Kandaki testosteron oranım 68 çıkmış. Referans aralığı 13-53. Pcos muyum? Ne gibi sorunlar çıkarır
4 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer yani hormon yüksekliği pcosa bağlı oluyor bende de vardı hala var
Yani ben korktum açıkçası. şu an evlilik düşünmüyorum ama oldugu zaman gebelikte sorun yaratır mı veya yumurtlama sorunları yüzünden gebelik olmayabilir gibi sorunlar çıkar mı
yani bunlar düşük ihtimalle oluyor. mesela bizde genetik halamda da vardı ilk 8 ay olmamıs ama sonrasında hamile olmus. kontrole gitmek gerekiyor ama ben saldım. sende var mı süpheleniyor musun
Testesteron Değerim 68 çıkınca sormak istedim daha sonuçlarımı göstermeye gitmedim kendim baktım. Gidince teşhis koyulur mu bilmiyorum
hee umarım konulmaz
Genellikle picoslu hastalarda gorubse de kilodan kaynaklida olur yağ hücreleri tarafindan üretilir picosta killanma ve adet düzensizliği probleri de birlikte görülür
60 kiloyken 4 ayda 75 kilo oldum adet düzensizliği şöyle var, olucagim günden 7 gün evvel ağrı başlıyor fakat kanamam olmuyor. Ama yine gününde veya sonrasında oluyorum. Tüylenme ise kalça ve göğüste tek tük 3-5 tane var
İstersen bir doktora görün belkide sadece kilo vermen yeterli olacaktır
Kıllanma, aşırı kanama ya da tam tersi lekelenme, döngü düzensizliği, sivilce, depresyon, kilo, erkek tipi saç dökülmesi...
Bende hepsi mevcut🥹
Tedavi sürecinde misiniz peki nasıl oluyor kesin çözüm yokmuş
Doğum kontrol hapı kullanıyorum ve kilo vermeye çalışıyorum.
Düzene girdi ve kıllanma baya azaldı.
Sadece depresyon ve fazla kilo gitmiyor ama çabalıyoruz.
Protein ağırlıklı beslenip şekerden uzak durmak lazım. Buna ek İnositol tavsiye eden çok onu kullanmayı deneyeceğim.
İnositol nedir acaba
Vitamin tarzı bir takviye.
Sonuçlarımı ancak 1 ay sonraya gösterebilecegim randevu yok o yüzden.. umarım kötü bir şey cikmaz
İnşallah...
Kesin pcos demek yanlış olur
Adet düzensizliği şöyle, adet günüm 10uysa ayın 2sinde agrılarım sanki adetmişim gibi başlıyor, ağrı çekiyorum kanama olmuyor. 10unda veya 1-2 sonra oluyorum. Tüylenme ise kalça ve göğüste hafif yüzde. Daha sonuçları göstermeye gitmedim pcos tanısı koyulur mu
Hayır aynı şeyleri yaşıyorum pcos değilim
Umarım doktor pcos demez gerçekten şaşkınım
Pcos vsrdir muhtemelenn
pcos biraz farklı tek bir hormondan belli de olmaz, testosteron yüksekliği, kıllanma ve erkeksi hatların belirgenleşmesi ve biraz fazla libido salınımı demektir
Kolpa gibi geldi ama 68 ngdl gayet gayet düşük bir değer zaten
Evet degerim 68,93. Kadınlar için yüksek deniyormuş pcos tanısı koyuluyormuş?
Yanlış anlama sadece belki yardıöım dokunur diye söylüyorum tüylenme problemi yaşıyormusun
Çünkü ortalama değer 8-60 arasında bazalt değerde baktığın zaman %4 lük bir fazlalık var bu kadarı pcos için tek başına yeterli değil
Tüylenme kalçada ve göğüste var ama göğüste tek tük 3-5 tane koyu renkte.
Nerde çıktığını sormadım artış var mı dedim
Artış yok mesela hala aynı zaten almıyorum o tüyleri
Doktora konuşmalısın bence tüylenmeyi sktr et pcos riskini atlatamaya çalış
Harun abi?
Efendim abisinin gülü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kadınlarda testosteron yüksekliği genelde Polikistik Over Sendromu yani PCOS ile ilişkilendirilir. Genetik faktörler, stres veya insülin direnci de bu durumu tetikleyebilir.
Bu durum sivilcelenme, tüylenme ve adet düzensizliği gibi sorunlara yol açabilir. Kesin tanı için mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünmelisin.
Ben de PMS dönemlerimde yoganın hormonal dengeye çok iyi geldiğini hissediyorum 🧘♀️ Sen şu an herhangi bir fiziksel belirti yaşıyor musun? ✨