçlar vardır. Bu ilaçlar eczaneden temin edilebiliyor olsa da, doktorun muayenesi ve tavsiyesi olmadan alınmamasını öneririm. Reçetesiz satılan adet söktürücü ilaçlar şu şekildedir:
Tarlusal
Luteynyl
Duphaston
Advil Liquigel
Glifor
Cyclo
Apranax Fort
Bu gibi durumlarda doktorunuz ile görüşmenizi tavsiye ederim ya da eczaneniz ile iletişime geçmelisiniz. Sağlıklı günler dilerim.
Önce şu uyarımı yapmak istiyorum; adet söktürücü ilaçları doktora muayene olmadan kullanmanı önermem. Çünkü neden adet olamadığının sebebini bilmen, doktorun buna bir teşhis koyması daha sağlıklı olur, en azından hangi tedavinin işe yarayacağını, hangi ilacın hemen etki edeceğini bilmiş olursunuz.
Tekrar söylüyorum, bu ilaçları doktora görünmeden kesinlikle kullanma, kimse doktora görünmeden kullanmasın. Adetin neden gelmediğini öğrenin önce, daha sonra bu ilaçları alıp kullanmak kolay.
Söktürücü olarak ilk şunu deneyebilirsin: Kaynatılmış maydonoz suyu, papatya çayı ve rezene gayet güzel adet söktürücülerdendir. Ayrıca eczanelerde Tarlusal satıyorlardı en son, şimdi satılıyor mu bilemiyorum.
Reçetesiz adet söktürücü ilaçlar var ama bunları yine de her ihtimale karşı doktora göstermeden ve muayene olmadan kullanmamak lazım. Adet söktürücü ilacı sadece eczaneye danışarak kullanmayın.
En İyi Görüş