Regl döneminde kadınlarda olan değişiklikler: Regl döneminde kadınlar, "daha asi ve seksi erkeklerden" mi hoşlanıyor?Adet dönemlerinde, kadınlarda hormonlar çok dengesiz çalışırlar. Bu nedenle kadınlar, regl döneminde vücuttaki değişikliklerin etkisiyle birçok şey hisseder.
Yaklaşık 1000 üzeri kadında yapılan araştırmalarda adet döneminde kadınlar daha asi ve seksi erkeklerden hoşlanıyor..
Özel Günler & Hijyen konusunda 850 cevap paylaştı.
Bu durum her kadın için geçerli mi bilmem fakat bende bu tarz bir düşünce gerçekleşmiyor. Hatta regl dönemindeyken, bir şeyleri beğenme ihtimalim daha da düşer. Bu beğenme bir erkek de olabilir bir kıyafet de. Ama yemekler konusu apayrı. Ben yine de regl döneminde vücuttaki değişikliklerden kısaca bahsedeyim, siz kendinizde var mı yok mu düşünürsünüz ;)
Regl döneminde vücuttaki değişiklikler nelerdir?
- Regl döneminde iştahımızda değişiklikler olur. Kimimizde iştah artarken kimimizde azalır. Bu durum tabii ki hormonların etkisiyle oluşur ve her kadında farklı gelişmesi de bundandır.
- Koku duyumuz artar. Çok ilginçtir ki regl döneminde koku duyumuz artar ve yemekleri, parfüm gibi güzel kokular ve hoşlanmadığımız kokuları daha keskin şekilde duyarız. Bu durum da iştahı etkileyen bir unsurdur.
- Ağrı ve krampların etkisiyle daha gergin oluruz. Özellikle baş ağrısı, bel ağrısı ve kasık ağrısı gibi hareket ederken bizi zorlayan ağrılar gergin olmamıza nedendir. Rahatlamak için meditasyon, ılık duş veya spor yapmak iyi gelir.
- Duyguları kontrol etmek zorlaşır. Çünkü regl dönemindeki fiziksel değişimlerin yanında psikolojik değişimler de yaşarız. Hüzünlü film izlerken daha kolay ağlar, aksiliklere daha hızlı ve aşırı tepki verebiliriz. Ayrıca regl döneminde önemli kararlar vermek de bu nedenle zorlaşacağı için anlaşma, evlilik veya ayrılık gibi kararları regl sonrasına saklamak daha iyi olacaktır.
- Halsizlik ve yorgunluk ilk günlerde sık görülür. PMS döneminde zaten yaşamakta olduğumuz halsizlik ve yorgunluk, regl döneminin ilk günlerine de tesir etmektedir. Bu durumu atlatmak için ağrı ve kramplarla baş edilebilecek yöntemleri uygulamak veya güzelce dinlenmek iyi gelecektir.
- Sivilce, siyah nokta ve akneler çıkabilir. Herkeste görülmemekle birlikte çoğu zaman regl döneminde cildimiz bir tür reaksiyon yaşar. Hormonların etkisiyle birlikte psikolojik değişiklikler, beslenme şekli ve temizlik de ciltteki bu oluşumları artırmaktadır.
- Regl döneminin kaçınılmazı: Ödem! Vücudumuz PMS döneminden itibbaren daha fazla su tutmaya meyillidir. Bunu vücudumuz, bir koruma mekanizması olarak yapar ve çözüm yöntemleri gayet basittir; yeterli miktarda su içmek, tuzdan ve şekerden uzak durmak, fazla ayakta kalmamak veya uzun süre oturmamak ödemin oluşmasını hafifletecektir.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
regl iken çok asabi oluyorum genelde nedense ve bir o kadarda tehlikeli patlamaya hazır bomba gibiyim heleki o dönem stresliysem ve zor geçiyorsa o anki zamanlarda benimle karşılaşmayı ters bir hareket yapmayı falan inanın istemezsiniz yaani beyler :) ben aksine mülayim erkek severim mülayiiiim mülayiiiim mülayimi getirin banaaaaa :)
Ben sadece çok depresif hissediyorum cidden çok anormal niye Boyl3 hissediyorum ki ağlamak istiyorum dalıyorum vs ve yorgun oluyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sıçayım reglinize ya. İyice mide bulandırdınız. Utanmasanız pedle dolaşçaksınız elinizde bak ben reglim diye. Bırakında oda size özel ve gizli olsun. Anladık insanı bişide. Her defansında gözümüze sokmayın şu kanınızı. Bir kız reglim deyince midem bulanıyor artık.
Bir kız regliyim diyince neden mideniz bulanıyor? Olamamak hastalık biliyorsunuz değil mi ve bu çok normal bir şey tıpkı bir kadın açım dediği gibi bwn regli oldum da diyebilir biyolojik bir şey bu kaldı ki olamayan kişiler var ve polikistik over sendromu dur bu da bakabilirsiniz internette Tüylenme problemi oluşturuyor Bu da . Mideniz başka şeyler bulansın ama buna değil biraz halden anlayın ya
Yani bende dillendirmiyorum ama böyle bir gerçek var elbette otobüste ' heyyyyyyy herkes bana baksın ben regli oldum demiyorum ' ama bu da bir gerçek ve bence bu tip platformlarda konusulabilir
Aslında regli döneminde kadınlarda sadece bir telaş değişikliği yaşanıyor ama onlar bunu abartıyor.. hadi oluşan ağrılar tamam onu kabul ediyoruz da regli olduğu zmaan erkek beğenisi değişiyor diye bir konuyu kabul etmiyorum.
Her zaman nasılsam ozamanda aynı olurum yani biraz değişme duygusallık oluyo ama regl döneminde herzamankinden farklı erkekten hoşlanıyoruz diye bişey yok
Banane erkeklerden hem sen kadinlarin nasil seksi olduklarini biliyosun cunku seksi olabiliyorlar ayni cinssin erkeklerin seksi olanini ben niye bilmiyim yok cunku
Bence aglamasi gereken sensin daha sexy erkeklerin varligindan bile haberin yok ama karin kimin daha yatilasi oldugunu dusunuyor ustelik sen bunu inkar ediyorsun.
Regl olduğunu bildiğim kadın ağzıma tukurse , çok iyi derim. Kaplan derse kaplan , kedi derse kedi. Bu dönemde ki kadınlar daha kırılgan , agresif, duygusal, değişik ne bilim.
En İyi Cevaplar