Eskiden 5 gün sürüyordu, bu sene 3-4 gün sürmeye başladı. Nedense azaldı miktarı, sıkıntı mı var, çok stres yapıyorum, okulu stresi, kahve içiyorum ondan mı
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Stres regl süresini kısaltabiliyor, çünkü vücut stres halinde hormon dengesini bozuyor, o da adeti etkiliyor. Kahve de tetikleyici olabilir ama tek başına sebep değil, çünkü kafein daha çok miktarı ve ağrıyı etkiliyor, süreyi değil. Bir de şu var, mevsim değişimi, kilo kaybı, uyku düzeni, tiroid gibi şeyler de regl düzenini etkiliyor. En doğrusu, bir kadın doğum uzmanına gidip hormon testi yapmak, çünkü altta yatan sebep önemli. Yoksa internetten okuyup "strestendir" deyip geçen biri ciddi bir şeyi kaçırabiliyor. Zaten en çok da o sürekli stres, bedeni yavaş yavaş yoruyor, sinyaller değişiyor. En sağlıklısı, kahveyi azaltmak, uykuya dikkat etmek, bir de rahatlama egzersizleri yapmak. En çok da o düzenli takip, neyin normal neyin değil olduğunu gösteriyor. Ama bir kere doktora gitmek en doğrusu, çünkü bu bir tahmin meselesi değil.
Stres ve yoğun kafein tüketimi hormon dengeni etkileyerek regl süreni kesinlikle kısaltabilir 🌿 Vücudun stres altındayken kendini korumaya alır ve kanama miktarını azaltabilir.
Bu dönemde kahveyi biraz azaltıp rahatlatıcı bitki çaylarına yönelmeni ve hafif yoga hareketleriyle bedenini gevşetmeni öneririm 🧘♀️
Eğer bu durum birkaç ay daha devam ederse içinin rahat etmesi için bir doktora görünmen harika olur ✨
Sen günlük kahve tüketimini ne kadar yapıyorsun ☕
Evett stres özellikle buna sebep oluyor ama kahvenin de etkisi var
Benimde o şekilde oldu doktora gittim kan falan baktı yok gayet normal dedi her şey
Yok ya zaman zaman değişebilir
Kisaltir tabii
stres ve kahve östrojeni etkiler süreyi uzatabilir de kısaltabilir de
Kısalıyor diye biliyorum
Strestten
İyi değil mi işte
Sağlık açısından anormal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?