Benim intihara meyilli olmam normal değil ama şeytan mı vesvese veriyor anlamıyorum?

Ailem ayrı ben 10 yaşımdayken başkaları ile evlendiler. Babam hayırsız 13 senedir konuşmam annem öldü bana sahip çıkmaya çalışıyor kabul etmiyorum. Annemi hastanede can çekişirken görüp işe gidiyordum yaşadıklarım ağır geliyor sanırım ve bana regl dönemlerimde bir şey oluyor birden bazen kalbim patlayacak gibi oluyor içime sıkıntı giriyor her an intihara veya maddeye meyilli gibi çıldıracak gibi oluyorum annem öldükten sonra oldu normal hayatta çok iyiyim neşem yerinde erkek arkadaşım dahi var düzgün biri çevremde arkadaşlarım var.8 sene sonra işten çıkarıldım ona rağmen iyiyim ama mesela bu sabahta oldu ve regl dönemimdeyim çok korkuyorum içimden hemen besmele çekip bildiğim duaları okuyorum yorganı battaniyeyi kımıldamamak için tutuyorum. Bana ne oluyor anlamıyorum 10 yaşımdan beri yaşadıklarım mı ara ara yükseltiyor yoksa regl hormonları mı yapıyor çünkü regl dönemimde atak yaşıyorum o dönemde mi yaşadıklarım ağır geliyor bilmiyorum
Benim intihara meyilli olmam normal değil ama şeytan mı vesvese veriyor anlamıyorum?